Kocke klub - za LEGO ljubitelje
http://www.kocke.si/forum/

pomoč pri postavitvi mesta
http://www.kocke.si/forum/viewtopic.php?f=74&t=10789
Stran 1 od 1

Avtor:  hanzy [ 28 Okt 2019, 20:52 ]
Naslov prispevka:  pomoč pri postavitvi mesta

Zivjo. Rabim en strokovni nasvet. Imam "plosco" dimenzije 140x140.. nanjo bi postavil mesto. Vanj bi vkomponiral vlak. Pa ne vem kako postavitev bi uporabil, ulice,KriziscA. Najvecjo nosilnost ima na levi. Sredina je frej. Od zgradb imam trentno hounted house, pet shop, parisko. Nekak imam idejo da bi HH stala na sredini. Plosca bo v mansardnem delu med 3 stenami. Se pravi bo dostop samo iz ene strani.
Hvala v naprej. Lp

Avtor:  Kivi [ 29 Okt 2019, 19:09 ]
Naslov prispevka:  Re: pomoč pri postavitvi mesta

140 x 140 cm je skoraj točno 5,5 x 5,5 baseplateov. Oziroma če te ne moti, da gleda čez ploščo, je lahko tudi 6 x 6. Če nimaš ideje, kako razporediti elemente v mestu, obstajajo programi, s katerimi lahko rišeš layoute, npr. Bluebrick:

https://bluebrick.lswproject.com/download.html

V kolikor nameravaš imeti progo v zaključenem krogu, je vlak edino smiselno napeljati po robovih, da ne bojo samo krivi tiri. Pri 5,5 x 5,5 BP se da med krivine vriniti 5 ravnih tirov, na taki progi bo nek OOB vlak zgledal kar ok, če bo v pogonu. Za statični prikaz je pa skoraj bolje, če je samo tir z vlakom, brez celega kroga.

Avtor:  hanzy [ 30 Okt 2019, 13:42 ]
Naslov prispevka:  Re: pomoč pri postavitvi mesta

Hvala za nasvet. Vlak je tisti tardec. V mislih sem imel da bi krozil. Se pravi v pogonu. Najverjetneje bi bilo najbolje zgradbe premakniti nekoliko naprej in progo speljati zadaj. Alternativa bi bila nekaksen hrib in vlak vozi pod zgradbami? Mislim da bi izgledalo precej cesko. Se pozna da sm total zelen še.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/