Spet ena virtualna kreacija z moje strani. Za potrebe spomladanskega KockeFest-a sem izoblikoval restavracijo na plaži. Predstavlja le delček iz celotne diorame obmorskega mesteca. Izvedba je dokaj preprosta, želel sem enostavno ampak na pogled prijetno stavbo s pokrito teraso, kjer lahko minifigi v senci uživajo ob kulinarčnih dobrotah, ki jih pripravljajo kuharji.
Restavracija je od spredaj že malo zasipana z mivko, ki jo veter prinaša iz morske strani. Seveda je terasa ravno zato tudi dvignjena.
Osnovna plošča s cesto bo sivo/zelena, vendar take v LDDju ne morem narediti, zato pač zgleda malo nenaravno.
Notranjosti ni, ker so okna toliko pokrita s streho, da se praktično nič ne vidi v notranjost.
Celoten model je tudi že sestavljen iz pravih kock, manjka mi samo še par belih ploščic in rjavi stoli, slike bodo objavljene, ko bo končan.
No, pa preidimo k slikam:
Pred vhodom je tablica z dnevno ponudbo in cenikom:
Restavracija ima svoj dovoz in nekaj parkirišč, kjer pa že imajo nekaj problemov z vetrom in mivko:
Na zadnji strani (ob cesti) je tudi kuhinja, seveda ne manjka dimnik:
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1739 Kraj: Ljubljana
Všečna zadeva, samo ni žlebov. In streha je suhoparna. Sicer nimam ideje, kaj narediti, ampak vsaj kakšen zračnik za kuhinjo ali pa klimo ali kaj jaz vem, nekaj, kar bi razbilo monotonost strehe. Mogoče sončni kolektorji?
Zračnik / dimnik za kuhinjo je že zadaj ob zidu. Lahko pa dam kolektorje na streho, ja. Se strinjam, da je streha precej monotona, samo nisem vedel, kako to drugače naredit.
Restavracija izgleda super. Predvsem mi je všeč terasa in ograja okoli nje. Sama streha je morda res enolična, vendar mi deluje povsem v redu. Všeč mi je, da so uporabljeni bolj položno strešniki. Vsekakor pa bi bila zanimiva poživitev strehe in tudi celotne diorame kakšna družba galebov ali drugih morskih ptičev.
Restavracija mi je všeč. Predvsem terasa, okna in ograja, pa mivka, ki se seli na parkirišče.
Navdušena sem tudi nad tvojo pomočnico. Zdaj je razkrita skrivnost, zakaj tako hitro gradiš tako velike stavbe.
@legokorosec
Bi bilo, ko bo LDD "poznal" tole osnovno ploščo: (sem to tudi napisal v uvodnem post-u). Ni se mi pa dalo s Photoshopom zafrkavat, da bi ročno prebarval vozišče in oznake.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu