Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 25 Maj 2013, 06:14

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: OOB 4958 - Creator - Dino set
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2008, 17:57 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Predstavljam vam enega boljših LEGO setov. Dino set 4958 je creator in technic mešanca. Vsebino oz seznam kock si lahko ogledate tukaj. Set je zanimiv prav zaradi te mešance creatorja in technica, sploh PF delov! Ta set sem že dlje časa gledal, sedaj pa je božiček prinesew bone in se mu nikakor nisem mogu upret...sestavil (in razdrl) sem vse tri modele, kocke pa so že v škatli z vsemi novimi kockami. Set priporočam vsem tistim, ki rabijo PF dele, ker je zraven res en kup uporabnih kock. Sicer ima set malce zaslojeno ceno, ampak če upoštevamo popust je še kar spejemljivo :wink: torej...

Slika
Slika
Slika

T-rex:
Slika
Slika
Slika
Slika
Sound brick je skrit v gobcu in ko se spodnja čeljust odpre in dotakne gumba, se sliši rjovenje:
Slika
Slika
Slika
Slika
Rep je vpet prosto in se giblje levo/desno, ko se dino premika:
Slika Slika

Krodkodil:
Slika
Slika
Krokodil se premika samo naprej in nazaj, pri tem pa premika okončine izmenično, leve gor, desne dol in obratno. Tuki so mal zamešal s temi kolesi, ker za pogon so dali plastična kolesa, ki nimajo oprijema spljoh, nepogonska so pa gumjasta, zato je treba le-ta zamenjat...pol pa leti ko sneta sekira :P
Slika
Slika

Pajek:
Slika
Slika
Slika
Slika
Pogon je narejen tako, da večji motor poganja eno kolo, manjši pa drugo in zarad tega ga je težk naravnost pelat, vrti se pa tak, da se ti zdi, da bojo vsak čas začele kocke stran letet :twisted:
Slika
Lep primer uporabe PF dela...IR sprejemnik je kar glava pajka:
Slika

Samo sestavljanje ni težavno, čeprav mogoče zgleda zakomlicirano, ampak ni :) T-rex hodi bolj štorasto in prehitro, odpiranje čeljusti in rjovenje sta dost boljša (sem biw prav presenečen nad sound brickom). Izgled je res dobr, zgleda tak fajn hudobn :P zanimiva je tudi vgradnja PF delov v same modele, saj se uporabijo kot recimo glava pajka, del repa in trupa, batery box je pa fajn balast za težiče....

Moja ocena seta je 9/10 in ga res (še 1x) priporočam vsem technic in creator fanom....
Lp
Rok

Keep it simple ;)

Zadnjič spremenil Skandinavc FH, dne 06 Jan 2009, 16:45, skupaj popravljeno 1 krat.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2008, 19:40 
Odsoten
Technic
Technic

Kraj: Celje
No, pa ste tudi technic ljubitelji dočakali svoje Creator sete. Vsi seti so mi zelo všeč, domiselno narejeni. T-rex pa itak zmaga. Prav super tole. In koliko te je to potem prišlo s popustom?

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2008, 20:05 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Emm, redna cena je 103,90€ - 10% = 93,51€...kr lep popust, sam kot pravim, božiček je pustu bone, tak da sm jih tam pustu devet, pa razliko sm doplaču....sm pa gledu še unga teleskop handlerja, sam nima nč od PF, tak da sm pol raj tole vzeu, itak :twisted:

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2008, 20:32 
Odsoten
Primo
Primo

Kraj: Žiri
Dober tale set... Si bo treba nekaj takega omislit, predvsem zarad PF delov, ker jih ima kar nekaj. Pa tud ostali deli so kar dobri za MOC. Super opis!

A sound brick ima samo en zvok?

Zadnjič spremenil Midnas17, dne 28 Dec 2008, 20:36, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2008, 20:39 
Odsoten
System
System

Hvala lepa za tole predstavitev. Se mi že sline cedijo. Tudi jaz se strinjam, da je to eden boljših setov zadnjega časa. Super!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Dec 2008, 09:08 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Super predstavitev, pajek mi je dober. Drugič ne slikat pred škatlo, je malo moteče, se ne razloči dobro kaj je spredaj in kaj zadaj, ker je vse enako. Drugač pa hud set. A ima sound brick samo en zvok? In kako naglas dela? Se ga sproži z daljincem ali kakšen časovni interval...

Zadnjič spremenil subix, dne 30 Dec 2008, 09:05, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Dec 2008, 18:57 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: Gorenjska
Dons so meli tega reksija v razširjenem delu Leclerca, vendar še ni bilo odprto in se ni dalo do njega :cry: Jst pa sm stal poleg ograje in :slinko: . Bil sem pa tudi v mullerju in imajo onega noevga handlerja za 59€ pa nekaj drobiža po redni ceni (muller lj-rudnik). Nazadnje sm domov prišel brez kock :oops:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jan 2009, 17:22 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Ja, sem pol vidu, da je ozadje moteče, sam nism mogu še 1x slikat, ker ni bil noben model več sestavlen :roll:
Sound brick da od sebe samo en glas, sproži se pa z dotikom oz potiskom ročice v kocko, v ročico se pa lah da križna os, tak da se lah z večje razdalje sproži glas...ko potisneš ročico not, se sproži glas in tud ko gre ročica ven, se sproži glas, tak da v primeru, da hiter porineš ročico not in vn, se glas podvoji oz zmoti :wink:

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 05 Jan 2009, 13:31 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Sound brick zgleda takole...
Slika
...in še s križno akso..
Slika
...napaja se s tremi malimi batrijami (ne vem, kakšne so oznake, ampak podobne so tistim iz ure...), za menjavo batrij je pa treba odšravfat vijak in razstavit kocko...podobno kot IR dalinc...

Tu pa je filmček, kjer se lepo sliši zvok...

Njeno uporabnost pa vsak sam najde :wink:

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2009, 11:14 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Res zanimiva mešanica med tehniko in ustvarjalnostjo. Moti me samo visok cena kompleta, kot že omenjeno, drugače pa so tile "gizimoti" prav zanimivi.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: