Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 20 Jun 2013, 12:31

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 33 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: ARHIV 08. KF - Vtisi
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2012, 22:28 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
No pa je še en KF za nami :D , kljub ponavljanju (mislim da mi raste kljun in perje) sem se imel "fino fajn". Z leti pa sem zgleda razvil tudi občutek za prepih, tako da bom naslednjič imel še šal :D

Diorame izredne, mesto vrhunsko, Space kozmičen, frendice presenetljivo lepše v živo, kot pa na slikah (ampak me Poliy pocket figurice še vedno niso prepričale), grad zopet "VAU", technic kroglice bom najbrž sanjal, ker so delovale hipnotično, za duplo nogometno tekmo pa še nisem izvedel rezultata, ker sem se preveč "sprehajal" po živalskem vrtu. :D

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Apr 2012, 23:14 
Odsoten
System
System

Kraj: Trbovlje
Kockefest uspel, bilo je :excited: , kreacije v živo še nekajkrat lepše in boljše kot na slikah.
Vsekakor lahko rečem da je bil 8. kockefest USPEH, upam na kaj podobnega v jeseni.
Pirati (sicer ne moja TOP izbira) so bili videti fenomenalno, čeprav VEČINA ni vedela da je bila to kompletna zbirka piratskih setov, mesto je kot vedno fantastično,technic-i pa čudoviti.Verjetno se je marsikatera mamica(in par letni otročiči poleg) navduševala nad duplom,sinki pa nad spacom ali NXT-ji, dočim so dekleta vzdihovala nad friends dioramo.Prav tako je izvrstno izgledal "Drugi space" in pa precej detajliran most z lokomotivo, ampak kot vedno je bil pa grad (tokrat Snežnik) razred zase in v svojem razredu brez konkurence :wink: .
Končna ocena? :superca:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 01:39 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Jaz sem po KF uspela zares vdihniti šele zdaj. Moji otroci so tokrat izglasovali dvodnevni obisk prireditve, kar je bil zame kar zanimiv in naporen šport. :)

Ker doma nimamo nobenih kock, barvic in papirja (če verjamete), smo večino časa preživeli v igralnici, kjer je bilo tako prijetno, da je najstarejša izjavila, da bi kar ostala tam.

Med Pirati je fantin občudoval ladje, sicer pa so bile otrokom najbolj zanimive živali, v mestu vlak, letalo, helikopter. Pri postaji je padlo vprašanje, kako je gospod prinesel kolo po stopnicah, ker niso skapirali, da je prikazan tudi podzemni del in je gospod s kolesom lepo kolesaril po ravnem.

DUPLO je pritegnil z vlakom, živalmi in iskanjem tistega, kar imamo tudi mi. Mindstorms, vesolje in technic sta zažgali z vsem gibajočim, posebnost je bila gondola, ki je sama najprej sploh nisem opazila tam pod stropom. Frendice pa so bile zanimive, ker so punčke.
Toliko o pogledu skozi otroške oči.

Še moj.
Zajetna zbirka piratskih setov je bila čudovita. V mestu sem z užitkom prepoznavala kreacije, ki sem jih videla na forumu. Posrečena ideja je bil most, ki je povezoval obe mizi. Nesreča letala na morju (še dobro, da ni bilo okrog morskih psov), me je tako pritegnila, da si bom podrobnosti zgradb na obali morala ogledati na fotografijah.

Vesoljska vozila v lepi barvni kombinaciji, polkrožna mreža pa večnamenska (s kakim centimetrom podaljšanja primerna za kletko več kot 1,60 m visokih oseb :wink: - pr00osim za fotko).
DUPLO je itak moja ljubezen; tokrat pa me je navdušila podrobna razlaga delovanja starih vlakov, tako da mi je prav žal, da smo moji že novejša (okrnjena) izvedba.

Železniška postaja in grad s ta v živo zgledala večja kot sem si ju predstavljala. Grad je še posebej navduševal z vsemi podrobnostmi v okolici in možnostjo ogleda z vseh strani.
Med roboti sta bila moja najljubša lama, ki je pljuvala kroglice in ptica, ki se je hodila hranit.

Frendice me še niso čisto prepričale; vseeno so z mano odšli domov trije ne preveliki seti, pa se bom še odločila, ali bodo naši ali ne.
Najboljši "ulov" v trgovini pa sta bili zame veliki rdeči DUPLO osnovni plošči, ki sta bili prava atrakcija tudi, ko sem jih dala otrokom.

Čestitke ekipi najbolj delovnih za odlično pripravo prireditve!
Se že veselimo naslednjega KF; če boste takrat organizirali tudi nočitve, se mi prijavljamo, ker smo se v OŠ Koseze že skoraj "udomačili". :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 05:23 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

povezava na film o sobotnem dogajanju: http://www.youtube.com/watch?v=yloBHHJNb2M

lp

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 09:11 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Vrhnika
@Objector: Hvala, Hvala, za filmček, ga smem objavit na FB? :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 09:18 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
Še en odličen KF je za nami.
Lahko rečem, da bolj naporen od prejšnjega, saj ga je pripravljalo pol manj ljudi, kot prejšnje. Kljub temu pa so bili vsi razstavni eksponati dodelani do najmanjše podrobnosti. Seveda se nam je kakšpen detajl izmuznil, a bo drugič bolje. :)

Pohvalil bi oba nova razstavljalca; Kivi in VID, ki sta se opogumila in (upam) prebila led, da se bo do naslednjega KF-ja našel še kdo in predstavil svojo dioramo.
Seveda ste pohvaljeni tudi vsi ostali razstavljalci, kot tudi obiskovalci, ki ste nam s svojimi pohvalami vlili moči še za jesenski KockeFest, ki bo (kot vedno) v sredini oktobra.

Hvala za udeležbo in obisk!
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 10:47 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Da ne bom dolgovezil samo tole:
Meni je bilo ponovno enkratno in seveda neponovljivo. Užitki in napori so očitno premo sorazmerni. Kjub temu, da nas je bilo organizatorjev manj, je vse teklo kot mora. Če komu kaj ni bilo všeč, naj konstruktivno obelodani s predlogom za izboljšavo.

Pohvale Kiviju in VIDu, lahko sta za vzor ostalim (in dokaz da se da), ki si želijo aktivno sodelovati na KFjih. Veterani so bili kot po navadi 'constantly flawless'.
Šefu :pil: , ker se mu ljubi nad vsem roko držat vsa ta leta.

Ideje za nove MOCe so vedno bolj kristalizirane...rezultati jeseni...če bo :zvizg: če ne bo :vrecka:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 17:24 
Odsoten
Primo
Primo

Kraj: Kranj
Smo bili z družinico prvič.Same velike oči.Škoda k je hčerka vse prespala(7.mesec).Vse pohvale organizatorjem.Je blo krasen pogledat toliko stvari iz kock.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 18:46 
Odsoten
System
System

Mi smo bili pa bolj na hitro, ker je bila za nami garaška sobota in je bil ta večji zelo utrujen in nedovzeten za razstavljene eksponate. Se je pa ta mali takoj vklopil v dogajanje in med drugim kar naenkrat prinesel vrečko s šestimi (menda) zmajevimi glavami. Ko sem mu razložil, da so kocke naprodaj in da jih ne more kar vzeti, temveč naj jih nese nazaj, se je usul hudournik solz. Ni bilo druge rešitve, kot da se kocke kupi. S kockami v rokah smo se seveda ustavili pri Subix-u, ki je razložil, da so to res zmajeve glave (je pač mojster za srednjeveško tematiko), hkrati pa predlagal izgradnjo šestglavega zmaja (v vrečki je bilo šest glav). Mali je trenutno v fazi "Hero factory" in ga zmaji ne zanimajo, zato je kasneje doma nastalo tole:

Slika

Kljub temu, da je bila tlorisna velikost mesta manjša kot običajno, pa so bile predstavljene nove kreacije, ki postajajo iz razstave v razstavo bolj domiselne. Tisto, kar je meni "padlo v uč", je bilo naslednje: odlično izveden železniški most, zelo domiselno sestavljen utrinek letalske nesreče (za moje pojme najbolj posrečen del makete) in zelo dooolg kontejnerski vlak.

Z navdušenjem sem tudi sprejel razstavo technics modelov; kar precej jih imamo doma, je pa bilo zanimivo videti nove OOB sete in MOC-e. Žičniška gondola je imela tokrat novo obliko vključno s potniki. Opaziti pa je bilo dele stare gondole, ki so viseli na kavlju žerjava.

O gradu Snežnik ne bi izgubljal besed, prav tako tudi ne o diorami z muzejskim vlakom. Robotki, vesoljci, prav tako pa tudi frendice, niso moje področje, zato smo si te dele razstave bolj na hitro ogledali. Vsekakor pa pohvale tudi kreatorjem omenjenih tematik (frendice so pri tem izključene!); kupola je res odlično izpadla!

Zadnjič spremenil abnormal, dne 16 Apr 2012, 20:31, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 19:14 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Hvala vsem za obisk, pravo veselje je bilo sodelovati v razstavi z tako prijetnimi obiskovalci.

Tole mesto bi izkoristil še za zahvalo uporabnikom, ki so prispevali svoje kreacije in s tem omogočili celovitejšo predstavitev palete Technic modelov: Povratnik (8421, 8397), Wiseman (MOC RC tovornjak), Stari89 (NK SuperCar) in predvsem Objector s svojimi neverjetnimi NXT-ji.

Hvala vsem in vabljeni k sodelovanju še kdaj! :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Apr 2012, 23:28 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Ponovno se je pokazalo da velja slogan, ki se je zapisal na igralni mizi:
Slika

Super je bilo. Bilo je marsikaj videti. Čestitke vsem.
Ker sva duplo videla le midva z Mary Poppins :wink: , prilagam dve slikci.
Slika
Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 01:01 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Bilo bi lepo od nas, da napišemo krivce, ki so sodelovali oz. pridodali svoj košček pri razstavi KF-ja. Popravite me prosim, če sem koga izpustil. :oops:

1. DUPLO
- coach
- subix
- mary poppins

2. NXT
- Cwetqo
- OBJECTOR
- MedVedek

3. Technic
- Skandinavc FH
- cwetqo
- Povratnik
- Wiseman
- Stari89
- Subix

4. Grad Snežnik
- subix
- 7 palčkov :D

5. Vesolje
- bpavsic
- shadow

6. Mesto - obala
- bpavsic
- solta
- legofrik

7. Mesto - stari del
- subix
- cwetqo
- redhead1982
- abnormal
- legofrik

8. Pirati
- medex
- morska sirena :D

9. Mini diorama; Železniška postaja
- Kivi

10. Mini diorama; Blacktron
- VID

11. Mini diorama; Friends
- Anja in Nika - starost skupaj dobrih 15 let - to poudarjam zato, ker sta frklji res sami (brez prišepetavanja) naredili dioramo z vsemi pritiklinami, ki spadajo poleg OOB setov - in ja, priznam, da sem ponosen na to, čeprav se mogoče komu zdi, kot "nametano skupaj nekaj OOB setov", sam pa vem, koliko dela in časa je bilo v to vloženega.

Še enkrat, hvala vsem! Zakon ste!
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 01:16 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Čestitke Anji in Niki za Friends dioramo. :shock: Jaz sem bila 100%, da si jo naredil ti.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 09:09 
Odsoten
System
System

Čestitke vsem, ki ste sodelovali, objavljene slike so krasne, upam, da bomo lahko videli še kakšno, ker nam žal ni uspelo prit ... Aja, tudi video je krasen, opazila sem, da ste prostor naredili malo manj natrpan, kar je bil gotovo +, kljub verjetno manj razstavljenim kreacijam.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 09:14 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Meni je bilo vse super všeč! :plosk:
Še Duplo, ki me nikoli ni preveč zanimal, me je 'čist sezul' :car:

Čestitke za fantastično predstavitev enkratnih Lego kreacij!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 11:59 
Odsoten
Primo
Primo

Kraj: Kočevje
Pohvale organizatorjem!
Super izpeljano. Več kot navdušen. Škoda res da sem bil časovno omejen.

Nekaj slik z moje strani je tule

upload na BS ni uspel zato sem se poslužil FB-ja

Moja "stružnica" ni nekako ubogala, mislim da bi slike lahko bile boljše. Malo je bila kriva tudi časovna omejenost.

Še enkrat, Čestitem vsem. Še posebej pa Šefu, ker mu uspeva in drži vse niti konkretno v rokah.

Kapo dol šefe!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 15:07 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Še čestitke vsem, ki ste sodelovali s moje strani. Lahko rečem da tale KF zgleda zelo dobro že samo na slikah, najbolj sem navdušena nad mestno dioramo (modularci :excited: ), DUPLO dioramo in frendicami (bo kamlu še kakšen MOD ali kreacija od tega tim-a? :D ). Pa tudi VIDova mini diorama mi je zelo všeč, predvsem zaradi barvne kombinacije, saj se na ostalo ne spoznam :oops: Bravo in kapo dol vsem ustvarjalcem, mi je (znova :cry: ) žal da nisem mogla priti.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 19:56 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Hvala vsem za povabilo, pohvale in vsem ki ste prišli in tudi vsem, ki niste mogli in ste nas podpirali. Jaz sem sedaj prvič razstavljal in občutek, ko vidiš naključne obiskovalce, kako gledajo tvoje delo je res lep!
KF mi bo ostal tudi v spominu zaradi Gradu Snežnik, ki ga je Subix res odlično izdelal. In Seti piratov so me v mislih preselil v otroštvo, ko sem imel načrt zbrati vse :) Nepričakovano všeč sta mi bili diorama Duplo in Friends. Mesto je bilo itak posebna liga, prav tako "soseda" z vesoljsko dioramo ;) Super izkušnja, odlični prijatelji in upam, da se bo to še ponovilo!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 17 Apr 2012, 21:08 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Še z moje strani:
- pohvale organizatorjem, ki so ponovno organizirali super KockeFest
- in novim 'razstavljalcem', ki so obogatili razstavo s svojimi kreacijami.

Moji vtisi:
- mesto (ki mi je najljubše) je bilo ponovno super videti,
- ob gusarjih je bilo impresivno uganjevati, koliko videnih setov je doma (veliko manj kot razstavljenih), mi je pa morda manjkal (premalo viden) podatek, da so to vsi piratski seti, kar še dodatno preseneti,
- Snežnik je bil od blizu poln zanimivih podrobnosti,
- pri technicu me je pritegnila gondola,
- železniška postaja je tudi v živo bila navdušujoča,
- najbolj pa so me presenetile Frendice - v izvedbi dua Anja in Nika - ki sta uspešno pokazali, da se tudi s takimi manjšimi seti lahko z dodatkom nekaj kock sestavi nadvse simpatično dioramo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Apr 2012, 00:39 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Na tokratnem KFju sem bil v vlogi prodajne pomoči pri kocke.si pultu. Naredil pa sem tudi tistega robotka, ki "premika žogici". Moj splošni vtis je:

- da je bila zbirka setov na temo Piratov bombastična. Ljudje je niso mogli zaobseči, ker je bilo toliko setov. Škoda da ni bilo več prostora na voljo.

- Lego mesto: nov pristop z manjšimi otoki povezani v celoto. Nič mu ni "falilo". Kot ideja mi je bila nesreča letala zelo všeč, pa tudi povezava dveh tem mesta z mostom, je delovala zelo dobro (končno smo imeli most v mestu).

- DUPLO je bil na visokem nivoju. Če bo šlo tako naprej, bo DUPLO mesto rabilo občutno več prostora, da bo razvil ves svoj potencial.

- NXT & Technic: obilica setov, ki jih je bilo kar težko umestiti na pravo mesto zaradi pomanjkanja prostora. Res škoda.

- igralnica: Zgleda, da je ta igralnica res zelo velik hit med mlajšo populacijo obiskovalcev. Ker pri nas doma nimamo nobenih LEGO kock (a seveda...) , pa tudi barvice in svinčnike ne premoremo (a ham...), sta se otroka igrala vsak dan po slabi dve uri. Pohvalno za izvedbo.

- Frendice: "Sem brez besed, ker sva s hčerko padla v njih in so naju komaj povlekli ven iz njih." Pohvalno za mladi ustvarjalki.

- Mini železniška postaja in vesolje :: Čestitam novo pečenima udeležencema za preboj med ustvarjalce KFja.

Sam tako naprej pa bo še vse dobro!!

Slika

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 33 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: