Kocke klub - www.kocke.si
     Kocke klub - s svojo lego.

Danes je 19 Jun 2013, 21:04

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 31 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2009, 14:04 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Vau! Sem gledala slike. Mesto zgleda super, pa tista noro ogromna gora (saj vidim prav?) ...
Res škoda, da letos še nismo mogli priti. Vsekakor se bomo potrudili drugo leto.

Čestitke vsem - to res ni bilo malo dela!

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2009, 14:31 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Uff, ste že velik napisal. :P

Blo je odlično!!! Čist prehit je blo konec :x Kreacije in diorame so bile fenomenalne! Seveda sem bil najbolj navdušen nad StarWars dioramo - ''Mount Everest'', mega stroji in plovila, noro, noro, noro :excited: :excited: Super je blo tud mestom z vlaki, kjer se je gnetlo navdušencev, prav tako je bilo velik zanimanja za žerjav, mindstorm, velik RC tovornjak in tudi pri peskovniku ni manjkalo velikih oči :twisted: Drugič mora bit nekdo zadolžen za slikanje teh izrazov :)
Zanimivo je blo pogledat tudi Western, kjer je prav tako brzel vlak. Duplo mesto je bilo pa čist privatizirano in res dobro založeno!

Prostor je odličen, sploh ta zgornji del je ful dobra razgledna točka. :)

Hvala vsem, ki ste sodelovali in pomagali pri uresničevanju tega projekta. :superca:
Zdej pa gremo novim zmagam naproti. :indy:

Keep it simple ;)

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2009, 18:15 
Odsoten
Primo
Primo

Vsakakor zaslužite poštene pohvale, da se trudite za takšne projekte, ki poberejo veliko časa in energije. Diarama mesta je bila hudo fantastična, najbolj pa mi je v spominu ostala stavka delavcev pred tovarno oz. podjetjem. Ravno pravšnja tematika in pohvala tistemu, ki si jo je spomnil. Železniška postaja :excited: ( vse čestitke Luka ) in pa seveda Star Wars gora.

Navdušujoč je bil tudi ogromen žerjav, povsem delujoč, tako, da kdor je doma v Ljubljani in si ni šel ogledati, mu je lahko povsem žal.

Upam, da vam uspe narediti še 4. kocka fest in tako naprej, ker potencijal kot takšen bi se lahko sprevrnil v neslutene razsežnosti. Je pa bilo lepo videti, da je veliko, ne ogromno zanimanje ljudi, pa naj si bodo to starejši ali pa mljaši, družine z otroci, da so kocke enostavno tisto, kar nas pritegne, seveda v dopolnjevanju z lego možiceljni in možičkami, brez katerih bi bile pač še ene kocke.

Škoda, da se ne vodi statistika obiskovalcev, da bi se okvirno vedelo, koliko nas je bilo.

Pogrešal pa sem tematiko vitezov in piratov iz prve generacije.

Pohvalim še župana in občinski svet mesta lego , da ima tako lepe bleščeče zgradbe, povsem novo železniško postajo, kvalitetno asfaltirane ceste, super luksuzni helikopter policijske postaje v Kosezah :P .

Naj bodo kocke z vami in še veliko Kockefestov. :) :)

Zadnjič spremenil MC Frutek, dne 18 Okt 2009, 22:55, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2009, 18:57 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Kraj: Brežice
Bravo!

Zame je bilo tud prvič :). Res velik dogodek. Če sem iskren, tako velike razstave nisem sploh pričakoval :oops:. Res presenečenje. Ko sem prišel čez vhod je bil en velik otroški 'vau' . Mesto je bilo prava paša za oči in super, da sem v živo lahko videl vlakce... Pridem tud naslednjič, ni dvoma. :)

Lp, Jaka

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Okt 2009, 19:19 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Kraj: Ljubljana
Na vseh KFjih so zame glavna nagrada stotine malih zevajočih oči, ki nočejo domov.

Bilo je 'intenzivno' v vseh ozirih. Tudi jaz sem se zgrozil nad dimenzijo, ko smo dali skupaj mize za mesto, ampak je uspelo. Kolosalnih presenečenj je bila zvrhana mera (gora me je očarala, postaja je oblikovna krasotica, nebotičnik pa velikan čistih linij). Končno videne statve :plosk:. RC kamion čudo tehnike. Peskovnik - realizem 1. vrste. Osvetljeni SW, dvonivojska Duplo železnica, 3D podlaga za Western!!! Tudi vse ostalo je bilo oh in sploh, vse detajle bom verjetno opazil šele na slikah.

In v živo sem spoznal kar nekaj 'združitvenih' članov, ki so vsi pustili name dober vtis.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 09:12 
Odsoten
System
System

Tudi meni je bil 3KF zelo všeč, čeprav sem zaradi družinskih obveznosti za ogled imel le kako uro. Mesto je bilo luštno, pravzaprav vse je bilo super. Zanimivo je, kako močno so se stvari razvile v enem letu!

KF3 je bil po mojem tudi medijsko najbolj odmeven, saj so informacije bile vsepovsod, za kar gredo čestitke organizatorjem. Še sploh pa je lepo, da je dogajanje na KF3 bilo boljše od reklam.

Aha, še ena zadeva - v nedeljskem NeDelu je objavljena dvostranska zgodba o Kocke klubu s šefom. Mislim, da se je za to priložnost še posebej uredil :)
Direktni link ne deluje, prispevek boste še najlažje našli, če greste na NeDelo in kliknete na prispevek Legoo na strani 24 (imajo tudi časopis v pdf formatu s slikami).

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 09:56 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Čestitke vsem "sotrpinom", ki smo ustvarjali KF3. V mojem DUPLO kotičku so prišle pogledat majhne žareče oči, ki se niso mogle nagledati vlakcev, ki so dirjali po Lego Mestu 02. Nekateri starši so prav tako ugotavljali katere izmed setov imajo doma, ter, da je "ta" in "ta" set zelo dober in bi ga bilo dobro kupiti. KF3 je bil res balzam za otroške oči. Moji so prišli pogledati pozno popoldne in sinko ni in ni model odvrniti očesa od RC vodenih modelov gradbene mehanizacije.

Vse predhodno povedano pomeni, da je tovrstnih prireditev premalo (veliko zanimanje), ter, da bomo morali narediti naslednji korak, ki bo zelo boleč (drag) poiskati večji prostor za naslednje KFje, kar bo po vsej verjetnosti plačljiva zadeva, ter vključiti konkretne sponzorje (če se bo dalo; vem, da se veliko dela na tem)...

Vse skupaj pa je izpadlo super, še posebej če pomislimo koliko ljudi je sodelovalo iz različnih koncev Slovenije in koliko koordinacije, energije (denarja!) je bilo vložene v končen rezultat.

Tukaj se nahaja definicijska datoteka za TrackDraw predstavljene DUPLO železnice :
http://www.gabric.si/files/LEGO/KF3/bog-kf3-duplo-track.xml

Tukaj pa dopolnjena DUPLO knjižnica, ki se uporablja:
http://www.gabric.si/files/LEGO/duplo-track.xml

Se vidimo v Novem Mestu s še večjim Lego Mestom 03.

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 11:58 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Tole je v članku v NeDELO zapisano:
AFOL (adult fun of lego) :nene:

Drugače pa zanimivo napisan članek, ki ni suhoparno nakladanje, ampak z načinom podajanja potegne, da prebereš do konca. :plosk:

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 14:52 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Stvar je bila izjemna! :excited:
Komaj čakam naslednjo. :)

Sicer nisem bil tam od začetka, ker se zjutraj nisem dobro počutil in sem prišel šele ob pol 6, je bilo vredno prit pogledat.
Se opravičujem, ker nisem prišel prej in tudi kaj pomagal naslednjič pa zagotovo. :wink:

Samo vprašanje: kdaj naj bi bil naslednji KF? To leto ali naslednje?

Na vrh

Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Okt 2009, 21:28 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Sem prebral članek v NeDelu pred eno uro. Se mi zdi super, da se Kocke Klub pojavlja v medijih. Na tak način se počasi izobražuje ljudi. Morali bomo še veliko narediti, da jim predstavimo kako pomembno za slovensko gospodarstvo so tehnično nadarjeni in izobraženi otroci, kar se prične pri kockah.

Mogoče je celoten članek malce hudomušno napisan, ampak za prvič je OK.

Bistvo vsega skupaj je, da se stvari izboljšujejo in povečujejo v kvaliteti in tudi kvantiteti. Pred 1-2 leti je le redko kdo vedel, da obstajajo "veliki otroci", ki se zanimajo za (LEGO) kocke, sedaj pa se te pozitivne novice prikazujejo vsej Sloveniji. Mislim, da lep napredek ...

Kar se pa tiče KF4, pa komaj čakam, da se odprejo forumi in ga pričnemo tvorno soustvarjati !

Na vrh

Naslov prispevka: Božansko!
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2009, 18:25 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Čestitke vsem za uspešno postavitev lego umetnin. Tokrat mi je prvič uspelo priti in priznam, da sem bila čisto :excited: . Ker sem sama ljubiteljica grajenja hišic in podobnega, sem največ časa preživela tam, so me pa potegnile tudi druge stvari. Zelo navdušena sem bila nad lokalom pri Star Wars - nori detajli!

Na kratko, kar tako naprej!!!

:) Bar.

Na vrh

Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Forum zaklenjen Ta tema je zaklenjena - ne morete urejati prispevkov ali dodajati novih.  [ 31 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov

Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na: