Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 26 Maj 2013, 01:59

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 06 Avg 2011, 12:34 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
Pravzaprav ni nič kaj poseben MOC. Gre bolj za tehnično rešitev avtobusnega postajališča, čeprav mogoče vizualno ni ravno estetsko, a je cenovno ugodno. Namreč Žekijevo postajališče je lepo, a žal zelo drago. Poleg tega pa sem želel še, da del ceste, kjer se nahaja postajališče, ni tlakovan vsepovsod, čeprav s tem postajališče ni gladko in se vidijo čepki. Mogoče naredim še rumene nalepke za prekritje ločilne črte med cestiščem in postajališčem, da bi mogoče zgledalo malce bolj realno, čeprav tudi ta izvedba glede na okoliščine ni tako slaba. No, presodite sami. :)

Postajališče ima majhno postajo, na strehi je prikazovalnik voznega reda, malce stran pa še avtomat za Urbana kartice. :)
Slika
Slika

Na dveh ploščah je dovolj prostora tudi za zglobni avtobus.
Slika

Zglobni avtobus dokaj lepo izpade, če s postajališča zavija v levo.
Slika

LPG

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Avg 2011, 22:13 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: Koseze pri Vodicah
Čisto dobra rešitev. Meni izpade lepo, kjer je postajališče, pa deluje kot kakšna postaja v Ljubljani, kjer so še granitne kocke namesto asfalta. Kaj pa avtobus se kaj zatika na napisu ali je dovolj visok ?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Avg 2011, 23:15 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
Hm... šlampast napis... bog ve kaj so delavci, ki so barvali napis BUS, gledali... ponekod je "preveč" barve in napis kar štrli ven.

No, zdaj pa še zares. Najbolj impresivna stvar je tudi najmanjša in to je koš za smeti :) Postaja je res enostavna, sicer pa kdo pravi, da mora biti vse SNOTano in vsi čepki skriti. Mislim, da je to samo razvada, ki jo AFOLi podpiramo, ker pač stremimo k čimlepšemu izdelku, pozabljamo pa, da so dejansko čepki tisto, kar je bistvo kock.
Prav zato mi je ta postaja res všeč, lepo je barvno usklajena - zelena barva povezuje postajo, koš in avtobus (predvidevam, da je to dejansko tako v LJ?). Čepki na postajališču prav nič ne motijo, samo še bolj povdarijo, da to ni vozni pas. Tudi avtobus lepo zgleda na tem postajališču. Lepo si tudi rešil problem izvoza dolgega avtobusa na cesto z ovinkom.
Drugič pa lahko na postajo še parkiraš en avto, avtobus pustiš na pol na cesti in šoferja daš ven z dvignjeno roko in jeznim obrazom :)
Super MOC.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Avg 2011, 00:46 
Odsoten
System
System

Tako majhen, da ga ob prvem prebiranju prispevka še opazil nisem; koša za smeti namreč. Odlično izpade!!

Kar se tiče postajališča in po pregledu slik na povezavi k Žekiju lahko rečem, da mi čepkasto postajališče ni tako všeč, kot pokrito s ploščicami. Ampak, bi pa potem moral pločnik biti na višini dveh ploščici, tako da taka sprememba potegne za sabo precej dodatnega materiala, kot tudi rob ob prehodu iz ceste na postajališče. Vsega pač zares ni možno imeti!

A tale prikazovalnik za prihode avtobusov tudi kaže "podatki trenutno žal niso na voljo" (kot je v resnici), ali celo zares kažejo čase prihodov (kot je v domišljijskem LEGO svetu)?

Me je pa v tekstu malo zbodlo tisto o "zavijanju v levo" pri zadnji sliki. Kako pa izgleda avtobus, ki zavija v desno iz postajališča na cesto :roll:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Avg 2011, 00:49 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
@abnormal

Gregor je mislil na levi ovinek, ki se nahaja takoj za postajališčem. Če bi bila ravna cesta, potem je avtobus nekako "polomljen" na voznem pasu (gledano od zgoraj), če pa je ovinek, pa prav lepo paše tja.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Avg 2011, 08:32 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

To je do sedaj manjkalo v mestu in ne manjka več. Dokler je edino postajališče je tudi njaboljše.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 07 Avg 2011, 10:27 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Hehe. Pa ta koš je prisotem poleg tega postajališča že ene dve leti in je bil na vsaem KF-ju. :)
Drugače pa je iz seta 6397 - Gas and Wash Express.

Takih postaj ni v Ljubljani, so pa podobne, smao, da so vse črne in na eni strani ni stene, da pač vidiš prihajat BUS.

Vozni red kaže samo točne prihode. Nalepka je original LEGO, vozni redi so pa mednarodni. :)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Avg 2011, 21:10 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Hrastnik, Trbovlje
Izredno lepa postaja! Čepki resnično izgledajo lepo, kot kakšne granitne kocke!

Slika

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Avg 2011, 13:16 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Tudi mene ta postaja povsem zadovolji s svojim izgledom. Nudi dovolj strehe za potnike v dežju, pa še avtomat za vozovnice je pri roki. Edino postaviti bi jo bilo treba tik pod moje stanovanje, da mi ne bi bilo treba daleč do avtobusa. :D
To, da ni pokrita z gladkimi ploščicami, sploh ni slabo. Kot so že mnogi rekli, spominja na granitne kocke. Tudi barvna shema postaje je super in se lepo ujema z zelenim avtobusom, tako kot smetnjak (malo offtopic: ta dizajn smetnjaka je meni najbolj simpatičen, pa sploh nisem vedela, da izhaja iz uradnega seta).

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: