Pozdravljeni vsi legovci. No da še tudi jaz delim nekaj na technik forumu, bi vam rad predčasno predstavil moj najnovejši projekt. Race rod. Drugače rečeno dirkalni hot rod. Nekako futuristično oblikovan. Moram priznat, da mi je kar malo nerodno da to povem, saj sem ga izdeloval od takrat, ko so bili kocke terenci. Ja mislim da je to okoli 3 mesece. Pač moja ljubezen do detajlov. Pa da neham nakladat. Preidimo na slike.
Avto je narejen izključno za hitrostno vožnjo oziroma dirkanje. Ima samo vzvratna ogledala in zadnje luči. Vse ostalo je pa pri takšnih dirkalnikih itak odvečno breme, kot so smerokazi in sprednje luči. Je pa namenjen vožnji še z kopilotom, zato dva sedeža.
Vrata se odpirajo na škarjast način.
Volan sem izdelal po svojih poterbah, saj sem hotel imeti multifunkcijski volan, ker žal ima LEGO samo tista dva modela, ki sta pač že vsepovsod za videti. Mi niso zanimivi. Volan je tudi delujoč, kajti je gnan in povezan preko RC Unit Steering output.
Vsako kolo je posebej neodvisno amortizirano. Sprednja kolesa imajo vsako kolo po en amortizer, zadnja pa vsako po dva amortizera.
Sprednja os je narejena kot recimo pri motorjih. Pozitivni kot zaostajanja zaradi boljših voznih lastnosti.
Celotno zadevo poganjata 2 RC Buggy motorčka povezana skupaj v zadnjo os brez diferenciala direktno na kolesa zaradi večjega izkoristka motorčkov in čim manjšega trenja zaradi nepotrebnih zobnikov. Prenos je iz notranjega izhoda motorčka (hitrejšega).
Sem pa bil zelo presenečen nad njegovo hitrostjo. Meril sem jo namreč z aplikacijo na mobilnem telefonu, ki je dokaj natančna pri majhnih hitrostih. pokazala je 16 km/h. Sem kar osupnil ob pogledu na ekran. Za to so po moje krive tudi zelo dobre baterije. Seveda je z njimi po 15 minutah vožnje tudi zgodba za njih končana. Dimenzije lepotca so: dolžina 59 čepkov, širina 26 čepkov in višina 16 čepkov. Haha,ta višina je z anteno skupaj, saj je kar decentno integrirana v avtek. Njegova teža z baterijami pa znaša 1150 gramov.
In še filmček seveda.
Upam da sem podal zadovoljno količino podatkov, v primeru pa da vas še karkoli zanima, pa itak veste kako. Samo vprašajte. Upam da vam je prispevek všeč in ste imeli dokaj veselje ob ogledu le tega. Z lepimi pozdravi. Valter
Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17 Prispevkov: 2092 Kraj: Ajdovščina
Uuuuu, strupeno izgleda. Rdeči detajli so res špica!!! Kokpit je zelo dobro narejen, celotna linija deluje zelo avtentično. Tudi kolesa so kot narejena za tak model! Čestitke tudi za hitrost. Res špica. Pa naj te ne bo sram za porabljen čas, ker si ga porabil ZELO KVALITETNO! Saj ni namen da štancaš modele kot po tekočem traku.
_________________ It's not me, it's my alter LEGO!
Vsem lepa hvala za tako pozitivne pohvale. Sploh od vseh vas lego mačkov. Gospod abnormal,nekje obstaja razpredelnica moči motorčkov, nebom je pripel, (ker je ne najdem. Misli da sariel.pl) ampak raje pokramljal o mojih izkušnjah na KF. Upam da se vidimo. Še enkrat hvala. Valter
Tale mi je pa danes na KF padel v oči. Priznam, najprej sem opazila rdečo kačo na sprednjem delu, potem pa res zanimiv avto. V živo je še bolj čeden kot na slikah.
Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24 Prispevkov: 1826 Kraj: Ljubljana
Tale "strupenaca" je pa v zivo dost vecja in lepsa Edino, kar bi spremenil, so zadnje gume. Dost bolj bi pasale une od unimoga gor. Je se kaksen hot rod v planu?
Hvala,hvala. @Skandinavec FH pravkar sem probal z drugimi zadnjimi kolesi. Ma ni šans po mojem okusu. Tak kaki je, mi je najboljši. Resda se mučim in mučim z nekašnim športakom trenutno. Še nikoli nisem probal. Me samega sebe zanima kaj bo ratalo. LP,Valter
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu