Kocke klub - www.kocke.si
    Kocke klub - s svojo lego.
Prva stran forumaForum   FAQFAQ   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   SkupineSkupine   Registriraj seRegistriraj se   Tvoj profilTvoj profil  Zasebna sporočilaZasebna sporočila  PrijavaPrijava 
Drugo srečanje v Celju

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> TT - Tekmovanje Terencev
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Pon Jan 04, 2010 10:55 am    Naslov sporočila: Drugo srečanje v Celju Odgovori s citatom

Okej srečanje bo 16. na Golovcu v Celju, okoli 11 ure.

Tekmovanje bo izpeljano po progi, označeno s količki, ki so med seboj v razdalji 31 studov. Vsak količek, ki se ga kamion dotakne, se prišteje 10 sekund času. Čisto zgrešena vratca se prišteje 30 sekund, kamion lahko vratca zgreši samo enkrat, če jih drugič, je diskvalificiran. Tisti, ki ima najhitrejši i skupni čas, zmaga.

Glavna nagrada je odvisna od števila odeležencev! Pod 3 udelženci, je nagrada:

4 ali več udeležencev pa:

P.S. Do ponedeljka mi povejte, kdo namerava priti!

Kako se pride tja?

Ta grič je nsproti Celjskega sejemskega razstavišča, parkirišče je ob križišču. tukaj pa je slika:
Z glavne poti zavijemo proti razstavišču in se peljemo do označenega križišča.

POTRJENI UDELEŽENCI:

Stari89
Rainworm
Blaz62
Wittmann
Zblj

Nazadnje urejal/a Zblj Pon Jan 11, 2010 15:57 pm; skupaj popravljeno 7 krat
Nazaj na vrh
Wittmann
System
System

Pridružen/-a: Pet Nov 2009 13:12
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 9:06 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Sem mislil, da bodo rezultati pri Dnevniku objavljeni. Smile

Proga je bila super, sploh "gozdni" del. S svojim dizajnom sem kar zadovoljen. Šel je kar lepo, problemi so bili v slabi pritrditvi sprednjih koles (vmes mi je enega odtrgalo) in zadnjih gonilnih osi v diferencial, zaradi česar sem moral vsakih 15 sekund osi poriniti nazaj noter. Druga napaka je bila, da sem vzel nove (sicer odlične Wink) Duracell baterije, ki pa so bile že nekaj časa na mrazu, namesto svojega druga kompleta polnilnih, ki sem jih še grel v žepu. V prvi vožnji sem s toplimi baterijami brez problemov premagal klance, med tekmo pa je šlo komaj čez in so se motorji kar ustavljali.

Prav tako je bilo fajn videti ostala vozila v živo, poleg TTjev še Zbljjev ogromni pnevmatski tovornjak. Žal se mi je mudilo domov in si nisem mogel modelov še bolj podrobno.

Se že veselim naslednjega srečanja. Smile
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
legofrik
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 15:31

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 11:27 am    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Za ogled tekme sem se odločil v zadnjem trenutku - hvala Wittmann za prevoz.
Tehnika pač ni moja domena, zato se bom izognil komentarjem glede izvedbe in delovanja modelov. Smile
Priznam, da si nisem mislil, da bodo vsa vozila prevozila dokaj težko progo in vsem čestitam za odlično opravljeno delo.
Naslednjič bo morala zadeva obvezno biti poleti ob potočku, čevapih,... Smile
LPG
System
System

Pridružen/-a: Pon Jul 2008 9:43
Kraj: Mežica

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 12:32 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tekmovanje je bilo super, proga ni bila pretežka, (no tista prva ja! Rolling Eyes ).
Moj TT me je presenetil da je sploh prišel do cilja, da je zdržal celo progo, ker se mislil na začetku da progo sploh prevozil nebo. Vidim pa da bom moral se še kar malo potruditi pri sestavljanju da bom vas dobil na nasledni tekmi!
Jaz imam nekaj slik samo niso najboljše. Jih bom na brickshelf dal, če se strinjate ker ste tudi drugi na skikah, da nebo prišlo do kakšnega nesporazuma.
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran MSN Messenger - naslov
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 12:43 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Okej torej tekmovanje se je začelo ob 11:00, a sva midva z Rainwormom že eno uro prej postavila progo, ki pa se je izkazila za malo pretežavno. Zato smo skupaj naredili malo enostavnejšo progo. Vsak kamion je moral prevoziti progo med zastavicami. Vsaka dotaknjena zastavica, ali ročni potisk kamiona, je dal pribitek desetih sekund. Vsi kamioni so ustrezali naslednjim pravilom:

- So maksimalno 25 bunk široki
- Sestavljeni iz originalnih, nemodificiranih lego kock
- Imajo maksimalno dva motorja za pogon koles
- Zgledajo realno

Vsega skupaj je bilo pet udeležencev, ki so dosegli naslednje čase:

Blaz62:

5:04 + 2 pribitka = 5:24

Rainworm:

3:19 + 9 pribitkov = 4:49

Stari89:

4:27 + 2 pribitka = 4:47

Wittmann:

5:47 + 5 pribitkov = 6:37

Zblj:

2:21 + 4 pribitke = 3:01

Glavno nagrado je dobil Stari89!

Skupinske slike:

In še video:
http://www.youtube.com/watch?v=HSAU0nISOzk
Nazaj na vrh
Skandinavc FH
Technic
Technic

Pridružen/-a: Pon Apr 2008 19:24

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 13:21 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čestitke zmagovalcu Bi kdo kaj spil?

Glede na to, da na snegu precej drsi, je razumljivo, da je bila proga ravninska. Zato je bolje, da se TT srečanja organizirajo poleti, ko se lahko uredi strma proga, da vozila res plezajo v hrib, kot je blo to lani, pa še piknik je lahko obenem Smile

Čigav pa je bil tist oranžno-moder avto, ki ni tekmoval?
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 13:46 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Moj mini terenec Smile

Tukaj je opisan:
http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?t=2857
Nazaj na vrh
Cwetqo
Technic
Technic

Pridružen/-a: Sob Avg 2008 13:52

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 13:50 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tudi ta je tekmoval in uspešno prevozil progo!
VW freak
Technic
Technic

Pridružen/-a: Čet Mar 2008 19:04
Kraj: Celje

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:07 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tekma je bila super, prav tako vozila. Proga je bila prvotno malce prehudo zamišljena, a se je zadeva hitro uredila. Pohvalu bi Matjaža, da je celotna proga v dolžini več kot 10 m ob prihodu že stala, teren je bil odlično zamišljen, edino škoda da je bilo malce preveč odmakjeno od gledalcev. Čestitke za zmage in vsem za sodelovanje. Je bilo pa res zanimivo videti, kaj naredi mraz baterijam (tako Lidlovim kot Duracellovim).

LP
Zblj
Gost

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:13 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mislim, da so NiMh še najmanj občutljive na mraz, ker jih sploh nisem menjal. Pa tudi v fotoaparatu so bolje držale kot duracelke. Mislim, da ne bomo imeli več srečanj v snegu Smile
Nazaj na vrh
tigerpower28
Duplo
Duplo

Pridružen/-a: Pon Dec 2009 10:05

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 18:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Pohvaljeni vsi. Bravo Stari89.Js pa svoj TT še delam. Delamo
subix
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Maj 2008 8:27

PrispevekObjavljeno: Ned Jan 17, 2010 21:30 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Lepo ste se imeli. Na žalost nisem mogel priti.
Čestitke vsem in še zmagovalcu posebej.
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen/-a: Pet Mar 2008 15:31

PrispevekObjavljeno: Tor Jan 19, 2010 13:25 pm    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Dodatne slike in kratka reportaža.
http://www.kocke.si/kockefest/16_1_2010.php
LPG
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Kazalo po Kocke klub - za LEGO ljubitelje forumu -> TT - Tekmovanje Terencev Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu