Pozdravljeni. To je moj prvi MOC, predstavljen tukaj na kocke.si.
Trenutno je še v LDD-ju, nameravam pa tudi kupiti kocke in ga sestaviti v živo.
Kakšen MOC je to in kaj me je gnalo v njegov razvoj?
Všeč so mi Lego City vozila, sem pa vedno pogrešal to, da bi se lahko vozila skupaj dva minifiga-a. Vem, težave so tudi v cestah, ki so na 32x32 ploščah s širino 2x10 čepkov (če ne upoštevamo črt in črtic). Vozila pred cca. 20 leti in več so bila široka le 4 čepke, pred cca. 10 leti so le ta postala širša (6 čepkov), a le z gumami in ne s kabino. Dostavna vozila, tovornjaki in avtobusi so zavzeli širino 6 čepkov glede na kabino oziroma 7 čepkov glede na gume.
Meni pa je še vedno manjka tisto nekaj, da bi vozilo izgledalo bolj življensko. Tako sem pričel razvijati avtomobilček, ki bi lahko imel dva sedeža, eden zraven drugega, in bi notri lahko normalno sedela dva minifig-a, kljub temu pa bi tako vozilo lahko postavil tudi na standardne Lego City ceste.
In nekako mi je uspelo sestaviti, sicer nenavadnih dimenzij, vozilo z notranjo širino 5 čepkov za 2 minifig-a in 7 čepkov zunanje širine. Ker sem sestavljal športno vozilo, sem bil prisiljen nastaviti dve različni širini koles spredaj (8 čepkov) in zadaj (9 čepkov). Tako vozilo pa je še vedno možno spraviti na en vozni pas ceste.
Vozilo je dizajnirano na obliko Ferrari-ja 288 (kolikor sem uspel zadeti podobnost).
Dva minifig-a v razdalji enega čepka, kar zadostuje za srečanje njunih rok.
Detajli: osemvaljnik v zadnjem delu vozila, vrata, stranska ogledala, volan, prestavna ročica.
Čim bolj čista linija mi je nekako uspela.
2 krat po 2 okrogli luči in dvojni izpuh.
Sprednji zajem zraka, rumena kocka nakazuje na ferrarijev znak. Oddaljenost od tal: 1 ploščica (1/3 višine kocke).
Pri odpiranju vrat se premaknejo z njimi tudi stranska ogledalca. Sedeži so ergonomsko oblikovani, imajo vzglavnike in na sedalnem delu dva čepka za pritrditev minifig-a. Pred vetrobranskim steklom so rebra za ventilacijski zrak kabine.
Upam, da vam je všeč. Komentarji zaželjeni.
V naprej se zahvaljujem tako za pozitivne kot za negativne kritike.
Meni je avto super. Najbolj mi je všeč ravno dejstvo, da se lahko z njim vozita vsaj 2 minifiga. To je res detajl, ki ga pogrešam pri običajnih vozilih, ki pridejo v City setih. Upam, da kmalu pride na forum tudi verzija v ''kockah''.
Malo moti steklo, ki ni širine 6 čepkov, sklepam, da je zato, ker ni širšega v LDD?
Ja, res je, tudi mene moti tisto sprednje steklo. Nisem imel boljše variante. Predvsem sem hotel ujeti s steklom višino, zadosten vzdolžni naklon in prečni potek (tako, da pogled od spredaj ne kaže naravnost odrezanega stekla na levi in desni strani). Prečni potek stekla se spodaj začne s 6 čepki, zgoraj pa konča s 4 čepki širine in drugače kot je rešeno sedaj, ni šlo.
Glede na predlog bpavsic-a sem za primerjavo naredil slikice s steklom 62360 (sem že enkrat poskusil s takšnim, pa mi ni bilo všeč).
Sem se še malo potrudil in sestavil originalno velikost ceste 32x32 (ker jo v LDD ni oziroma ne deluje pravilno lepljenje cestnih oznak). Skupaj sem dal dve ravni cesti in eno T križišče in na to postavil moj MOC. Tako si lahko lažje predstavljate, za kako veliko zadevo gre.
Pa še primerjava z znanim rdečim športnim vozilom.
No, meni ne zgleda pogubno prevelik za originalno velikost cest.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu