|
|
|
| Kocke klub - s svojo lego. |
|
|
|
|
| Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
| Avtor |
Sporočilo |
Zblj Gost
|
Objavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:55 am Naslov sporočila: Drugo srečanje v Celju |
|
|
Okej srečanje bo 16. na Golovcu v Celju, okoli 11 ure.
Tekmovanje bo izpeljano po progi, označeno s količki, ki so med seboj v razdalji 31 studov. Vsak količek, ki se ga kamion dotakne, se prišteje 10 sekund času. Čisto zgrešena vratca se prišteje 30 sekund, kamion lahko vratca zgreši samo enkrat, če jih drugič, je diskvalificiran. Tisti, ki ima najhitrejši i skupni čas, zmaga.
Glavna nagrada je odvisna od števila odeležencev! Pod 3 udelženci, je nagrada:
4 ali več udeležencev pa:
P.S. Do ponedeljka mi povejte, kdo namerava priti!
Kako se pride tja?
Ta grič je nsproti Celjskega sejemskega razstavišča, parkirišče je ob križišču. tukaj pa je slika:
Z glavne poti zavijemo proti razstavišču in se peljemo do označenega križišča.
POTRJENI UDELEŽENCI:
Stari89
Rainworm
Blaz62
Wittmann
Zblj
Nazadnje urejal/a Zblj Pon Jan 11, 2010 15:57 pm; skupaj popravljeno 7 krat |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Wittmann System

Pridruen/-a: Pet Nov 2009 13:12 Prispevkov: 215 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 9:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Sem mislil, da bodo rezultati pri Dnevniku objavljeni.
Proga je bila super, sploh "gozdni" del. S svojim dizajnom sem kar zadovoljen. Šel je kar lepo, problemi so bili v slabi pritrditvi sprednjih koles (vmes mi je enega odtrgalo) in zadnjih gonilnih osi v diferencial, zaradi česar sem moral vsakih 15 sekund osi poriniti nazaj noter. Druga napaka je bila, da sem vzel nove (sicer odlične ) Duracell baterije, ki pa so bile že nekaj časa na mrazu, namesto svojega druga kompleta polnilnih, ki sem jih še grel v žepu. V prvi vožnji sem s toplimi baterijami brez problemov premagal klance, med tekmo pa je šlo komaj čez in so se motorji kar ustavljali.
Prav tako je bilo fajn videti ostala vozila v živo, poleg TTjev še Zbljjev ogromni pnevmatski tovornjak. Žal se mi je mudilo domov in si nisem mogel modelov še bolj podrobno.
Se že veselim naslednjega srečanja.  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
legofrik Mindstorms

Pridruen/-a: Pet Mar 2008 15:31 Prispevkov: 2213 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 11:27 am Naslov sporočila: |
|
|
Za ogled tekme sem se odločil v zadnjem trenutku - hvala Wittmann za prevoz.
Tehnika pač ni moja domena, zato se bom izognil komentarjem glede izvedbe in delovanja modelov.
Priznam, da si nisem mislil, da bodo vsa vozila prevozila dokaj težko progo in vsem čestitam za odlično opravljeno delo.
Naslednjič bo morala zadeva obvezno biti poleti ob potočku, čevapih,...
LPG _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
blaz62 System

Pridruen/-a: Pon Jul 2008 9:43 Prispevkov: 362 Kraj: Mežica
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 12:32 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tekmovanje je bilo super, proga ni bila pretežka, (no tista prva ja! ).
Moj TT me je presenetil da je sploh prišel do cilja, da je zdržal celo progo, ker se mislil na začetku da progo sploh prevozil nebo. Vidim pa da bom moral se še kar malo potruditi pri sestavljanju da bom vas dobil na nasledni tekmi!
Jaz imam nekaj slik samo niso najboljše. Jih bom na brickshelf dal, če se strinjate ker ste tudi drugi na skikah, da nebo prišlo do kakšnega nesporazuma. _________________ Lego kocke so zakon, pa reči kar hočeš!!!!!!
No pa lep pozdrav Blaž
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zblj Gost
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Okej torej tekmovanje se je začelo ob 11:00, a sva midva z Rainwormom že eno uro prej postavila progo, ki pa se je izkazila za malo pretežavno. Zato smo skupaj naredili malo enostavnejšo progo. Vsak kamion je moral prevoziti progo med zastavicami. Vsaka dotaknjena zastavica, ali ročni potisk kamiona, je dal pribitek desetih sekund. Vsi kamioni so ustrezali naslednjim pravilom:
- So maksimalno 25 bunk široki
- Sestavljeni iz originalnih, nemodificiranih lego kock
- Imajo maksimalno dva motorja za pogon koles
- Zgledajo realno
Vsega skupaj je bilo pet udeležencev, ki so dosegli naslednje čase:
Blaz62:
5:04 + 2 pribitka = 5:24
Rainworm:
3:19 + 9 pribitkov = 4:49
Stari89:
4:27 + 2 pribitka = 4:47
Wittmann:
5:47 + 5 pribitkov = 6:37
Zblj:
2:21 + 4 pribitke = 3:01
Glavno nagrado je dobil Stari89!
Skupinske slike:
In še video:
http://www.youtube.com/watch?v=HSAU0nISOzk |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Skandinavc FH Technic

Pridruen/-a: Pon Apr 2008 19:24 Prispevkov: 971
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 13:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Čestitke zmagovalcu
Glede na to, da na snegu precej drsi, je razumljivo, da je bila proga ravninska. Zato je bolje, da se TT srečanja organizirajo poleti, ko se lahko uredi strma proga, da vozila res plezajo v hrib, kot je blo to lani, pa še piknik je lahko obenem
Čigav pa je bil tist oranžno-moder avto, ki ni tekmoval? _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zblj Gost
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Cwetqo Technic

Pridruen/-a: Sob Avg 2008 13:52 Prispevkov: 628
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 13:50 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tudi ta je tekmoval in uspešno prevozil progo! _________________ Known also as BosS!
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
VW freak Technic

Pridruen/-a: Čet Mar 2008 19:04 Prispevkov: 767 Kraj: Celje
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:07 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tekma je bila super, prav tako vozila. Proga je bila prvotno malce prehudo zamišljena, a se je zadeva hitro uredila. Pohvalu bi Matjaža, da je celotna proga v dolžini več kot 10 m ob prihodu že stala, teren je bil odlično zamišljen, edino škoda da je bilo malce preveč odmakjeno od gledalcev. Čestitke za zmage in vsem za sodelovanje. Je bilo pa res zanimivo videti, kaj naredi mraz baterijam (tako Lidlovim kot Duracellovim).
LP _________________ Sam da je TDI pa da je kesl poln ! ! !
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Zblj Gost
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:13 pm Naslov sporočila: |
|
|
Mislim, da so NiMh še najmanj občutljive na mraz, ker jih sploh nisem menjal. Pa tudi v fotoaparatu so bolje držale kot duracelke. Mislim, da ne bomo imeli več srečanj v snegu  |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
tigerpower28 Duplo

Pridruen/-a: Pon Dec 2009 10:05 Prispevkov: 72 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:25 pm Naslov sporočila: |
|
|
Pohvaljeni vsi. Bravo Stari89.Js pa svoj TT še delam.  _________________ Lego je zakon pa reči kar hočeš
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
subix Mindstorms

Pridruen/-a: Pet Maj 2008 8:27 Prispevkov: 1317 Kraj: Ljubljana
|
Objavljeno: Ned Jan 17, 2010 21:30 pm Naslov sporočila: |
|
|
Lepo ste se imeli. Na žalost nisem mogel priti.
Čestitke vsem in še zmagovalcu posebej. _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
legofrik Mindstorms

Pridruen/-a: Pet Mar 2008 15:31 Prispevkov: 2213 Kraj: Ljubljana
|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|