Čeprav sem bolj vesoljski, imam tudi LEGO pirate zelo, zelo rad. Zato predstavljam svojo prvo MOC kreacijo na temo piratov na Kocke Klub Forumu Več slik in detaljev si lahko ogledate na moji MOC-Pages strani.
Opis:
Kreacija predstavlja kočo za spravilo ruma v manjši diorami. Rum je treba starati, da iz dobrega postane odličen Koča se nahaja v zapuščenem tropskem zalivu, zadaj izoliranem z neprehodnim klifom, spredaj pa zaščitenim z morjem. Tropska plaža in turkizno modra voda za seboj branita še večjo sladkost - kočo za spravilo ruma. Rum se tukaj ne le shranjuje, tudi zaščiti se ga obenem - pred žejnimi gusarskimi glavami na ladji seveda. Vsake nekaj mesecev pridejo pirati na ta kraj in obnovijo ali odvzamejo zalogo. Hišica, ne glede na to, da je namenjena hranitvi ruma, lahko služi tudi kot zasilno zavetje gusarskim brodolomcem (saj le oni poznajo njeno lokacijo seveda).
Dogajanje:
Matična ladja se e zasidrana v globljih vodah zaliva. Ker so njene zaloge ruma pošle so se gusarji ustavili pred tem zapuščenim zalivom in poslali trojico s čolnom, da prinese nekaj polnih sodov.
Prikazna slika celotne kreacije.
Koča in dogajanje malo bližje. Prvi sod ruma je že na poti na čoln.
Gusarji ne bi bili gusarji, če ne bi bili vsaj malo nemarni. Zato za kočo leži zarjavel odslužen top in nekaj razpadajočih praznih sodov.
Rumena barva podlage predstavlja peščeno plažo, zelena pa travo. Zadaj sta tudi plezalka in manjše drevo.
Pot do plaže je bežno tlakovana.
Hiška ima tudi okna in dimnik (za zasilno destilacijo in pogrevanje ruma).
Pogled s klifa.
(Žejni) poveljnik trojice čaka na prvi tovor .
Spredaj nakladanje, zadaj polni sodi sladkega ruma v koči .
Sicer (zaenkrat) nisem prevelik navdušenec nad neTechinc seti, zato o sami vsebini ne morem povedati kaj veliko, so mi pa blazno všeč slike (kompozicija, osvetljenost), zmaga pa tista slika, kjer je prikazan pogled s vrha klifa. Domnevam, da nisi samo amater v fotografiranju?
Te slike bi administratorji zlahka dali kot primer v navodila, kako naj se slika kreacije.
Hvala za pohvale. S slikami nisem ravno profesionalec, rad pa fotografiram ljubiteljsko. Mogoče od tam nekaj izkušenj. Kočo sem nalašč naredil takšno, enostavno, da deluje bolj revna. Kakšnih okostnjaških glav in kosti pa nisem obešal na pročelje, ker bi potem vse skupaj izgledalo kot kakšna kostnica. Morda bi dobro izpadlo ladijsko krmilo nad vhodom, a ga na žalost nimam.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu