Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 5321 Kraj: Ljubljana
Kot sam naslov pove, gre za vagon za prevoz živine, le da sem tokrat namesto LOG kock uporabil Technic kocke 1x2, jim dodal polovične pine in na njih pritrdil tajle. To je pa tudi vsa umetnost.
Najprej sem sicer mislil komplicirati še z vertikalnimi stebrički, a ko sem začel delati kostrukcijo, bi moral biti vagon daljši vsaj za 6 do 8 čepkov, česar pa nisem hotel, da o količini kock niti ne govorim. Že ko sem gradil to preprostejšo vertzijo, me je presenetilo, da je en vagon požrl kar precej kock. Sem najprej ocenil na uč za 1/3 manj Technic kock in tajlov. Le streha se je izšla.
Ocenjen strošek za en vagon je cca 25 EUR. No, to pač pomnožite x5 in imate kompoziijo za lepih 120 EUR. Lokomotiva še pride...
Odlično izgleda! Draga najbrž ni technic konstrukcija znotraj vagona pač pa rjavi tajli. So vrata fiksna ali se lahko snamejo/odprejo ali je preveč konstrukcije znotraj, da bi še lahko kaj v vagon naložil ?
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 5321 Kraj: Ljubljana
@redhead1982 Katere živali? Hroščki, katere pa?
@ticm Vrata so fiksna. Bi bilo preveč komplikacij še za odpiranje le teh, ker na sredini je steber, ki nosi streho. Drugače pa so tudi Technic kosi "dragi". Če pogledaš, da je ena kocka 1x2 + pin cca 4 cente in to pomnožiš z dobrimi 70 kosi, si na 3 EUR. Ni veliko, a kot si sam ugotovil, je to šele grob skelet.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu