Tukaj je naslednji iz serije TTjev. Je zelo izboljšana različica TTB004. Model je narejen čisto na novo, le osnovne ideje so ohranjene.
Karakteristike:
- 2x XL motor za pogon, oba motorja direktno povezana na pogonsko gred (20:12). V osi je še povečanje navora v razmerju 12:20 in nato v vsakem kolesu 8:24. (Končno razmerje je 1:3)
- 1x M motor za ovinkanje
Bistvene spremembe glede na model TTB004:
- odstranjen diferencial, ki je bil namenjen korekciji razlik v hitrosti obeh pogonskih motorjev.
- odstranjen menjalnik (druga prestava ni bila uporabna...)
- trše vzmetenje
- bolj toga sprednja os
- precej znižano težišče in zmanjšana višina avta
- modularna zasnova
p.s.: preden kdo komentira sprednji del... ja vem, ni še gotov, še razmišljam, kako bi ga naredil, da bi zgledal "nevarno". Tudi modre ploščice v zadnji osi pridejo zamenjane z rdečimi (najprej sem mislil, da bo črno/moder, pa je črno/rdeč lepši).
Zadnjič spremenil bpavsic, dne 16 Jun 2010, 10:21, skupaj popravljeno 1 krat.
Zadeva zgleda super, bi pa verjetno bolje plezal, če ne bi imel pohoblanega lesa.
A si zelenico namerno za testiranje okapal (ne vem če je to pravi izraz)?
@subix
Ja, hitrejši je približno 2x od starega, pleza boljše zaradi nižjega težišča (ne prevrže se preko zadnje osi). Zgube v diferencialu in vseh zobnikih, ki jih je stari imel, so odstranjene. Itd... V bistvu je na novo narejen z izkušnjami, ki jih pred velenjskim TTjem nisem imel.
@landro
Les ni pohoblan Je samo ostanek od otroških plezal, ki jih ravno končujem za našega malega ravbarja. Tisto z zelenico pa nisem bil jaz ampak starši, sem pa dodobra izkoristil priliko
@tigerpower28
Podvozje je isto visoko kot pri TTB-004. Tista višina se je izkazala kot zadostno, tako da problemi nastopijo pri res čisto specifičnih ovirah, kot je tisti robnik iz videa.
Dobro narejen, mi je všeč nizka šasija in modularna karoserija. Na posnetku izgleda zelo stabilen, okreten in še hiter zraven. I think we have a winner here.
Ogromno testiranja in preskakovanja, dokler nisem ojačal osrednjega dela.
16ka je iz tega modela, kjer se je zamaknil ta zobnik in so se zobje samo delno (1/2 širine) dotikali druge 16ke.
Os pa je pri kolesu, ne vem, ko sem čistil gume, sem opazil, da je zvita.
20ka je pa iz TTB-005 in sicer iz kotnega prenosa 20 -> 12, ki je bil v okvirju, ampak je očitno bilo še vedno premalo trdno vpeto.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu