Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 22 Maj 2013, 03:37

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2010, 10:54 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
03. tekmovanje LEGO terenskih vozil 11.6., 17:00, Tacen - Ljubljana je za nami.

Tekmovanja se je udeležilo sedem tekmovalcev, ki so s svojimi terenskimi vozili brez ali z majčkeno pomoči uspešno premagali zahtevno progo preko skalnatih in gozdnih površin.
Tekmo si je ogledalo kar nekaj obiskovalcev, ravno pravšnje število, da so si vsi lahko v celoti ogledali potek tekmovanja.

Točkovanje, rezultati in bolj obširno poročilo bo v kratkem. Za ta čas pa nekaj slik za neučakane. :slinko:

Točkovanje za neučakane: TT3-Rezultati.xls

Postavitev proge čez skalnat teren.
Slika

Vozila:
bpavsic
Slika

Martin
Slika

Stari89
Slika

subix
Slika

Cwetqo
Slika

tigerpower28
Slika

Wittmann
Slika

Vse mrcine na kupu.
Slika

Tekmovalci z nagradami.
Wittmann na sliki manjka, saj je moral zaradi obveznosti prej oditi.
Slika

Za udeležbo in obisk se vsem najlepše zahvaljujemo in kmalu spet nasvidenje!
:rally:

Ekipa KK.

Zadnjič spremenil legofrik, dne 19 Dec 2010, 16:40, skupaj popravljeno 2 krat.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2010, 13:37 
Odsoten
Technic
Technic

Kraj: Celje
Čestitke organizatorju/em za odlično izvedeno tekmo, super lokacija, vozila, okolje, nagrade, vzdušje, skratka vse. Sem se komaj načudil, česa so vaši TT-ji zmožni in kam vse so prilezli. Pohvale. Čestitke seveda tudi zmagovalcu. Lepo vasj je bilo ene par na novo spoznati, predvsem pa mi je bilo najbolje, da sem enkrat bil na Kocke.si dogodku kot gledalec, saj sem tako lahko končno malo spoznal člane, se malo načvekal in si v miru ogledal kreacije.
Pohvalno, ter komaj čakam naslednjo tekmo.

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2010, 15:41 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Tržič
Še ne hiter video. Vem, da je malo zrnat, vendar z telefonom boljše pač ne gre.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2010, 21:54 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Bilo je super: proga, vzdušje in vse drugo. Komaj čakam naslednje tekmovanje. :excited:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Jun 2010, 23:12 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Meni je bilo tudi zelo zabavno in poučno.
In da ste bili s progo zadovoljni, ker smo bili prvič na tem terenu.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 00:33 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Sem mislila malega pripeljat avte gledat, pa je imel 'srečo', da sta mu sestrici zboleli. Glede na prvo sliko pa vidim, da sem tudi jaz imela srečo, saj bi bila na prizorišču poleg avtomobilov zelo vabljiva tudi voda in bi se zelo namučila, ko bi ga lovila okrog.

Zgleda pa čudovit teren - tak, čisto 'poleten'. :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 08:47 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Lušno je bilo ja...

Kar se mene osebno tiče sem videl da je pred mano še dolga pot da bom dosegel kvaliteto nekaterih drugi vozil, a da se da in da bo naslednji gotovo boljši.

Tudi iz moje strani pohvele organizatorjem in klubu za odlično organizacijo. BIlo je čisto drugače kot v Celju na tistem pokopališču.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 11:39 
Odsoten
System
System

Tokrat smo bili prvič na takem tekmovanju. Na žalost je bila za ta-male-dva lokacija popolnoma zgrešena, saj si nisem mogel ogledati komplet vožnje niti enega tekmovalca; voda in kamni naredijo svoje in glede na to, da ta voda ni ravno mirujoča, sem moral presneto paziti, da ni bilo kakšnega velikega čof-a.

Presenetilo me je, da ta-malih ni zanimala vožnja po ravnem terenu med vraticami, medtem ko sta bila pri vožnjah v klanec v (morda še preveč) prvih bojnih vrstah, seveda v času, ko nista bila zasedena z metanjem kamnov v vodo.

Drugače pa: glede na prvi obisk zanimiva izkušnja in nostalgija za časi, ko sem tudi sam bolj produktivno sestavljal iz kock. Saj me matra, da bi tudi sam kaj probal, pa se vsakič opomnim, da sem "prestar" za take stvari (== ni časa). Mislim, da je prijetnemu vzdušju pripomogla tudi odlično izbrana lokacija tekmovanja.

P.S.:ali sem zgrešil ali dejansko ni opisa avtomobila, ki je zmagal?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 11:44 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Kraj: MB / MS
Zmagal je tale:

http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?t=4039

Moje kompletne slike (brisane so tiste nejasne in zmigane) so tule (manjka moj avto in subixov, ker sem vozil / meril čas, tako da nisem mogel teh dveh slikati)
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=434636 (ko bo folder public).

Delam še analizo (meritve, grafe itd...) in reportažo, ki bo predvidoma objavljena danes zvečer, tam bo tudi vključenih par najboljših slik.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 12:39 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

@bpavsic
Pri nekaterih vratcih sem tako not padu v gledanje, da sem pozabil klikat za prevožena vrata, zato imajo nekateri med posameznimi vratci sumljivo kratke čase, ker sem jih kasneje klikal...sorry, bo naslednjič bolje, če bom spet merilec. Vsekakor zadeva, ki se jo koramo pred tekmo zmenit in ne na licu mesta.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 14:34 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

@subix

Ni problema, vmesni časi so tako bolj informativna statistika. Važen je bil končni čas, ki pa ni bil odvisen od vmesnega klikanja posameznih vratic.
To merjenje pa bo do naslednjič tako bolj dodelano, tako da zamudna "papirologija" odpade :)

V prvem postu je link na rezultate, če koga zanima (Excel 2003 datoteka z vmesnimi časi in grafi)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 14:43 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Super tole z grafi. Npr. pri meni se dobor vidi, da sem imel samo s tremi vratci probleme in da sama hitrost avta ni problematična (tako zelo). To pomeni, da moram samo popravit volanski mehanizem in dat nazaj zabnike, kot sem imel v originalu.
Hvala za tabelo in grafe.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Jun 2010, 14:51 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

bpavsic, lepo si se potrudil.
Reportažo pa, če bo podobna, kot so objavljene pod zavihkom "KockeFest" mi prosim pošlji kar na ZS oz. e-mail, da jo uporabim za na spletno stran, namesto na forum. Bom tu objavil link do tja in kreiral novico, ko zvlečem dol še vse slike. :)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2010, 10:14 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Kraj: Gorenjska
Sam sem se prvič udeležil tekmovanja ( le kot gledalec ) in moram pohvaliti vrhunsko organiziran dogodek.

Proga primerna nazivu dogodka, dokaj zahtevna, razgibana, z raznovrstnimi elementi za testiranje vzdržljivosti in zmožnosti teh ''malih terencev''. Verjamem, da še kako pridejo do izraza izkušnje iz prejšnjih tekmovanj ( a ne bpavsic ). Velik vtis je name naredil tudi zapisnikarski del tekmovanja, z vodenjem evidence časov med posameznimi vratci in končna analiza časov z grafi ( pa tega še na Saturnusu nimajo no ) in ostala statistika.

V prvi vrsti čestitke legofriku ( in soorganizatorjem ), ter seveda zmagovalcu dogodka bpavsic-u, za odlično in dovršeno pripravljeno vozilo.

Komaj čakam na naslednji TT, kjer upam, da bom tudi sam preizkusil trike in pasti vratic na progi, s svojim 'terencem'.

LP, Andrej

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2010, 10:36 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Povratnik, legofrik je imel bolj malo prstov poleg. :)
Za vse sta zaslužna najprej bpavsic in nato subix + seveda vsi tekmovalci, tako da gre hvala prej njim, kot meni. ;)
LPG

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2010, 10:42 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

No, klub je dal za rundo, kar je pa tudi nekaj vredno. :barman:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2010, 10:57 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Klub je tudi priskrbel nagrade, katerih vrednost ni ravno zanemarljiva, tako da 3x hura za klub!

@povratnik

V sklopu kluba je to bilo moje prvo tekmovanje :) Drugače pa sem se prej udeležil le privatnega v Velenju, z Lego terenci pa se ukvarjam komaj par mesecev, tako nekih dolgoletnih izkušenj ravno nimam (tudi naziv avtka z zaporedno številko 006 je varljiv, ker prvi 3 sploh niso delali - lomilo zobnike, vse preskakovalo, 004 je bil zelo neokreten, precej težki - vgrajen motoriziran menjalnik - 005 pa čisto drugačen koncept).
Obljubim pa, da na naslednjem ne bom tekmoval s tem, ampak bom poskusil sestavit kaj enako konkurenčnega z drugačnim konceptom.

V kratkem bodo objavljena tudi malo drugačna pravila (enostavnejša), kar bo (upamo) razširila krog sodelujočih, hkrati pa bodo proge krajše (a nič lažje :twisted: )

Tudi evidenca časov bo nadgrajena (za ta način sem se odločil v zadnjem trenutku in nisem imel dovolj časa dokončat program na dlančniku, ki bi podatke tudi shranjeval in točkoval)

Tako da, pridno sledite forumu, da ne zamudite naslednjega tekmovanja, ki bo še boljše!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Jun 2010, 11:17 
Odsoten
System
System

Super lokacijo ste izbrali! Teren za progo je bil idealen, pa še za gledalce in spremljevalce je bilo lepo poskrbljeno. Se je nadaljevalo tudi z vlečenjem vrvi? Žal sem moral domov spravljati otroke spat, ker je imela žena druge obveznosti.

Za moj TT sem vedel, da se bo bolj slabo odrezal, ampak sem vseeno malo več pričakoval. :) Prevračanje in težave pri ovinkanju sem pričakoval, slabega premagovanja gozdne poti pa ne, saj sem ga doma prav lepo vozil in je lepo premagoval ovire. Bom zvezal vsak XL na svoj sprejemnik in preizkusil, če bo kaj bolje.

Pohvale bpavsicu tudi za timing software. Tudi sam sem par mesecev nazaj naredil Excel aplikacijo za štopanje, kjer samo klikaš gumbe ali kombinacije tipk, ampak je bolj nerodno, ker bi moral vlačiti s sabo prenosnik.

Še vizualizacija rezultatov (podobna bpavsicevemu grafu) v zastonj software-u, ki ga uporabljamo za analizo vmesnih časov na tekmah v orientacijskem teku. Tam so standarni importi iz različnih merilnih aplikacij, zato sem se moral malo poigrati, da sem spravil v pravilno CSV obliko.

http://www.splitsbrowser.org.uk/splitsgraph.php?eventId=4033

Lahko izberemo vse ali posamezne tekmovalce in jih primerjamo z najhitrejšim časom ali pa nekaj tekmovalcev med seboj. Dopušča nekaj igranja, ampak pri tako majhnem številu tekmovalcev in dokaj velikih razlikah nima nekega smisla. :)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2010, 18:06 
Odsoten
Duplo
Duplo

Kraj: Sv. Jurij ob Ščavnici
Čestitam vsem, ki ste sodelovali pri tekmi oz. tisti ki ste tekmo pripravili ter vsem ki ste imeli prste vmes. morda pridem tudi jaz morda kdaj na takšno tekmovanje. :D

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2010, 18:07 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

@Timotej

http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?t=4418

To si poglej...

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: