Kocke klub - za LEGO ljubitelje
http://www.kocke.si/forum/

Servo motor-težave
http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?f=74&t=9383
Stran 1 od 1

Avtor:  gear [ 22 Jan 2016, 20:59 ]
Naslov prispevka:  Servo motor-težave

Pozdravljeni!Na forumu sem že prebral da ste nekateri imeli težave s servo motorjem.
Sam sem konec leta 2014 zaradi ugodne cene nabavil set 9398 (crawler).Po cca 1 uri vožnje se kolesa niso več poravnala iz leve pozicije v nevtralno lego.Sem takoj reklamiral na Lego customer service.Medtem se je z njim občasno igrala moja triletna hčerka in preden so poslali novega se je napaka čudežno sama odpravila. :shock: Naj povem da tamala stisne do konca samo komando za naprej ali nazaj,volan ji pa šiba levo desno, da reciver komaj zazna :lol: .
No zdej je pa do konca odpovedal poslušnost.Sem vgradil nadomestnega ki sem ga takrat modro spravil :D .
Ali ga je kateri od vas razdrl pa ima kaj pojma kaj bi bilo lahko narobe?Meni še ni za to da bi se ga znebil.Mogoče še kaj pride prav.

Avtor:  abnormal [ 22 Jan 2016, 21:29 ]
Naslov prispevka:  Re: Servo motor-težave

Se mi še ni zgodilo čeprav jih imam kar nekajt. Notri je nekaj elektronike, ki seveda lahko tudi crkne. Če pogledaš po netu, boš našel napotke, kako motor odpreti in ga morda celo popraviti. Še prej pa ga preizkusi z drugim sprejemnikom, da se prepričaš, da je res servo pokvarjen.
Če je odpovedala elektronika, bi jo jaz odstranil, odgonsko os pa priredil tako, da se lahko vrti brez omejitev. Tako dobiš pogonski motor, kjer lahko osi natakneš iz obeh strani in se ti ga ne bo potrebno znebiti.

Avtor:  gear [ 22 Jan 2016, 22:05 ]
Naslov prispevka:  Re: Servo motor-težave

@abnormal:
Dobra ideja to s pogonskim motorjem!Drugač sem pa nekaj našel na YouTube glede odpiranja pa kako izgleda notranjost.Glede odstranitve elektronike mislim da ne bi blo problemov,za samo popravilo SMD vezja pa nimam znanja pa ne aparature.Probal z enim starim V1 sprejemnikom pa tudi ne dela.Saj tam mam pa druge težave.Na oba porta mi dela M-motor,XL pa samo na enega :) .Tko da mam en kup qualiti robe.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/