5947 Pujeva hiša (Winnie the Pooh House) Leto: 2011
Starostna skupina: 1,5 - 5 let
Število delov: 40
Število figur: 3 (živalske)
Cena: 29,99 eur (S@H)
Živijo! Sem medved Pu. Nekoč sem sicer bil Edvard, a sem si zaželel kakšno bolj zanimivo ime. In Christopher Robin me je takoj poimenoval Winnie Pu. Ker pa fantov ne moreš klicati Winnie, Christoper Robin pravzaprav trdi, da sem Winnie-ček-Pu. Ime Pu je pred tem pripadalo labodu, ki ga je nekoč imel Christopher Robin. Od laboda se je poslovil, ime pa obdržal, ker ga labod menda ni več potreboval. No, in tako to ime zdaj nosim jaz.
Kot veste živim v gozdu pod imenom Sanders. Živeti "pod imenom" pomeni, da imam nad vrati napisano ime in pač živim pod njim. Preprosto.
Kljub temu, da živim sam, nisem brez prijateljev. V tem setu mi družbo delata dva: Pujsek in osliček Sivček. O tem ali so tudi čebele moje prijateljice še nisem resno razmišljal, vsekakor pa so na svetu samo zato, da nabirajo med, nabirajo pa ga zato, da ga jaz pojem. Vsi trije prijateljčki smo lepe figurice; čeprav je Sivček svetlo modre barve. Midva s Pujskom vsa še posebej zanimiva, ker se nama obračata glavi, premikajo roke, pa sedeva tudi lahko.
Na srečo v podjetju LEGO vedo, da med naravnost obožujem in so mi ga v tem setu namenili kar dve skledi. Poleg tega se med kockami najde še kaj zanimivega: tobogan, postelja (za posteljnino žal niso poskrbeli), stolčka, okno, vrata, potiskane kocke, grmički oz. listi in dve rdeči kocki 2x3 (ta kocka je lanska novost in se zankrat pojavlja v teh setih).
Ja, cena seta ni ravno nizka, ampak ... prosim lepo ... jaz sem vendar medved Pu in v moji družbi vam res ne bi smelo biti dolgčas. Se gremo spuščat po toboganu?
Ali bi morda raje prišli k meni na malico? Pujsek in Sivček sta ZA. Na fotografiji pa si pozorno oglejte Sivčka od zadaj. Rep, ki ga je zadnjič izgubil, smo našli in Christopher Robin ga je pribil na pravi konec. Če radi gradite, bom vesel tudi hišice s teraso ...
Ali pa kakšne višje. Le lestev verjetno še manjka, da bodo gosti sploh lahko dosegli zvonec. Toliko o letošnjem največjem setu, kjer se pojavljam. Za manj denarja pa me najdete v setu 5945 Pujev piknik:
Kaj naj na koncu dodam sama? Seta nisem mislila kupovati, ker se mi ni zdel ravno poceni (upala sem na kako akcijo), pa je priložnost nanesla tako (beri: sorodniki so končno skapirali, da imam od vseh daril res najraje LEGO kocke), da se je Pu znašel pri nas.
Se mi zdi, da so ga otroci še bolj veseli kot jaz, sama pa uživam, ker sem jim danes začela brati eno izmed najljubših knjig svojega otroštva. Ja, Pu je res nepozaben!
Želim si, da bi obstajali tudi seti s Kengo, Rujem, Zajcem, Sovo. Ampak, če sem prav iskala, teh junakov ni bilo niti v setih iz preteklosti, tako da želja verjetno ni uresničljiva.
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2535 Kraj: Ljubljana
mary poppins, ko berem tvoje opise OOB setov, se sprašujem, zakaj kaj takega ni na LEGOvih škatlah na hrbrtni strani ali mogoče priložena knjižica z zgodbo in slikami, kaj vse se da še narediti - pač, neke vrste "tips and tricks".
Pohvalna predstavitev, kot vedno. LPG
@legofrik: Hišice so pravzaprav takšne kot so res na hrbtni strani. Sama bi jih še kaj spremenila, pa zvečer (ponoči), ko sem stvari slikala, ni bilo več prave volje.
V škatli je načrt za prvo hiško, ostale so le slikane na škatli.
Ja, knjižica z zgodbicami, bi bila pa res dober dodatek.
Sama sem se prav zabavala, ko sem včeraj ob knjigi obnavljala, kako je Pu sploh prišel do imena in ko sem izvedela, kaj pomeni živeti "pod imenom". Tale "neumni stari medo", kot mu včasih prijazno pravi Christopher Robin, je res posrečen.
A niso bile knjižice z zgodbicami zraven nekaterih fabuland setov, če me spomin ne vara?
Pri takih setih bi bilo res zanimivo imeti zraven kakšno zgodbico, ampak potem bi nam po možnosti dvignili ceno, da bi pokrili licenco še za tekst . Še dobro, da sta knjigi o Puju vedno pri roki.
Tudi mi imamo ta set in moram priznati, da sem jaz (dolgoletni "fen" medveda Puja) skoraj bolj navdušen nad njim kot sinko. On je resda še premajhen, da bi lahko sledil zgodbam, zato Puja uporablja v drugačnih vlogah, najraje kot voznika avtobusa, ki vozi duplo figurice na izlet .
Set z vsemi figurami (tudi tistimi, ki jih je naštela mary), bi pa moral TLG izdati kot samostojen set v stilu battle packov oziroma service packov. Takega bi jaz takoj nabavil.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu