Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2519 Kraj: Ljubljana
MOC grbina ali "ležeči policaj" v izvedbi s prehodom za pešce je nastal za potrebe KF-ja. Na načrtu se namreč nahaja polovična cesta, torej ravna cesta velikosti 16x32 čepkov. Ker LEGO take ceste še ni izdelal, da bi pa uničili eno ravno z rezanjem na pol, je pa škoda, saj so drage, ko žafran, je bilo potrebno najti alternativo.
Tako se mi je porodila ideja, da za polovičko uporabim dve taki plošči in preko naredim grbino.
Izdelal sem dva koncepta. Prvi z bolj "položnimi" in okroglimi klančinami, vendar brez rumenih talnih označb, ki nakazujejo na grbino in drug koncept, ki je malce bolj strm od prejšnjega, vendar boljši približek originalu.
Ideje sem predstavil kolegom in odločili smo se, da je druga izvedba boljša. Z idejami jediboja in subixa sem malce zmanjšal oster prehod čez "sirčke" in poudaril kontrast "pločnika" na sredini ter gredici dodal "zemljo".
Na zadnji fotografiji manjka dvignjen pločnik. Tako na golo mi grbina malo čudno izgleda, s pločnikom (ki je približno takšne višine, kot grbina) pa bi vse skupaj izgledalo prav prikupno. In blizu grbine je ponavadi še kanalizacija in za to je seveda na pričujoči kreaciji poskrbljeno. Manjka morda prometni znak "pozor grbine" in omejitev "cona 30".
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 2519 Kraj: Ljubljana
Zadeva bo detajlno (upam) prikazana na KF-ju. Seveda manjka rob pločnika v LBG barvi in ostalo vse potajlano v DBG barvi. Manjkajo tudi minifigi, znak mogoče semafor, obcestne luči, kiosk, avtobusna postaja, avtomobili, hiše, hribi, vlak, itd, itd...
Moj namen ni bil predstavitel cele diorame, temveč rešitev polovične ceste. LPG
Prav lušten prehod čez cesto! Skupaj s policaji in rožicami izgleda res urejeno. Meni je bila sicer bolj všeč prva rešitev, ki je malo bolj položna, vendar nima toliko možnosti se približati ''originalnim'' ležečim policajem. Mi je pa všeč končna rešitev, ki vseeno da precej realno sliko. A ste morda kaj razmišljali v smeri table, ki označuje prehod za pešče, da bi bila postavljena nad prehodom?
@legofrik: Ups...
Zadnjič spremenil redhead1982, dne 22 Sep 2010, 21:51, skupaj popravljeno 1 krat.
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu