4. TT tekmovanje je za nami in preživeli smo ga ob lepem vremenu na težki in zelo razgibani progi. Naši terenski avtomobili so začeli na zaprašeni ravnini in se pognali po kupu zemlje, ki smo jo morali najprej malo utrditi, saj so modeli imeli težave z vkopavanjem. Nato se je začel skalnat teren, ki je od voznikov in modelov zahteval precej manevrirnih sposobnosti ter se po dolgi ravnini in skalnati stopnici spustil do vznožja travnatega hriba. Tukaj so bili na preizkušnji predvsem oprijem in plezalne sposobnosti modelov.
Čas vožnje smo omejili na 10 minut na tekmovalca, vsak dotik (konkreten dotik, ne samo rahel "obris") vratic smo kaznovali z 10 sekundami pribitka, vsako pomaganje pa z 20 sekundami (pomaganje je štelo delo na avtu ali pa premik). Število pomaganj je bilo omejeno na 2. Vseh vratic je bilo 22.
Kot gledalec sem se udeležil dogodka. Proga je bila za moje pojme težka. Vseh pet avtomobilov je bilo fantastičnih, vrag leži v podrobnostih! Dolžina proge 22 vrat in kamni veliki za pol modela so izziv,ki ga je težko obvladovati. Teren: trava, kamni, pesek (hribina) in kamenčki so dali vetra tekmovalnim modelom.
Super je bilo. Proga je bila domiselno postavljena, razgibana in z raznoliko podlago. Vreme je zdržalo, tako da o kakšnih plohah ni bilo ne duha ne sluha. Kar malce vroče je bilo, še posebno zaradi tekmovalnega naboja. Dogodek je tako minil v sproščenem vzdušju, za konec pa smo se malce ohladili s požirkom ''hmeljevega soka''.
Tudi meni je bila ta proga precej bolj všeč kot lanska. Bila je precej bolj odprta, hitrejša, hkrati pa tudi nekaj pasti. Zelo so mi bile všeč različne podlage - od steptane do zrahljane zemlje, kamenja in skal pa tja do travnatega vzpona. Škoda mi je bilo edino to, da je bilo tako hitro (po občutku, ne po dejanskem času) konec.
Dejansko se je videla tudi vzdržljivost avtomobilčkov. Vsak je imel določene probleme.
Pri mojem modelu se je razrahljal sprednji del za ovinkanje in sem na koncu še komaj obračal kolesa, prav tako so se mi zblokirala sprednja kolesa, če sem jih preveč obrnil.
Stari89 je zgubil dele na zadnji osi, tako da je med vožnjo avto popravil, da je sploh lahko končal (zato pribitek in kar precejšnja izguba časa - vsaj pol minute, če še ne več).
LegoVidovi zobniki so verjetno samo še za v smeti, prav tako mu je odpovedala ena stran pogona, ki pa ga je uspešno popravil.
Subixovi motorji oz. sprejemnika sta se med vožnjo pregrela in je vmes bolj počasi peljal. Po drugi strani pa je imel tudi težave z vožnjo skozi vratica zaradi širine samega modelčka ter dokaj visoke hitrosti. Podiral je zastavice kot za šalo Povratnikov avto pa je pred travnatim vzponom odpovedal, žal pa je prepozno odkril napako in je prekinil vožnjo (mislim, da se je samo zrahljal en zobnik), tako da bi lahko dosegel kar dober čas, če bi nadaljeval.
Vse te napake in napakice so nas nekaj novega naučile in mislim, da bo na naslednji tekmi kar pestro. Sploh, če se nam bo pridružil še kdo.
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2535 Kraj: Ljubljana
Tekma je bila fajn, takšna mini, v "družinskem" krogu. Ves čas sem sicer gledal v nebo, če se bo vsulo, pa smo imeli tokrat malce sreče in tekomvanje speljali do konca, kot se zagre.
Vozila so bila super narejena, saj so praktično vsa prevozila progo. Res, da se je komu malce zatikalo, a če bo šlo tako naprej, bo kmalu postalo tekmovanje zelo enakovredno. Že sedaj se je pri vlečenju vrvi videlo, da je ta del tekmovanja nesmiselen, ker so vozila (zaradi enakosti v moči) praktično stala na mestu in nismo imeli zmagovalca.
Tudi tokrat je KK prispeval nagradice. Ker so bile vse tri enake, sem se odločil, da jih porazdelim malce drugače:
- bpavsic, za prvo mesto
- povratnik, za najlepši izgled vozila
- legovid, kot najmlajšemu tekmovalcu za vzpodbudo
Malce razočaranja je bilo le ob koncu terkmovanja, saj so odstranili zabojnik z bifejem in tako nismo mogli niti na radensko, niti ne na sladoled. Škoda.
Vsem se zahvaljujem za udeležbo in obisk in vas pozivam na ponovno druženje, ki zna biti enkrat v septembru.
LPG
Ok, nebi se zdaj tu tako poimensko, kdo je kaj naredil...
Organizirano je bilo v sklopu Kocke Kluba, da se malo družimo.
Seveda tekmovalnost ne škodi, vendar je v glavnem bil cilj, da kako rečemo in malo odklopimo vsakodnevne obveznosti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu