Tole reč spravljam skupaj že nekaj mesecev. Bolj zato, ker nikakor nisem našel časa, da bi se posvetil modelu. Za načrtovanje in izdelavo me je vzpodbudil začetek sezone formule 1, ampak to je bilo že konec marca.
Model je dokaj enostaven. Skrbel sem za to, da ima čim manj kock. Tako sem prišel do števila 88, kar je vseh kock na modelu brez minifig-a.
Načeloma sem proti lepljenju nalepk na lego kocke, vendar pri tej kreaciji ni šlo drugače. Brez nalepk je model popolnoma opustošen. Bolj malo spominja na pravi Ferrari-jev dirkalnik z letošnjo oznako F150. Nalepke nosijo logotipe in imena letošnjih Ferrari-jevih sponzorjev. Sta pa še dve nalepki, ki sta bili dodani zgolj zato, da simulirata zračno odprtino za hlajenje motorja. S tema dvema nisem ravno zadovoljen.
Pa najbolje, da svoj dirkalnik predstavi kar voznik sam:
Pozdravljeni! Moje ime je Fernandino in to je moj dirkalnik. Res je hiter in ima čvrsto podvozje. Najbolje, da se pripravim, nadenem dirkaško čelado in sedem vanj.
Tako, sedaj sem pripravljen. Zapeljal se bom z mojim dirkalnikom naokoli, da si ga boste lažje ogledali z vseh strani.
Res, da sedim nizko, a moj pregled nad dogajanjem pred dirkalnikom je več kot odličen. Sprednja krilca skrbijo, da imam pri velikih hitrostih dober stik med asfaltom in sprednjimi kolesi...
...zadnje krilo pa skrbi, da imam dober stik med asfaltom in zadnjimi kolesi. Krilca so ravno prav nastavljena, da mi na ovinkih ne pobira preveč gume, ne spredaj, ne zadaj.
Spredaj so vidne odprtine za zajem zraka, ki hladi motor. Nad mojo čelado je odprtina za zajem zraka, potrebnega za delovanje motorja.
Kolesa so višja od osnovne silhuete dirkalnika, izstopajo le zadnje krilce, zajem zraka in bočne opore za mojo čelado. Bočne opore pripomorejo k moji varnosti v primeru nesreče.
Tako, pa smo prispeli nazaj. Zelo sem vesel nad mojimi sponzorji, ki mi omogočajo dirkanje, ker sam razvoj dirkalnika, stroški dirkanja, prevozi med dirkalnišči in moji tehniki ter ostala ekipa... vse to stane veliko denarja.
Še zadnja slika. Moj prazni dirkalnik s ptičje perspektive. Upam, da vam je všeč.
Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27 Prispevkov: 1739 Kraj: Ljubljana
Reže za zrak so super. In tudi cela oblika. Jaz pojma nimam, kakšni so 'letošnji' modeli, ker že kakšni dve leti nisem gledal več kot 10s kakšne dirke. Pač nisem fan F1.
Izredno lep model. Všeč mi je nizkost modela, da zgleda zares aerodinamično. Osebno bi edino zafilal praznino pod bolidom med sprednjimi gumami in kabino (spodaj) ker mi nekako zgleda da se bo avto prelomil na pol. Nalepke so pa 1A, tudi zračniki.
_________________ LEGO is not a hobby! It is a way of life!
Imam pa eno pripombo. Zadaj si uporabil modre 3L pine (ti so s trenjem). Se zadnja kolesa zadovoljivo vrtijo? Drugače pa res dober model. Mogoče uporaba prehoda iz rdeče v črno na nalepki pri zračnikih ni najbolj posrečena. Po moje bi bolj do izraza prišle bolj ostre linije med obema barvama.
@bpavsic
Hvala za razlago za @Žeki-ja. Drugače pa res, modri 3L pini ne dovolijo, da se kolesa vrtijo. Ko sem naročeval kocke preko BL-ja, nisem naročil teh pin-ov, ker sem bil prepričan, da imam ene prave doma (sicer v tan barvi, ampak vseeno). Pa jih nikakor ne najdem. Zato bodo trenutno modri na vozilu, ob prvi priliki jih pa vsekakor zamenjam.
Si mislil, da naredim kar črno nalepko za zračnike? Bom poskusil.
Evo, pa smo dobili naslednika moje 312ke. Ful je dobra tale formulca. Po mojem bi jo lahko še malenkostno spremenil. Manjka pa slika podvozja, kjer bi moral dati rjavo kocko, ki prinazarja leseno dilo
Od tvojega MOC-a imamo doma samo figurico. Naš fantin se zagotovo ne bi branil res lepo izdelanega dirkalnika. Nalepk sicer nima preveč rada, ampak tule so nujno potreben in krasen dodatek.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu