Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 19 Jun 2013, 20:23

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 25 Jun 2011, 16:18 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Končno mi je uspel poslikat kompozicijo za prevoz kontejnerjev. Kamion je OOB 8052, prikolica pa je seveda MOC. Je zelo preprosto sestavljena in nima kakšnih dodatnih funkcij kot to, da nosi kontejner. Poleg prikolice sem naredil še dodaten kontejner, da je kompozicija popolna :)

Slike same prikolice. Narejena je tako, da je čimbolj podobna pravi prikolici. Na zglobu za prvo osjo je rezervoar za zrak, narejen iz čudnih panelov, ki so sicer dokaj neuporabni. Od prave prikolice se razlikuje samo po tem, da ima vodila za kontejner po sredini in ne na straneh. Glavni razlog za to je v tem, da že OOB kontejner nima koles na straneh, ampak na sredini.
Slika
Slika

Kontejner je narejen po vzoru originala. Tukaj so zelo dobrodošli ti paneli, saj so veliki in lahki.
Slika

Natovorjena prikolica čaka na kamion :) Na zadnjem desnem koncu se lepo vidi delujoča zavora, ki preprečuje, da bi kontejner med vožnjo zdrsel s prikolice.
Slika
Slika
Slika

Na kamionu sem samo dodal priklop. Narejen je tako, da se nagiba in da je vedno v ravznovesju:
Slika

Obe kombinaciji:
Slika
Slika

Tukaj je prikazano, kako se kontejner preloži s prikolice na kamion.
Slika

Ne vem, zakaj so slike tako slabe, vrjetno bo treba kupit novejši digitalc :roll:

Za vse, ki imate radi gibajoče slike je tukaj še kratek filmček:
http://www.youtube.com/watch?v=N83CuoeF ... re=feedlik

LP

Keep it simple ;)

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Jun 2011, 17:44 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
Cel čas gledanja slik sem razmišljal zakaj si "narobe" obrnil kontejner na prikolici (torej da gleda nazaj). Ni mi bilo čisto jasno v čem je potem finta odpirajoče zadnje stranice. No, ko sem prišel do zadnjih slik pa je potem bilo prikazano pretovarjanje :D
Dobra zadeva, škoda edino, da nimaš dveh tovornjakov, da bi imel 2 ista kontejnerja ali pa vsaj sive panele. Zdaj tisti ta večji kontejner nekak preveč izstopa.
Zdaj te čaka še samo predelava tovornjaka na PF, kot sta to naredila Anakin in njegov sin pa je zadeva kompletna.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Jun 2011, 18:19 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

A veš, da nism prej študiru, da bi ga motoriziru. Bolj se mi je šlo za to, da nardim prkolco. Vprašanje, če ga bom motoriziru, itak sta ga že Anakin in njegov sin :) No, če jima ne bo zdržu do KFja, ga pa bom :wink:

Ja, če bi meu dva, bi potem od enga vzeu še un kontejner, kamion pa definitivno predelu za prevoz hlodovine, dodal seveda prkolco in dvigalo. Samo cena tega seta je mal zasoljena, tega je pa božiček prnesu :wink: Aja, ta rumen kontejner mogoč res izstopa, sam so tud v resnici zelo različni. Če bi meu več teh panelov, bi še kakega naredu. Hmm...je kr ena ideja padla :twisted:

LP

Keep it simple ;)

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu