Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 08 Dec 2019, 13:30


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 30 Dec 2012, 12:55 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Pridružen: 15 Jun 2011, 16:48
Prispevkov: 27
Kraj: Škofja Loka
Pozdravljeni!
Še sam ne vem, ali gre tema v rubriko Vprašanje ali Mali oglas-Kupim, zato se bom popolnoma strinjal. če se bo tema odstranila s foruma v skladu s pravili le tega!

Imam problem, ki mi onemogoča nakup kock ponudnikov iz drugih držav preko Bricklinka zato se obračam na vas, morda pa se najde rešitelj! Kar naročam preko interneta kupujem iz Slovenije tako, da mi ni treba nakazovati denarja nikamor, pač ob prevzemu plačam kurirju; tu ni nobenega problema. V zadnjem času pa se je pojavila potreba po nakupu seta, ki ga v Sloveniji že dolgo ni več na voljo, Slovenski ponudniki kock na Bricklinku pa tega seta žal ne ponujajo na trg. Sam nimam ne TRR, ne bančnih kartic primernih za plačevanje preko interneta, zato kogarkoli, ki bi bil pripravljen pomagati, naprošam za pomoč pri nakupu.

LP

_________________
Cowboy


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 30 Dec 2012, 14:45 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5321
Kraj: Ljubljana
Zadeva je čist na pravem mestu.
Marsikdo izmed vas ima podobne probleme, saj ste lahko mladoletni ali pa nimate svojega vira dohodka oz. nimate kreditne kartice.

Osebno se tega ne grem več - namreč naročati robe za druge, saj mi vzeme preveč časa in po zadnji komplikaciji s pošto, je bil tisto moj zadnji nakup za nekoga drugega.
Mogoče se bo slišalo malce napadalno oz. nesramno, ampak če ne morete izvesti nakupa v tujini ker:
- 1. ste mladoletna oseba, potem prosite starše oz. skrbnike, da to uredijo namesto vas (če nočejo, imajo najbrž dober razlog oz. je naštet spodaj in je rešljiv)
- 2. nimate kreditne kartice, potem stopite do vaše banke in uredite zadevo. Enkrat bo pač treba, saj gre trend nakupov vedno bolj tudi v to smer, da kupujete iz naslanjača
- 3. ne zaupate prodajalcem v tujini (a meni pa? :) ), kupujte za začetek tam, kjer je preverjena trgovina oz. ima prodajalec vsaj 100 feedbackov in nobenega negativnega, poleg tega pa se z njim vse dogovorite
- 4. se vam s tem ne ljubi ukvarjat (oz. kakšen podoben razlog), potem pač ostanite brez želenega

Seveda pa obstaja še vedno možnost, da najdete nekoga, ki bo namesto vas izvedel nakup. Bodite potem tudi toliko fer, da mu podarite vsaj 5% skupne vrednosti nakupa, ker se pač ukvarja z nakupom namesto vas.
LPG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 02 Jan 2013, 02:18 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Sep 2009, 22:13
Prispevkov: 393
@ALL

Tisti, ki bi vedel koliko je dela, da narediš nekaj naročil za enega drugega tega sploh ne bi spraševali. Se POPOLNOMA strinjam z legofrik-om, da v kockah.si tega ne počnemo/počnete več, ker je potem polno preklicev naročil. Za 5%, ki jih omenja legofrik, pomeni tako majhen znesek, da je bolje iti v ta prvi bife na eno !PIIIP! (kavo seveda!). Pa ni vse v denarju, ampak v problemih, ko se naročniki/naročnice izmišljujejo kaj bodo naročili in spreminjano že potrjena naročila. BL je zelo simpl. Ko naročiš ni več sprememb, le v izjemnih primerih!

_________________
 


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 02 Feb 2013, 19:18 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2010, 09:45
Prispevkov: 306
Mene pa zanima koliko časa povprečno traja, da tuje trgovine pošljejo račun? Od treh različnih trgovin, sem v desetih dneh plačal le en račun, kock pa tudi še ni.
Je to normalna praksa, prvič sem kupoval s tujine, redno pa uporabljam Ebay in podobne trgovine, kjer se odziv in dostava skorajda v urah in ne v dnevih.

Me je že skoraj minilo sestavljanje.

Hvala za morebiten odgovor.

_________________
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Chapachuk

https://www.flickr.com/photos/101783996@N06/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 02 Feb 2013, 19:53 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Maj 2011, 19:38
Prispevkov: 1095
Kraj: Koper / Ljubljana
Po pravilih BL-ja mora prodajalec izstaviti račun v treh dneh. Se mi je že zgodilo, da tudi po desetih dneh še ni bilo ničesar, ko pa sem jih nato prijazno povprašal, kdaj lahko pričakujem račun, so mi ga poslali naslednji dan. Tako da najbolje, da kontaktiraš prodajalca in ga vprašaš, kako stvar stoji.
Kdaj boš dobil kocke, je pa zelo odvisno od tega, kakšen način pošiljanja si izbral, kadar je na voljo več opcij. V principu je hitrost dostave premo sorazmerna s ceno poštnine in načeloma obratno sorazmerna z oddaljenostjo prodajalca, računaj pa, da iz tujine vedno traja nekaj dni, tudi če gre za zelo hitro dostavo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2013, 21:46 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Apr 2008, 19:54
Prispevkov: 321
Kraj: Novo mesto
Koliko časa potrebuje za račun(invoice) niti ni za vse isto, vsaka trgovina ima svoje splošne pogoje, ki so tam zato, da se jih seveda prebere. Ko oddate naročilo, se seveda tudi strinjate s temi pogoji, tako da jih le preberite, da se na koncu kdo spet ne pritožuje nad kakšnimi dodatnimi stroški, obračunavanjem poštnine, rokom odpreme naročila, ...

Iz izkušenj lahko brez zadržka rečem, da je dela z oddajo naročila za nekoga drugega vse skupaj za minimalno 3 ure. To vsebuje od pregovarjanja po emailu, iskanja najboljše ponudbe pri prodajalcih, izmišljevanju kupca, ... pa do prejema paketa, prepakiranja, ... Tukaj so še stroški plačila - bodisi je IBAN, kartica ali paypal, potem stroški pakiranja, da se set prepošlje do vas, stroški bencina, ker se nekdo odloči set sam prevzet, potem si moraš vzet za to še čas, po možnosti še ne pride iskat na dom, ...
3 ure dela po 5€ - 15€
Bencin oz. stroški za dokončno dostavo naročenega do kupca - 5€
provizije z nakazili - 2€
Živci, ker moraš iskat najcenejšega ponudnika, ker bo kupec gledal na vsak cent, ne glede na to da to tebe stane 2 uri več - 2x5€ + pir(2,5€)
Živci, ker si nekdo že premisli ob oddaji naročila - 1 pir(2,5€)
SKUPAJ: 37€. Poleg tega pa prištejte še 5-10% vrednosti naročila za trud.

Res, še vedno ne želi noben sam naročat? Pa tole zgoraj je bilo zgolj iz glave napisano, sam nisem bil skoraj nikoli v plusu, ko sem za koga naročeval kaj, tega skoraj ne počnem več, ker so itak sami problemi, stroški pa usluge, katere niso nikoli vrnjene.

Na kratko - kdor še ni nikoli nakupoval iz tujine preko spleta in se boji - dokler boste na druge prenašali delo in trud, ne bote nikoli vedeli, kako je. Začnite z manjšim naročilom, npr. za 10€. Izpeljite zadevo in boste vsaj iz izkušenj spoznali, kako vse skupaj zgleda.

_________________
www.brickboxspace.com
KO BOM VELIK BOM SYLVAIN!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2013, 23:17 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 27 Mar 2008, 20:04
Prispevkov: 644
Kraj: Celje
Se strinjam s tabo in vem, koliko je dela, sem bil lastnik spletne trgovine 3 leta, tako da poznam vse to. A pri meni, če sem napisal, da bo paket šel od nas najkasneje v treh delovnih dneh, je to tudi držalo (pa sem zaradi tega včasih pakiral robo in pisal račune ob dveh zjutri, a sem se držal napisanega). Najbolj me razjezi, ko nekdo napiše, da takoj obdelajo, da takoj dajo oceno, da v roku enga dneva pošljejo invoice, pa ga moraš po treh prosit, če bi se zguncu, pa povedu, kolk mu morem nakazat. JAZ MORM NJEGA PROSIT?? Take stvari se dogajajo. Ne bom sedaj tukaj javno govoril, kje vse sem doživel neprijetna presenečenja in imel težave, da sem mu plačal nekaj, kar je on prodajal. Na žalostg imam na BL-u presenetljivo velik % tovrstnih incidentov v primerjavi z e-bayem, kjer gre tudi večinoma za ljudi, ki prav tako ne živijo od tega, a so vseeno bolj ažurni. S tabo Luka nisem nikoli imel težav. Takrat ko si rekel da bo, je bilo, in za toliko kot si rekel da bo. Pohvalno in kapo dol.

In to se mi zdi, da je tisto glavno, kar večino odbija od nakupov preko spleta. Ni vedno nesposonost novih kupcev. Dostikrat so tudi težave pri prodajalcih. In Kivi ima tukaj prav. Če ni invoica v treh dneh, ne vem zakaj se ne držijo, kot imajo zagotovlljeno (pa seveda potem nekega opravičila ali vsaj zahvale za potrpeljenje).

Poanta vsega skupaj je, da čisto razumem Kivija, ker če nekdo nekaj napiše, naj se drži. Raje vidim, da ima napisano, da pošilja samo ob petkih (takšen primer sem imel pri enem zastopniku Tamiye v Italiji), in takrat potem tudi dejansko pošlje. Ne pa da bo jutri urejeno, pa še en teden čakaš.

_________________
Sam da je TDI pa da je kesl poln ! ! !
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 04 Feb 2013, 23:42 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3585
Kraj: Ljubljana
Na BL moraš biti včasih potrpežljiv. Jaz sem na koncu še vse dobil pa imam preko 70 nakupov.
1 krat sem čakal tri tedne na dostavo, dvakrat ali trikrat je bilo kaj premalo ali narobe, pa so mi vedno poslali, da je bilo prav na njihove stroške. Samo enkart, ko je manjkala kocka za cca 0,10€ sem dobil dobropis, ki ga nisem izkoristil. Kar se mene tiče BL deluje dobro.
Ja, Jediboy ima odlično trgovino, vse je točno, pravočasno, super spakirano, cene transparentne, poštnina realna,...

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2013, 03:23 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Sep 2009, 22:13
Prispevkov: 393
Jaz sem imel vedno odličen servis pri jediboy-u in "Kocke Klub" BL trgovini. Moj rekord pri obdelovanju naročil pa je bil: 1 teden za predračun , malo več kot 1 mesec za dobavo. Pa ni bilo na koncu sveta ampak v Nemčiji. Ko pa sem dobil naročeno, je pa še ena redka kocka manjkala (naročal sem kocke za vlak & vagone).
Očitno se prodajalci na BLju ne zavedajo kako hitro se širi negativen glas. Jediboy pa je povedal kako je trnova pot do zadovoljstva kupcev!
Sam nimam odpora do nakupovanja na BLju preko spleta. Sem pa ugotovil, da ni vse v priporočilih, ki jih ima trgovina/uporabnik na BLju. To me pa včasih malo zbega...

_________________
 


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2013, 09:19 
Odsoten
Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2009, 15:09
Prispevkov: 1736
Kraj: MB / MS
Sam naredim preko 50 naročil na leto iz BLja (vse skupaj cca 130). Do sedaj so prišli vsi paketi, včasih nekaj prepozno (za KF - npr. en paket je potoval iz Nizozemske v Slo, kjer "kao" niso našli naslovnika in ga poslali nazaj prodajalcu, ki me je kontaktiral in še enkrat poslal - na svoje stroške - zapakiran obstoječi paket v večjega, da sem lahko videl, da je prvič res poslal), ampak vseeno, verjamem, da ni vedno prodajalec kriv ampak velikokrat pošta (sem pa imel tudi s slovenskim prodajalcem slabo izkušnjo glede zamude). Se pa za to ne sekiram. Pač vzamem v zakup, da je takšno nakupovanje preko interneta. Če je bilo kaj narobe (2-3x), sem ponavadi dobil dobropis ali pa popust za naslednje naročilo.
Se pa popolnoma strinjam z jediboy-em glede vloženega časa v "skupna naročila". Vsak gleda samo na čas naročanja (ki lahko ob "idealnih" pogojih traja par minut, lahko pa se zavleče tudi v par ur), nihče pa ne upošteva kolobocij glede dviga pošte, razsortiranja kock, prepakiranja, ponovnega pošiljanja itd...

V vsakem primeru pa 95% naročil (ne samo Lego, tudi vse ostalo - od računalnikov, tv, elektronskih komponent do delov za avto, počitnic itd...) kupujem preko spleta.

Najraje kupujem iz trgovin v tujini preprosto zato, ker je lažje, po večini ceneje, ponavadi pa v slo stvari niti ne dobim... Veliko slovenskih spletnih trgovin zahteva dodatne avtorizacije s tistimi kalkulatorčki varnostnih kod (ki ga seveda moraš kupit), ki včasih delajo, včasih ne. Ne vem, zakaj morajo komplicirat z "varnostjo", ki ne deluje takrat, ko jo potrebuješ.
Preko spleta v tujini (eu, us, kitajska) kupujem vsaj 15 let, vse preko Eurocarda ali PayPala, pa nikoli ni bilo niti enega problema.
Na računalniku prav tako NE uporabljam protivirusnih programov, ker enostavno pri vsakem kliku pazim, kaj stisnem (to je ravno tako kot stabilizacijska elektronika v avtu, ko se je navadiš in ti da lažen občutek vsemogočnosti, ko pa greš preko zmožnosti, pa je prepozno - ne me narobe razumet, je cool, če imaš ESP, ampak zaradi tega divje vozit pa ni). Aja, nazadnje sem imel virus leta 1992, ko sem kupil prvi pc in ga prenesel z disketo z okuženo igro.

Tako da, kupovanje preko spleta ni nek baubau... ogromno ljudi to dela :) Če misliš večkrat kupit kaj iz BLja (ali na splošno), si le porihtaj način (kot je že Legofrik napisal - starši, svoja kartica...), se splača.

_________________
Don't give up on your dreams. Keep sleeping.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 05 Feb 2013, 10:11 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 30 Jan 2010, 12:42
Prispevkov: 1373
Kraj: Domžale
Tudi midva z redbeardom pogosto kupujeva kocke preko BL, če se da pri slovenskih prodajalcih, večinoma pa pri tujih. Kot prvo so BL prodajalci različno ažurni, hitrost je odvisna tudi od količine naročenih kock. Je pa res, da vzamem to v zakup in pridno čakam, da dobim invoice. Včasih pride kakšna kocka premalo, pa se je vedno vse uredilo. Tudi paket se je že vrnil k prodajalcu kot ''neznan naslovnik'', kar je pa napaka pošte. Po pravici povedano sva imela več težav z našo pošto kot pa BL. Več negativnih izkušenj pa se je nabralo v zadnjih mesecih, ko sva nekaj odvečnih kock ponudila preko BL. Negativne izkušnje so ''pridelali'' tako domači kot tuji kupci, kot vzrok pa sva opazila predvsem površnost.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 17:24 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 22 Avg 2010, 15:11
Prispevkov: 77
Kraj: Ribnica
koliko časa pa običajno traja nakazilo preko IBAN v države EU?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 17:28 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Sep 2009, 22:13
Prispevkov: 393
Iz Slovenije v banke na območju EU ponavadi v "normalnih razmerah" 2 - 3 delovne dni.

_________________
 


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 17:54 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 22 Avg 2010, 15:11
Prispevkov: 77
Kraj: Ribnica
okej, hvala.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 18:08 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2010, 09:45
Prispevkov: 306
Enega invoice-a še vedno nisem dobil, moram prekinit naročilo ali ga pač ignoriram, ko bo, če bo?

_________________
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Chapachuk

https://www.flickr.com/photos/101783996@N06/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 19:13 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5321
Kraj: Ljubljana
@Chapachuk
Pošlji mu sporočilo, kaj dogaja.
Vedno po max 3. dneh kontaktirajte prodajalca, če še miga. Taka so BL pravila.
Če se nič ne zgodi, pojdi na BL stran, klikni na zavihek "Problem", vpiši v polje št. naročila in potrdi s "Proceed". Nato Izberi pri "What Happened:" razlog in potrdi zadevo.
Nato si prepuščen čakanju.

Če bi to npr. naredil danes, bi si čez čas lahko izbral:
File a Non-Responding Seller Alert
- If payment was not sent and seller is not responding
File a Non-Shipping Seller Alert
- If payment was sent and seller hasn't shipped


S tem daš prodajalca malce v paco in ponavadi se odzovejo.
Bi te pa prosil, če nam obelodaniš pri katerih trgovinah si imel probleme, da se jih izognemo.
Sporoči kako se je odvilo.
LPG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 13 Feb 2013, 19:24 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2010, 09:45
Prispevkov: 306
Sporočil sem mu poslal nekih pet, vsake nekaj dni. Odgovoril mi je sicer nekaj dni po oddanem naročilu potem pa ne duha ne sluha.

Sem opravil zgornji postopek in potrpim še nekaj dni.

Drugi prodajalec se mi je opravičil, podal razlago, po tem je bil postopek ažuren in profesionalen.

Hvala za pomoč.

_________________
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Chapachuk

https://www.flickr.com/photos/101783996@N06/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Nakup preko Bricklinka
OdgovorObjavljeno: 23 Feb 2013, 12:06 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2010, 09:45
Prispevkov: 306
Končno prejel paket, pa še eno razočaranje, kocke smrdijo toliko, da ne vem ali naj jih ne vržem stran, sem jih namočil v milnico, če bo pomagalo.

Trgovina; http://www.bricklink.com/store.asp?p=Reinerwl

Odsvetujem.

Lep pozdrav.

_________________
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Chapachuk

https://www.flickr.com/photos/101783996@N06/


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group