Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 25 Maj 2013, 14:26

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 23:20 
Odsoten
System
System

Vstopili smo v veseli december, zato doma postavljamo malo železnico, da bo šibala okoli jelke. Spodobi se, da jo poganja parna lokomotiva. Emerald Night je sicer elegantna, a je morda prevelika za praznični vlak. Pa še baterije mora voziti v tenderju. Predstavljam malo praznično parno lokomotivo, ki je nastala po vzoru Jasona Steinhursta (vzdevek: Jayhurst):

Slika
Slika
Slika

Dolžina podvozja: 16 čepkov, celotna dolžina: ~ 20 čepkov. Širina 6-7 čepkov (podvozje), največja širina je 10 čepkov. Lokomotiva popolnoma opremljena s PF (baterija, sprejemnik, motor). Je zelo okretna, tako da jo je potrebno v zavojih držati na vajetih.

Še nekaj večjih slik je tule.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Dec 2010, 23:52 
Odsoten
System
System

Kraj: Ljubljana
Super, zelo kompaktno! Očitno se da te nove PF dele lepo tudi v tako malo zverinico vgraditi. Veliko užitkov ob vožnji.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Dec 2010, 00:47 
Odsoten
System
System

Zanimiva mala lokomotiva. Predvsem zaradi 7-čepne kabine! Zakaj pa je 7-čepna? Zaradi izgleda ali zaradi vgradnje PF-a. Morda bi lokomotiva lepše izgledala s 4-čepnim (ali 5-čepnim) kotlom, ampak potem ni prostora za baterijo. Zaradi tega sem tudi sam opustil kar nekaj svojih idej; sem pač navdušen nad lokomotivami, ki imajo večino trupa 4 čepe širokega. In problem vgradnje baterije v 4-čepne trupe bo enkrat potrebno rešiti! Všeč mi je tudi, da si prigradil gibajoče se dele - povezovalni drog (ali kako se že imenuje), ojnico in batnico.

Morda bi lahko priložil še kakšno fotografijo notranjosti iz katere bi bila razvidna razporaditev PF komponent in izvedba pogona. Pogledal se izdelek, po katerem si se zgledoval. Lokomotiva je prav zares "nabita" s PF komponentami! Predvidevam, da je pri tej lokomotivi enako.

Sedaj pa še kritika: te male lokomotive imajo običajno na zadnjem delu zalogovnik za gorivo. Ti si sicer prigradil tender, ki pa (za moje pojme) ne paše k tej lokomotivi.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 06 Dec 2010, 23:30 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Res je luštna! Prava žepna izvedba a popolno funkcionalna ... Tukaj se izkaže lepota MOCa, ki je majhen, a detajlen in funkcionalen.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2010, 07:13 
Odsoten
System
System

7 čepna kabina je iz bolj estetskih vzrokov. Resda je za kable precej malo prostora - PF kabli zasedejo veliko več prostora kot 9V, pa še dolžine se ne da izbirati poljubno. Malo razmišljam o lihih širinah in je bila kabina lep izgovor za začetek.

Za širino 4 čepkov je bolj malo možnosti. Videl sem izdelke, kjer so graditelji baterijsko škatlo prebarvali v ustrezne barve, a to ni ravno po mojem okusu. Razmišljam o SNOT tehniki, a tudi tu ne pridem pod 5.5 čepkov širine.

Kar se tenderja tiče, sem preračunal potrebe po energiji glede na širok bojler. Tako je zalogovnik enostavno premajhen. Šalo na stran. Tole je bila le vaja za nove izdelke in malo v uteho, da za vlake nisem čisto tumpast.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Dec 2010, 18:42 
Odsoten
System
System

@teflon:
to je pa zato, ker si na "velenjčanu". Prešaltaj na "indonezijca", pa bo tudi zalogovnik na lokomotivi dovolj velik!

Ampak slike (notranjost lokomotive) pa nisi nobene dodal! :(

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za: