Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 22 Maj 2013, 03:16

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 01 Maj 2008, 17:48 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kraj: Ljubljana
V LEGOLANDu se nahaja tudi tovarna LEGO kock. Ni sicer prava, je pa predstavitev, kako delajo kocke, vredna ogleda.
Najprej se povzpnemo do manjše dvorane, kjer nam zavrtijo simpatičen film o delu v tovarni kock. Ko stopimo iz dvorane ven, pa si lahko pogledamo simulacijo proizvodnjega procesa:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na koncu dobimo gratis potiskano kocko in pred nami se odpre paša za oči. Kocke, seti in drugi izdelki nas vabijo s polic:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vse lepo in prav. Tukaj pa pride tisti minus, ki me je spustil iz oblakov na realna tla. Kocke so drage ko žafran. Nekaj cen:
- 100g novih kock 8 EUR, lahko naberete različne (80 EUR za kg :shock: )
- ena figurica, ki jo sami sestavite je 1 EUR, 6 figuric 5 EUR
- obesek z graviranim vašim imenom 6 EUR, če ne celo več (pozabil)
- model za ledene kocke 12,99 EUR
- ura tajmer za kuhinjo 8,99 EUr
- solnica (sol in poper) 3,99
- razglednica 1 EUR
O cenah setov pa bom raje molčal. :)
psst... cca 5% pa na gor so dražje, kot pri nas, res pa je, da se pri nas vsega ne dobi in tud res je, da ko si že enkrat tam... zakaj pa ne bi še kaj kupil. :)

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Maj 2008, 21:32 
Odsoten
Technic
Technic

Kraj: Celje
:shock: :shock: Tule bi me pa komaj ven dobili. Po moje bi šel ven šele, ko bi bili okoli mene trije varnostniki :oops: :oops: .

HUDO!

LP

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 14:57 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

LEGOland v Windsorju (Anglija) tega nima. Lahko sicer kupiš kocke na komad in kile, samo je izbira vsaj 100X manjša.
Ko sem bil na Danskem (samo to je že precej let nazaj) pa še manj kot v Windsorju.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Maj 2008, 15:27 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Hmm... zanimivo. Pa že tukaj se mi je zdelo, da nimajo nič pametnega. :roll:
Vsaj tisto, kar sem jaz iskal - deli za vlake.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Avg 2008, 21:05 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Kaj pa barve kock? So samo "standardne" ali se na vago dobijo tudi kake temno rdeče, svetlo/temno modre, svetlo zelene, tan ...?

Sam sem ravno prejšnji petek kupoval kocke "po vrečkah" v Sudparku v Celovcu - tam je na voljo mala vrečka za 4.99€ in velika vrečka za 9.99€. Sam sem nabral za eno malo vrečko, ker ni bilo kaj prida pametnih kock (10-15 veder). Sem stehtal in sem v to malo vrečko spravil za 91 g kock. Se pravi relativno ugodno čeprav sem potem tisto kar sem nabral vrgel še v Brickstore program, ki je pljunil ven povprečno ceno 3.95€. Bi pa tisti evro gotovo drugače šel za poštnino, tako da se mi zdi kar OK cena.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2008, 07:47 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Kar se barv tiče je bilo vse živo, ampak spet ne vsega. Kaj vem, ta trgovina je bolj tako na pol. :)

5 EUR za vrečko... je ugodno, če kupuješ samo par kock za 5 EUR. Ugodneje je, če bi se še z nekom dogovoril in nakupil večjo količino. Nekateri dajejo celo brezplačno poštnino pri nakupu nad 50 USD.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Apr 2011, 08:38 
Odsoten
Primo
Primo

To temo dopolnjujem še glede cen z dne 28.4.2011.

- 6 minifigov (ki, jih sestaviš sam) je 7€,
- 100g kock pick a brick je 9€.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Maj 2011, 09:29 
Odsoten
Primo
Primo

Se dobi svetlokožne (licenčne) glave in roke minifigov? Ali samo rumene?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2011, 01:29 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Kraj: LJUBLJANA
Dobiš tudi glave in torsote v light flesh barvi. Vendar glede na to, da ponudbo stalno spreminjajo, težko rečem kateri "fris" in torsi so na voljo.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Avg 2011, 13:11 
Odsoten
Primo
Primo

Mene pa zanima kakšna je kaj izbira duplo kock na kg? Imajo samo zidake ali tudi kakšne bolj posebne kocke?
Hvala za odgovor.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Avg 2011, 00:08 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kakor vem, je dupla bolj malo. Kakšna živalca in fantiček se najde. Če imaš srečo je duplo v velikih zabojih ali pa po komadih (živali, ...) v velikem šotoru, kjer so zadeve tudi cenejše. Šotor se nahaja za 3D kinom.

Coach

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Avg 2011, 12:35 
Odsoten
Primo
Primo

Poročilo iz Legolanda glede duplo kock. V trgovini, ki je v okviru lego tovarne jih ni bilo.
Kar nekaj pa so jih imeli v šotoru, kot je že napisal coach. Osnovni zidaki so po 3€ za 100g, izbira je bila kar velika.
Imeli so tudi nekaj živali (psa, konja, medveda, pingvine, orke...), cena za malo žival je bila 2,50€ za veliko pa 3€. Mi smo vzeli malo in veliko orko, saj se jih trenutno ne dobi v nobenem setu. Imeli so tudi nekaj minifigov, cena mislim, da je bila 2€. Najbolj pa smo bili veseli tračnic, saj so bile tiste 4, ki gradijo most le 9€. Res, da se v setu dobijo zraven tudi osnovni zidaki in ograja, ampak bistvo so tiri, ostalo lahko sam narediš.

Bila pa sem razočarana nad ponudbo v City shopu. Manjkalo je kar nekaj duplo in technic setov, tudi ladje iz kolekcije Pirati s Karibov niso imeli.
Ustavili smo se še v Lego shopu v Munchnu, kjer je bila ponudba popolna in nobene gužve. Cene so pa enake kot v Legolandu in kot ste že pisali ,dražje kot pri nas.

lp, Nadja

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Maj 2012, 22:29 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Da pristavim svoj lonček. :-) Zadnji vikend sva se s fantom potepala po Legolandu in seveda zavila tudi v trgovino Factory, bolj pokukat, ker je cena na kg kock kar visoka (še vedno 9 EUR/100 g kock). Kot nabiralka sem se prej malo pozanimala o težah nekaterih kock (podatek se najde na Bricklink-u za skoraj vsako kocko) in ceni na kos za določene, meni zanimive barve. Če veš koliko kock (vsaj približno) znaša 100 g, se hitro ugotovi tudi (približno) ceno na kos. Imela sva 'srečo', da sva lahko zapravljala, ker sva v zabojčkih zagledala tole:

Slika

Kocke 1x2 v barvi sand green, ki se pojavijo samo v zelo majhnem številu v nekaj setih. Poleg njih sem dobila še 1x2 v barvi dark orange in medium dark flesh z vzorcem 'opeke'. Končni izplen je bil tako večji:

Slika

Slika

Slika

Veliko bolj denarnici prijazen nakup pa je v šotoru z znižanji za stavbo kina. Tam se po podobnem principu kot je PaB stena v LEGO trgovinah polnijo vrečke po 20 EUR. Po volumnu so primerljivi z velikimi lončki na PaB stenah. Izbira je tam manjša, kocke so večinoma (vsaj tokrat) bile bolj drobne (tanke ploščice, jumperji, gladke ploščice, nekaj 1x1 in 1x2 kock). Omejene so bile tudi barve, še največ je bilo videti sive. Mene so v teh zabojih najbolj razveselile temno rdeče kocke in kocke v obeh 'starih' sivih barvah.

Slika

Slika

Za zaključek naj povem samo bistveno: ob veliki količini kupljenih kock sem po primerjavi cen z Bricklinkom (BL) ugotovila, da sem za izbor kock plačala manj kot bi, če bi enake količine kupovala na BL, pri čemer sem upoštevala minimalno ceno kock (čeprav ponekod niso imeli enake količine), dodati pa bi morala še poštnino. Izlet v Legoland se sam po sebi samo zaradi nakupa kock na kg ne izplača, je pa vredno vsaj pokukati v trgovino, če skriva kakšne 'zaklade'. Kako bova kocke uporabila, pa naj za zdaj ostane še skrivnost. :wink:

Zadnjič spremenil redhead1982, dne 02 Maj 2012, 22:58, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Maj 2012, 15:53 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Kraj: Medvode
Meni se cene minifigov ne zdijo pretirane, saj je ena vrečka iz serije 2€.

Ampak ali lahko sestaviš svojega minifiga ali lahko samo izbiraš med danimi?

Ali je to tudi v Nemčiji?
Se pa verjetno večina boji da po nakupu posameznik lego kock prideš domov in ugotoviš da si tiste ki si jih najbolj rabil, ravno pozabil kupiti.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Maj 2012, 09:36 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

@nejc.kotnik99: Saj itak rabiš vedno vse kocke! :lol: Vsaj meni vedno manjka tista, ki jo rabim. Tudi trgovina Lego Factory store je v Nemčiji v sklopu Legolanda. Za minifige izbiraš med danimi deli - potiskane in nepotiskane noge, nekaj kril, različni torzi (veliko ninjago, kingdoms, nekaj ženskih in nekaj iz serije letošnjih dinozavrov), lasje (moški in ženski), pokrivala, različni obrazi in dodatki. Odvisno od zanimanja lahko sestaviš minifige, ki so cenovno ugodnejši od cen na BL.

Za primer slika mojih izbranih figur...

Slika

...in primerjava cen z BL.

Slika

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 15 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu