Št seta: 21303 Naziv: WALL-E Leto izdaje: 2015 (1. september) Št. kock: 677 Cena: 49,99€ (LEGO S@H)
LEGO Ideas se je tako dobro prijel tudi zaradi možnosti da dobimo sete po licencah, ki za LEGO niso komercialno zanimive. V bistvu sta bila do sedaj od dvanajstih setov samo dva taka, ki nimata zadaj velikega imena (najsi bo to film, serija, igra ali NASA): Exo Suit in Birds. V obeh primerih gre za izjemna modela zelo znanih AFOL-ov, ki sta bila kar nekako "obsojena" na uspeh. Tudi za naprej kaže da se bo nadaljevalo v to smer (naslednji set je "Doctor Who"), danes pa si poglejmo najnovejšega predstavnika te serije: set 21303 - WALL-E.
WALL-E je robot iz istoimenskega Pixarjevega filma in je v osnovi robot za pobiranje smeti (Waste Allocation Load Lifter – Earth-class), puščen na zemlji da počisti za nami. Posebnost tega seta je da je bil dizajner seta v času snemanja film direktor animacije pri tem filmu in je na nek način "oče" filmskega WALL-E-ja. Set je imel menda v glavi že vse od začetka snemanja filma, a je bil zaradi takratnih gosenic manjši. Končno obliko je dobil z prihodom buldožerja leta 2007, ki je prinesel večje gosenice.
Škatla je pokončna in zelo velika (oziroma debela). Dimenzijsko je razuen debeline enaka manjšim Ideas setom, recimo Exo Suitu, s tem da je debelina skoraj 3x večja.
Stranica prikazuje prizore iz filma:
Škatla je prijetno težka in polna:
Vsebina: veliko rumenih, sivih in črnih kock. Rumena ni klasična LEGO rumena pač pa malo temnejša varianta, poznana iz Friends setov (bright light orange). Meni se zdi da setu dosti bolj paše kot navadna rumena v kateri je bil prototip.
Navodila so v zelo dobro speti knjižici, kar je pravo olajšanje glede na nekatere prejšnje Ideas sete. Zanimiv je potisk, ki je narejen "umazano" oziroma kot da bi printer slabo vlekel barvo, Najprej sem mislil da gre za napako, nato pa sem videl da je tudi druga stran povsem enaka. V WALL-E svetu pač ni vse čisto.
Tokrat je v knjižici relativno malo prostora namenjeno dizajnerju in filmu - samo ti dve strani:
Gradnjo pričnemo z gradnjo velike škatle, telesa WALL-E-ja, ki pa ni tako enostavna, kot zgleda navzven. Prisotno je veliko SNOT-anja, dvostenska gradnja in razne druge tehnike. Na sliki je recimo mehanizem, ki omogoča rokam da drsijo naprej in nazaj.
Gotovo telo. Viden je prostor, kamor robotek shranjuje smeti in svoje najdbe.
Noge oziroma gosenice niso nič posebnega.
Roke pa so že bolj zanimive.
Najbolj zanimiva je glava, ki ji je posvečeno kar četrtina navodila. Tole je spodnja stran.
Zgleda enostavno pa ni, saj je snotano v 4 smeri, tukaj so še zamiki za pol čepka in razne zanimive povezave. Prav vidi se da je set delo AFOL-a.
Gotovi WALL-E. Rožica, ki jo drži v roi igra veliko vlogo v filmu.
Tudi zadaj je lepo dodelan:
Pomik rok naprej in nazaj je kar velik (leva čisto naprej, desna nazaj). Roke je poleg tega možno prosto premikati v katerokoli smer.
Glavo je možno dvigniti, obrniti in nagniti naprej in nazaj. Treba pa je paziti da je vedno ravno z telesom, sicer "omahne" dol (vse je samo na enem pinu in prosto gibajoče). Že še set nina čisto ravni podlagi, gre glava po svoje. Zame največja pomankljivost seta.
Z odprtim "prtljažnikom".
Vsi napisi so tiskani!
Set je kar velik. Tukaj v primerjavi z Exo Suitom. (ki resda stane tretjino manj). Za na polico je ravno pravi.
Zaključek: set je prijeten na pogled, takoj prepoznaven in solidne velikosti. Tudi cena glede na število kock ni pretirana. Zelo priporočam!
Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17 Prispevkov: 2092 Kraj: Ajdovščina
Hvala za predstavitev, za tega je pa še moja rekla, da ga moram nabavit Škoda za tole z glavo, a je kaka možnost modifikacije? Se pravi mora biti vedno vodoravna?
_________________ It's not me, it's my alter LEGO!
Zadnjič spremenil MajklSpajkl, dne 17 Avg 2015, 09:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Pridružen: 27 Maj 2011, 19:38 Prispevkov: 1095 Kraj: Koper / Ljubljana
Hvala za opis. Sicer nisem gledal filma in ne poznam ozadja, je pa set zelo lep na pogled. Se vidi, da ga je zasnoval insider. Tudi cena je dokaj sprejemljiva glede na velikost in 'ekskluzivnost' seta.
Pridružen: 07 Apr 2008, 20:24 Prispevkov: 1824 Kraj: Ljubljana
S to rastlinico je originalen! Zgleda bo treba tudi tega obvezno nabavit. Mi je pa še posebej všeč, da je v posebni temnejši rumeni barvi in ne klasični, kot je to navada v drugih setih. Hvala za odlično predstavitev!
@Kivi, ti pa hit pogledat film, pa vsaj pet ponovitev eno za drugo, drgač ne boš smel več na KF Jst si ga predvajam kot ''inspiracijsko ozadje'' kadar sestavljam kreacije za KF.
Res odlična predstavitev. Set je mega in upam, da bo kmalu tudi na moji polici. Lepo bi bilo, če bi se dala glava spravit kot v filmu in da pride kot kocka.
_________________ Lego: najboljša kreativna igrača Wanted Moji seti
Lep opis in lep set (za na polico). Tale barva pa res "seka" imam po neki pomoti dva 2x4 bricka te barve. Verjetno bo našel ta set topli dom tudi pri nas.
Mary, nisi gledala filma?!
Sem se že pred časom odločil, da navadnih kock, razen izjem, ne bom več kupoval. In tole zna biti izjema, če ga kje ujagam po pametni ceni. Avtor ga je neverjetno dobro zadel. Iz take rumene je pa menda tudi obroba na modri lokomotivi ta-zadnjega tovornega vlaka.
Luštna zverca. Hvala za simpatičen opis. Sem ga kar malo spregledala na začetku, pa ga je treba pohvalit. WallE mi je bil simpatičen že v filmu in ker me ponavadi pretvorbe v drugo obliko ne navdušijo zelo, je ta LEGO model izjema. Sestavljen je zelo posrečeno in tudi izgleda realno. Veseli pa me tudi dejstvo, da rumene kocke niso tiste klasične.
Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17 Prispevkov: 2092 Kraj: Ajdovščina
Jz bi pripomnil še to, da me je malo naplahtala fotografija na škatli, kjer ima tako milo žareče oči, da sem mislil, da so dejansko potiskali te črne izbočene kocke z belo barvo, da je 1/3 "tortice" bela in sje zato pogled bolj živ - no žal na Cwetqotovih fotkah že bolj realno/mrtvo bulji v prazno (pa niso za to krive fotke, da ne bo pomote).
_________________ It's not me, it's my alter LEGO!
No, očitno so tudi pri LEGO-tu poštekali da tisti vrat ni najbolje rešen in je zato set do odprave težave prestavljen. To žal pomeni da 1. septembra set (še) ne bo naprodaj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu