Obisk Legolanda v Gunzburgu v Nemčiji po enem letu je bil meni kot otrokom pravi balzam za oči in prste.
Glavna novost atrakcij od lanskega leta so Star Wars diorame v Minilandu, ki so res kvalitetno izdelane (priporočam za vse SW fane). Sicer pa med novosti lahko štejem predvsem novo ponudbo kock
V nadaljevanju se bom osredotočil na stroške in ponudbo ter ceno kock.
Tokrat so bili stroški obiska občutno nižji saj smo koristili letne karte (Jahreskarte) za vstop, kupljene lani avgusta (veljajo 1 leto) ob našem zadnjem obisku. Tudi letna karta za vstop za parkiranje je še veljala. Nakup letne karte se vsekakor splača, saj je cenejša že od dveh enodnevnih vstopnic!! Če kupiš družinsko karto, plačaš 3 in dobiš 4 karte. Tudi čas obiska v prvi polovici julija je bolj primeren kot obisk v avgustu, saj je precej manj gneče (na Bavarskem in sosednjih deželah se šolske počitnice pričnejo šele 15. julija). Manj gneče pa pomeni manj vrst in čakanja v vrstah pred atrakcijami - in zato večja koncentracija užitka.
Cene izdelkov in storitev so iste kot lani, nasplošno precej drago, vključno z Lego seti v veliki City Shop trgovini (cene višje kot pri nas za 5-10%). Je pa ponudba res popolna. Ni da ni od setov, tudi kak zanimiv promo za nekaj evrov se najde. Pa itak ne moreš ven, ne da bi kaj kupil. Sploh kak set, ki ga v Sloveniji ni moč kupiti v trgovinah.
Ponudba kock v Lego Fabriki (tovarni) "na kile" in "na figurice" je bila precej bolj zelo zanimiva kot lani, cene pa iste:
- 100g kock = 9eur
- 1x custom minifig = 1.5eur
- 6x minifig = 7eur
- 1x minifig pribor = 0.25eur
Kar se tiče kock "na kile" pa sem v vrečko metal predvsem sive kocke raznih zelo uporabnih oblik, tudi za stebre (narebrane valje), 1x1 tile različnihh barv, shutterji za okna (kos na bricklinku za 0.65eur, v Lego fabriki ca 0,005eur). No kljub dobremu izboru (ali ravno zaradi tega) je teža (in cena) hitro skočila v višave
Minifig se sestavlja klasično iz glave, torsa, nog pokrivala, v ceno pa je vštet tudi en pribor (sablja, kozarec, laptop, ščit...) Na razpolago je ca 50 različnih nog, prav toliko torsov, pokrival in las, glav kakih 30 in pribora kakih 25. Kar je bilo zame zanimivo je bilo to, da si z lahkoto sestavil celega viteza, pirata, ninjo, kar lani ni bilo možno (vsaj kak del je manjkal za izdelavo smiselne figure). Ponudba las je bila res bogata, precej takih, ki na bricklinku presegajo cene 1eur. Na razpolago je bilo 5 različnih castle ščitov (shieldov). Če primerjam ceno z minifig collection (ca 2eur) je sestavljanje lastnih minifigov v Lego Fabriki zelo ugoden nakup. Še za primerjavo: Battle pack petih vitezov za 12,99eur ali pa sestavljeni vitezi vojaki (6 kosov za 7eur) + 6x pribor (vsak vitez ima ščit in meč) za 8.5eur.
No pa je še ena zadeva v Legolandu, ki je ne sme zgrešiti sleherni lego navdušenec, ki išče ugodne vire kock za svoje MOCe: bolšjak - šotor zraven 4D kina ponuja nekaj presenečenj za ugoden nakup, npr. 3 kartice za 1 eur (drugod po legolandu je 1 za 1eur!!), nekaj legosetov za 20-30% nižje cene (žal zame ni bilo kakega zanimivega). Zelo ugoden pa je nakup kock "na vrečke" iz velikih čebrov, kjer so zmešane različne, predvsem kocke manjših dimenzij. Če si vzameš nekaj časa, lahko napolniš vrečko s kvalitetnim izborom kock za 14,99eur. Da bo lažje primerjati z nakupom v Lego Fabriki: teža moje polne vrečke je bila 0,523kg, kar znaša 2,9eur za 100g (torej 3x ceneje kot v Fabriki): se splača, res. Jaz sem bil s tem nakupom res zadovoljen, čeprav mi je vzelo vsaj kake pol ure, da sem prebrskal po tistih čebrih.
Ker je bil obisk 3 dnevni, smo morali nekje tudi prespati. Preko neta smo že 2 meseca prej rezervirali apartma v vasici 4km proč (Bubesheim) za 55eur na noč, kar se mi zdi nadvse ugodno. Kmečki turizem http://www.gaestehaus-kirchenbauerhof.de je punujal tudi veliko igralnico za otroke, kjer so lahko energijo trošili tudi po zaprtju Legolanda (v tem času žal že ob 19.00h).
Že dva dni je pomoje dovolj, saj zadeva ni tako velika. Letna karta ni prenosljiva.
Napotki? Če si videl en zabaviščni park si videl vse, tako da velja enako kot povsod drugod. Ta poleg vsega še ni tako velik in je res urejen, tako da ni problema.
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1731 Kraj: Ljubljana
Dva dni je več kot dovolj. Če ni gneče v enem dnevu pogledaš vse, drug dan pa ta dobre zadeve ponoviš in v šotoru ene tri ure nabiranje iz zabojev na paletah (če je kaj uporabnega).
Karto se izplača kupit tam, kjer prenočuješ (ni čakanja na blagajnah) ali pa že preko interneta in prineseš sabo print. Kasneje, ko ni drena, vstopnico za dva dneva lahko zamenjaš za celoletno karto, ki prinaša nekaj ugodnosti (ne pri nakupih).
Ko odpro vrata, se vsi nabijejo na atrakcije bližje vhodu. Če greš čez cel park in začneš v enem od vogalov, boš čakal dosti manj oz. obiskal več atrakcij.
Čez dan ni drena okoli modelov (dobro za fotografiranje in nakupe). Tja in v trgovino vsi navalijo eno uro pred zapiranjem parka, ko nehajo spuščati na atrakcije.
Pred leti sem kar uletel in se izplača vzeti kak kmečki turizem kakih 30 km stran. Vprašal sem kar v agenciji zraven vhoda v park. Sicer je verjetno najugodneje prenočevati z avtodomom v kempu, ki je del parka.
Dva dni je čez glavo dovolj za ogled vsega.
Pripravi drobiž za sušilnike. Veliko je atrakcij z vodo (špricanje..., obstreljevanje z vodnimi baloni), dobro se je obleči kot bi šel na kopališče (sploh če imaš manjše otroke in ne bo prehladno za vodne igre). lp w.
Mi tudi gremo letos. Vsak nasvet bo dobrodošel.
Nameravala sem po internetu rezervirat 2nočitvi+ 2dnevno karto v kampu, ker je tako najcenejše. V parku bomo sicer samo 1 dan, ker so otroci majhni in bo zadosti, po mojem, nakupovali tudi ne bomo veliko, ker bo že izlet sam zadosti stal. Smo pa nameravali s šotorom v ta legokamp. Je to sploh smiselno? Je kdo že bil s šotorom tam?
Kamp je super zrihtan in 2 minuti peš od LL skozi gozdiček po senčki. Prideš na zadnji vhod, kjer ni žive duše in začneš ogled 'od zadaj', ravno tam, kjer je za ta male največ. S tem prišparaš še parkirnino in bencin, če se voziš od kje drugje.
V kampu je jezero s senčniki in ležalniki, igrala na vsakih 100 metrov, mega jedilnica z igralnico (duplo in basic).
Mi smo bili kar v hišicah v tem kampu, ne rabiš nič sabo vlačit, zajtrk v ceni je odličen. Poješ in greš, ni pripravljanja, ni pospravljanja, ni pomivanja,...naj imajo še mamice dopust.
Na vhodu dobiš za dečico zapestnice (kot v porodnišnici, da je otrok ne more sam dol dat) in napišeš ime, priimek tel. staršev, da te najdejo, če se zgubi. Kuli imej s sabo, ker ga na vhodu nimajo.
Lahko mu pa na roko z alkoholcem napišeš
Če bo res toplo naj imajo kar kopalke spodaj oblečeno, ker imaš tudi igrišče, kjer voda šprica iz tal in še kje in bodo v kompletu mokri. Starši tudi! Moker v mivko...žurka.
Midva sva bila v parku med prvomajskimi prazniki na soboto z izredno lepim in sončnim vremenom, zato je bila gneča ogromna. S tega vidika se vsekakor splača ujeti dan, ki ni dela ali šole prost, da se lahko sproba več atrakcij. Midva sva za nekatere stala v vrsti tudi skoraj eno uro, pa že tako nekaterih nisva sprobala zaradi dolgih vrst.
Glede vodnih atrakcij je kar zelo primerno, da so otroci v kopalkah in da niti ne koristijo sušilcev, ampak se preprosto preoblečejo ob zaključku vodnih ''iger''. Pa ob sončnem vremenu nikar ne pozabit na zaščito pred soncem! Je bilo takrat v parku kar precej rdečekožcev. Za nakupe je priporočljiv šotor z zaboji, gre pa tam kar nekaj časa za brskanje po kockah. Ponudba je pa verjetno odvisna od dneva/tedna/meseca (ne vem, kako pogosto dodajajo nove kocke noter). V factory trgovini pa se vseeno splača pogledat, predvsem za nakup ''lažjih'' kock, zidakov 1x2 v redkejših (in dražjih) barvah, nekateri deli minifigov, ki so na voljo za sestavljanje, so bili že sami torzi dražji na BL kot cel minifig v tej trgovini. Vsekakor vredno ogleda, za nakup pa vredno temeljitega premisleka.
Jaz sem bil tudi na 'delavnik' konec aprila in je bilo tako malo ljudi, da nam niti iz 'vozičkov' ven ni bilo treba za še en krog, smo se kar okoli vozili na ta dobrih. Edino na roler coasterju so zahtevali, da greš ven in okrog, verjetno zaradi kakšnih varnostnih predpisov.
Ven je mogoče iti. Le tole za 2-3 ure se mi zdi malo veliko - bi bilo za vprašat.
Ker vrata štejejo ljudi, ki gredo noter in odštevajo, ko greš ven, je za isto vstopnico potrebno iti mimo, če se nameravamo vrniti. Postopek je naslednji:
Reče se osebju pri vratih. Na roko se dobi UV štempiljko. Spustijo te ven mimo vrat, ki se odpirajo z vstopnico. Ko prideš nazaj, posvetijo na roko z UV svetilko in te spet spustijo noter mimo vrat, ki štejejo. Samo roke si ne umit!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu