Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 22 Nov 2019, 07:05


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 10:35 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2087
Kraj: Ajdovščina
Živjo,
predstavljam vam mojo kreacijo za tekmovanje TC7: Bandits vs Enforcers na Eurobrick.com, kjer je glavni cilj, da si izbereš stran zakona in pod določenimi pogoji narediš vozilo, ki v navadni/prikriti obliki izgleda bolj ali manj običajno, a se mora biti sposobno spremeniti/transformirati v bojno vozilo, pri tem pa mora tale preobrazba biti kaj bolj radikalna kot, da samo dodaš kako raketo ali mitraljez.

Predstavljam vam torej hud bojni stroj - The Sandstormer (alias "Peščeni Viharnik")!

Slika

Slika

Kot lahko vidite gre za polgoseničarja (half-track), ki z lahkoto drvi po puščavi, kamor je nekako privzeto umeščena ta zloglasna bitka med dobrimi in slabimi fanti. Večina je vsebino tekmovanja asociirala s filmi Mad Max, čeprav organizatorji bolj ciljajo na serijo igrač in risank izpred desetletij M.A.S.K., ki pa jih jaz do sedaj sploh nisem poznal. Kakor koli, ko zadeve v bližini oz. na bojni črti postanejo prevroče se tale navidezni tovorni polgoseničar spremeni v...

Slika
...leteči jurišni bombnik, ki sem ga poimenoval "The Storm" (alias Nevihta)...

Slika

... in v daljinsko voden goseničar brez posadke, neke vrste kopenski dron, ki sem ga poimenoval "Sand Wrath" (alias Peščeni Bes - besedna igra pač). Goseničar seveda upravlja posadka na bombniku.

Slika

Slika

Lastnosti vozila/vozil:

1. Običajno stanje - Polgoseničar / Half-track ("The Sandstormer")

Mere: D/Š/V = 54 cm / 20,5 cm / 20,5 cm (67,5 / 25,5 / 25,5 čepov)
Teža: 3,2 kg
Glavne funkcije: Pogon (gosenice - 1x PF L motor za vsako - torej dva skupaj) & zavijanje (1x PF L motor)
Bojna oprema osnovne oblike: Dva ogromna miniguna, ki se pojavita izza sprednje rešetke tovornjaka + 2 x dvocevni mitraljezi za sprednjim odbijačem, če se le-tega spusti. V tem primeru postane z verigami in bodečo žico obdana prečka na odbijaču žetveni pripomoček za pehoto.

Slika

2. Bojno stanje - leteči jurišni bombnik ("The Storm") + daljinsko vodena zemeljska enota ("Sand Wrath")

BOMBNIK:
D/Š/V = 66 cm / 78 cm (razpon kril) / 17,5 cm (po vzletu) (82,5 /97,5 / 22 čepkov)
Polna bojna teža: 2,3 kg
Gorivo: Atomsko AAA BB jedro (+dobri sari kerozin seveda)

Transformacija:
a) Stranica trupa se dvignejo in spremenijo v krila - 1x PF M poganja dva velika linearna aktuatorja (LA), ki najprej porineta stranici vzporedno navzven in ju nato še dvigneta v vodoravni položaj.

Slika

Slika

b) Dvignjena krila se zavrtijo v končno pozicijo, istočasno pa se letalu raztegne še rep - oboje izvaja - 1x PF M motor, ki pa pošteno trpi zaradi zelo velikega trenja na premičnem mehanizmu kril - seveda sem poskusil tudi z XL motorjem, ki je predel kot mucek, ampak potem je zmanjkalo prostora za LA-je.

c) Sredinska krilca in zadnja krilca se na končno pozicijo namestijo ročno, no zadnja preko polžastega zobnika.

Slika

d) Goseničar se odklopi od bombnika. Nanj je pritrjen z dvema kavljema, ki ju premikata dva mala pnevmatska bata, s katerima operira avtomatski pnevmatski ventil, ki ga poganja 1 x PF M motor. Ločen PF M motor operira tudi z zadnjim pristajalnim kolesom.

Slika

e) Bombnik po vzletu zavrti prednja kolesa navzdol, tako da se ta spremenijo v pogonske motorje za hitrejši vertikalni dvig (1x PF L motor).

Slika

f) Oborožitev: Naj slike in video povedo svoje...ostalo pa vaša domišljija.

Slika

GOSENIČAR:
D/Š/V = 24,5 cm / 20,5 cm / 20 cm (z minigunom v najvišjem položaju) (31 / 25,5 / 25 čepkov)
Teža: 0,9 kg
Gorivo: Jedrska AAA BB sredica (pa kak hektoliter dobrega starega dizla ;-))
Pogon: 2x PF L motor, 1 za vsako gosenico

Transformacija:
Ko se odcepi od bombnika, postane prava nadloga (za nasprotnike seveda). Ker sta obe gosenici medsebojno nihajno povezani, nima nobenih težah s premagovanjem puščavskega terena. (No skoraj, v resnici zaradi tega, ker nima vmesnih cestnih koles na gosenicah le te rade hitro podrsavajo na pogonskem kolesu, še posebej pri vožnji vzvratno. Kot že rečeno, goseničar je vozilo brez posadke...

Oborožitev:
Slike, video in domišljija...

Slika

Slika

To bi bilo približno to o tej "plehnati" zverini, na spodnjih slikah pa lahko vidite še kak detajl iz drobovja stroja...

Slika

Slika

Slika

Avtomatski pnevmatski ventil...
Slika

Za zaključek pa si bom očistil vest in seveda priznal nekaj "grde" resnice oz. o stvareh, ki bi jih bilo za izboljšati:
Na celotnem MOCU najslabše deluje funkcija razdelitve na dve vozili. Sumim, da mi ali pušča en mali pnevmatski bat (se nisem šel poglabljat), ali pa tista mala pnevmatska črpalkica enostavne ne zmore proizvesti dovolj tlaka, da bi kremplje, ki držijo goseničarja pripetega na bombnik izvlekla iz lukenj. Sem poizkusil z veliko ročno pumpo in gre kot "puter" - kriva bo torej mala pumpica... Ker je zaradi opisanega že ločevanje obeh delov bolj tako-tako, o kakšnem združevanju na daljinsko vodenje niti ne sanjam - koncept bi bilo potrebno precej izboljšati, pa ni bilo časa...

Še ena "kripl" zadeva pa je vožnja osnovne oblike vozila. Tale bikec ima svojo teži in večina le te pade na prednji dve kolesi, ki sta praktično konzolno nasajeni na velike "turntable", ki svoji dve plošči v ravnini toliko kot nič. Da sem sploh lahko stroj spravil v pogon, sem mu spodaj dodal dva mala vozička, ki razbremenjujeta obe glavni kolesi, če boste pozorni, ju boste videli na videu...

Kakor koli, upam da bo všeč tudi vam, jaz sem z izgledom zelo zadovoljen, prav tako tudi z gostoto "frštekarije", ki sem jo uspel zbutat v osrednji del bombnika.

Če sem uspel pridobiti kakega vašega smeška, se priporočam, da v bližnji prihodnosti oddate vaše točkice tudi v glasovalno temo (saj gre konec koncev za tekmovanje :oops: ), ki pa trenutno na EB forumu še ni odprta. Poleg tega pa lahko glasujejo samo tekmovalci in tisti, ki so bili člani foruma že pred pričetkom tekmovanja (vsaj 2 meseca nazaj)

Za konec se moram zahvaliti še kolegu Petru, ki mi je prijazno odstopil svoj foto studio in svoj "tabulš" fotoaparat (njegovega starega DSLRja ima tako ali tako že skoraj v trajni izposoji :vrecka:) ter mi seveda tudi malo pomagal z nastavitvami. Hvala Pero!!! :car:

Pa še en poster za na pot...

Slika

...in seveda video!Dodajam še povezavo do zbirne teme vseh tekmovalcev, če koga zanima moja konkurenca :D

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 10:49 
Odsoten
Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24
Prispevkov: 1819
Kraj: Ljubljana
H U D O ! ! ! Kapo dol za tale umotvor! Če pa zdej ne zmagaš ej...res si norc :D

_________________
Slika

Keep it simple ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 11:05 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jan 2014, 13:20
Prispevkov: 19
Kraj: Destrnik
Pa ti si res "nevaren frik", kaj sploh kaj ješ in spiš ;)?

Carsko, odlična kreacija in odlična predstavitev.
Lp.

_________________
Pnevmatika je zakon! 8)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 11:41 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2087
Kraj: Ajdovščina
Heh m@tcom, danes pa res še nisem šel spat :alien:, sem delal video, ker je danes rok za TC7, pa me je še neki računalo zafrkavalo, pol je bla pa ura 5 in sem reku "k..aj pa čem zdej...", pa petelini so se že drli... Hvala za lepe besede. Žrem pa itak preveč :lol:

@SkandinavcFH: Kot vidiš imaš, glede na moje zgornje pisanje, kar prav. Mal se mi pa že "kabli vn pipajo". Ej hvala, sam bo težka. Se mi zdi, oz. se tudi sam strinjam s tem, da najbolj palijo enostavne rešitve transformiranja, ki pa vseeno dajo dober rezultat - no in takih zadevic je kar nekaj v bobnu za točke... Bomo videli, glede na to, da je danes rok in je trenutno le 15 al 16 tekmovalcev oddalo svoj MOC, sem kar malo začuden...mogoče pa bodo danes vsi navalili...

Je pa še ena češnja na tortici, mogoče bom celo diskvalificiran :pozabu: Nikjer sicer ne piše, da se ne sme iz osnove narediti dveh ločenih delov, oz. vozil, je pa res v pravilih to, da se za transformacijo ne sme kar dodajati ali odvzemati kock...bomo videli kaj bo rekel Jim D šef Technic foruma na EB. Sej po moje bo šlo skozi, ker je en tipček tudi naredil kamion s prikolico, ki jo med bitko odklopi, na priklopnem mestu pa ostane turbinski motor, ki je bil v navadni obliki skrit v prikolici...

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 12:07 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3572
Kraj: Ljubljana
Sicer ne poznam konkurenčnih izdelkov na tekmovanju,ampak tole bo prvo ali zelo visoko uvrščeno.

Res huda zadeva. Ideja super, izvedba enkratna. Bravo!!!

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 12:30 
Odsoten
Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24
Prispevkov: 1819
Kraj: Ljubljana
@Majklspajkl, če bo Jim pustil v tekmovanju Milanov creator MOC, čeprav je to technic tekmovanje, ki ima zgolj eno funkcijo razklopa, to niti transformiranje ni, pol more tud tvoje not pustit. Pa kot si rekel od Jona tudi. Čeprav sm pri Jonovem kamionu pričakoval več motoriziranih funkcij oz vsaj vožnjo, če ne druga. Če sem lahko malo nesramen, lahko rečem, da nimaš konkurence :wink:
Glede zaskrbljenosti zaradi delovanja funkcij pri tvojem vozilu je pa pomoje odveč. To ni delano za na KF, da bi moglo delat dva dni skupi brez večje napake, ampak je to zgolj za tekmovanje, kjer je delovanje potrebno samo za prikaz. Če teb razpade po desetih minutah delovanja, je čist vseen. Pa ti ne, samo tako pravim, da ne boš narobe razumel :)
Hočem rečt, da je cilj dosežen, ker se na videu lepo vidi, da stvar deluje. Big deal, če cvili pa škrta, na videu se tega ne vidi in ne sliši, tak da, ne sekiri se :wink:

_________________
Slika

Keep it simple ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 12:42 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2087
Kraj: Ajdovščina
Aaaaah, kaku bw'ž'jo besj'de uha. :D
Rok, a ti pol spremljaš EB, zakaj sem bil pod vtisom, da ga mal kategorično preziraš :twisted: Ja, s tvojo razlago bi me zdrav človek skoraj moral pustiti v konkurenci ja. :lol: Ma sej to je skoraj smešno brat vprašanja folka, ko razpredajo in nabijajo kaj in kako kakšno od pravil pomeni, matr, skoraj za vsak pin vprašajo, če lahko sede v luknjo ali ne...pa na koncu večina od teh sploh nič ne odda...

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 13:17 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 23 Jul 2012, 12:54
Prispevkov: 1169
Top. Imaš moj glas in bratov tudi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 13:31 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3572
Kraj: Ljubljana
Ne vem kdaj so tole prečrtali v pravilih in dovolijo samo sivo:
Both sides can use any color in the chassis, as long as the bodywork is mainly the color of the chosen sides

A nalašč, da te diskvalificirajo?

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 13:33 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5292
Kraj: Ljubljana
Moj glas imaš tudi! Tole je res super mrcina!
Glede barvne kombinacije bi bil bolj FireStormer. :)

Ko bo link za glasovanje, ga ne pozabi prilepit v nov prispevek in tudi v prvi prispevek na vidno mesto. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 13:38 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2087
Kraj: Ajdovščina
@Diablo: Kewl, hvala!
@ subix: To je bilo pa kar kmalu... Za šasijo vsi odtenki sive in seveda pripadajoče zadeve. Kosi, ki obstajajo v le eni barvi pa so za oba tabora...če le niso preveliki.

@LF: Hvala, se strinjam glede imena, a mi Sandstormer bolje zveni, pa tudi Sandstorm je dejanski pojav, medtem ko ognjenih neviht ni ravno v izobilju ;-) Veš da bom podstavil lonček, ko bo treba :D

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 13:41 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5292
Kraj: Ljubljana
Seveda ognjenih neviht ni v izobilju, sej tud takih kreacij, kot je tvoja ni! :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 14:30 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 10 Apr 2009, 00:19
Prispevkov: 561
Kraj: Ljubljana
Ponavadi takih stvari ne komentiram, ker toliko v kockah in spremljajočih dejavnostih pač nisem. Ampak tole - avtorja takoj poslat k dohtarju, ker z njim (avtorjem pač, ne dohtarjem) ni vse v redu. Barve gor ali dor, toliko motoriziranih funkcij v kreaciji, ki tudi izgleda odlično, ne vidiš vsak dan. Če bo link, tudi jaz dam svoj glas (česar do sedaj še nisem nikoli storil). Zelo mi je všeč!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 18:18 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Maj 2011, 19:38
Prispevkov: 1093
Kraj: Koper / Ljubljana
Huda beštija. Čisto zares, kaj ti ješ, da take stvari skupaj spraviš v (predvidevam) tako kratkem času, hehe?
Nisem še gledal konkurence na EB, ampak tole bi moralo opraviti z njo. Imaš tudi moj glas.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 19:02 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5292
Kraj: Ljubljana
Glede glasov na EB. Treba se je registrirat in ponavadi glasovi registriranih uporabnikov, ki so se registrirali po začetku glasovanja, ne štejejo. Kar je prav.
Zato, če že, sedaj naredite račun na EB in ko bo treba, lahko oddate svoj glas.
Za tak izdelek, kot je Majklov, se definitivno splača malce potruditi, čeprav od tega ne boste imeli nič, razen dobre volje in občutka, da smo slovensko majhnost malce povečali. ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 19:19 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2087
Kraj: Ajdovščina
Ja, dejansko je tako, da tisti, ki niso bili registrirani na forumu pred objavo tekmovanja, ne smejo glasovati, ker bi si lahko kdo nabijal uporabniške račune in tako goljufal - abnormal, torej se ti bom zahvlil za vso podporo tudi brez točk. Hvala že vnaprej tudi ostalim, lepo je imeti tako podporo, pa smo lahko slovenceljni gor al dol... :car:

@Kivi: S pašo bi bolj težko zmogel - "meat all the way" :slinko:

Tako "ata" Jim je požegnal moj voziček, menda je tudi v seriji M.A.S.K. bilo nekaj mašin, ki so se razdelila v dve bojni vozili, tako da "lock and load gentlemen"!

LP, miha

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 21:01 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3572
Kraj: Ljubljana
Od mene dobiš glas seveda. Samo objavi kdaj.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 21:10 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Mar 2010, 15:52
Prispevkov: 147
Kraj: Slovenija
Odlična kreacija ... kapo dol :indy: ... :superca: ... dobro si tole naredil ...

Imaš tudi moj glas!

_________________
Technic je zakon ! ... no, pa vlaki ...
Slika______Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 21:26 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 07 Jul 2008, 10:43
Prispevkov: 354
Kraj: Mežica
Najprej ko sem videl vozilo mi je v oči padla zelo dobra barvna kombinacija, ki deluje zelo bojetivo, ognjeno, nato pa tudi še tehnična plat. Res 1A, odlično ti je uspel. Zaenkrat mi je najboljša kreacije in mislim da tako kot so že drugi rekli imaš veliko možnosti za zmago. ;)

_________________
Lego kocke so zakon, zaj pa rč ka hoč! ;)
Slika
Youtube


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: MOC The Sandstormer
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2015, 21:35 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Sep 2009, 15:23
Prispevkov: 669
Kraj: Lucija
Kot sem že na FB-ju zapisal je to res mega zadeva in upam, da bo med prvimi tremi, če ne celo zmaga.

_________________
Lego: najboljša kreativna igrača
Wanted
Moji seti
Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 25 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group