Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 17 Okt 2019, 23:58


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 11:16 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5260
Kraj: Ljubljana
Potreboval bi vaša mnenja in s tem pomoč glede dobitkov na srečelovu in srečelova samega.

1. Srečelov - kako deluje in zakaj je tako kot je.

1.1. Najprej razjasnimo pojem srečelova.
Srečelov je pač pridobitna dejavnost, kar pomeni, da mora ustvariti profit, da ima klub sredstva za delovanje.
To da srečelov ustvari profit, pa pomeni, da ne morejo vse srečke imeti glavni dobitek ali škatlo v vrednsti 5 EUR, temveč jih ima večina po mnenju nekaterih "brezvezne" nagrade.

Malo matematike.
Logično je, da če je srečka 2 EUR, oz. v paketu treh 1,66 EUR, da dobitek ne sme biti večji od tega zneska. Dejansko mora biti njegova vrednost zelo zelo majhna, saj je treba pokriti "izgubo", kadar je dobitna srečka set v vrednosti 40 EUR. To pa pomeni 20 srečk oz. 24 srečk iz paketa - a še to, če bi bile prazne, ker pa so polne, pa ti dve številki z lahkoto pomnožimo vsaj x2, pa smo s tem šele na nuli (pokriti so vsi dobitki), kje je pa profit?

1.2. Upam, da ste razumeli to filozofijo in upam, da razumete, da drugače srečelov brez "brezveznih" nagrad ne more delovati, sploh če je vsaka srečka dobitna.

Na vseh srečelovih dobivam graje, da so manjše nagrade "brezvezne" oz. "krneki". Razumljivo mi je, da nekdo, ki samo kupuje sete in vse dela po načrtih nima kaj početi s prgiščem raznoraznih kock, ki jih je dobil za nagrado. Razumljivo mi je tudi, da nekdo, ki si je pa te kocke želel, pa nima kaj početi z nalepkami ali Solo ali ločevalnikom kock, ki je sedaj malodane v vsakem večjem setu. Pa je vsem razumljivo to, da je to pač srečelov in ne nakup velike škatle kock za 2 EUR?

1.3. Jasno mi je tudi, da nikoli ne bomo mogli zadovoljiti z dobitki vseh, ki kupujejo srečke in upajo, da bodo s tremi pobrali vse tri prve nagrade ali vsaj eno izmed njih in ko se to ne zgodi ter dobijo 2x vrečko kock in 1x Solo, povesijo nos. Sicer v tem primeru razumem samo otroke, ker jim starši potek srečelova niso razložili, ni mi pa jasno, da se kujajo taki matori, kot sem sam.

1.4. Zato bi vas vprašal, kakšne nagrade bi po vašem morale biti, te najmanjše, najmanj vredne in katerih je največ?
Ugotovili smo že, da njihova vrednost ne sme presegati tretjine zneska 1,66 EUR, torej na okroglo 55, oz. 60 centov. Do sedaj smo to dosegali z nalepkami, ločevalniki kock, vrečkami s kockami ali opremo za minifige ipd drobnarijami.
Pa ne mi sedaj rečt, naj damo minifige, ker minifigi se novi dobijo za najmanj 1,8 EUR, torej odpade oz. sodijo med dražje dobitke.
Tudi vse ostalo, kar LEGO daje na police, je dražje od 2 EUR.

1.5. Seveda lahko naredimo tudi to, da je vsaka 20. srečka dobitna, pa bo na voljo samo nekaj 10 škatel in je zadeva rešena. Kako bodo obiskovalci šele potem imeli dolge nosove, ko bodo kupili srečke, mi pa bomo rekli, kot je (vsaj pri meni) pri lotu:"Žal, brez dobitka". :)

1.6. Lahko rečete, da naj najdemo več sponzorjev in naj oni krijejo te nagrade. Seveda, lahko je rečt, kaj pa če bi vi pripeljali kakšnega sponzorja? Recimo Palomo, pa da bodo ta male nagrade rolica WC papirja, kot na gasilskih veselicah ali pa bobi-palčke, CD z glasbo Veselih govedarjev, reklamni kemični svinčnik,.... A to bi bilo pa OK? Najbrž ne. :)

Skratka, kaj naj bi po vašem bili dobitki manjših vrednosti in kje jih dobiti?
Prosil bi vas tudi, da povprašate tiste, ki so vam rekli, da so nagrade "krneki", da povejo, kaj bi oni na našem mestu dali za takšne nagrade?

Še k malce bolj zoprni zadevi.

2. Kaj namesto srečelova?
Kot klub, ki je sedaj pravna oseba, imamo lahko srečelov samo 1x letno, torej en KF bo brez srečelova. Odločili smo se, da bo to spomladanski KF.

2.1. Obstaja sicer rešitev, da povabimo drugo društvo, ki ima registriran srečelov, kot pridobitno dejavnost in ne potrebuje srečelova za lastno izvedbo, da ga izvede namesto nas, mi pa krijemo vse nagrade, stroške in organizacijo - stvar dogovora pač. Poznate koga?

2.2. Druga rešitev je vstopnina, a nič bat, tega se ne bomo šli, ker sem osebno proti temu, saj želim, da si razstavo lahko ogleda tudi otrok, katerega starši nimajo denarja.

2.3. Tretja rešitev je škatla s prostovoljnimi prispevki, za katero pa vem, da bo prazna.
Dobro vemo, da KF obiščejo tudi ljudje, ki vedo, da lahko podprejo KF in klub tudi tako, da kupijo srečko, v zameno pa še nekaj dobijo (se vam prav lepo zahvaljujem za podporo).
Žal z donacijami tega ne mormeo izvesti, pač da srečolova ni, v zameno za doniranih 5 EUR, pa vam recimo jaz osebno (ne klub) poklonim nekaj kock. To žal ne gre, ker s tem izključimo možnost, da kljub vsemu lahko pridete do velike škatle. :D

2.4. V kolikor ne najdemo pravega nadomestila, bomo KF preoblikovali, da bo bolj delavnica, kot razstava, saj bomo primorani oklestiti stroške tako za "gradbeni materjal" - kocke, kot ljudi, ki bi razstavljali. Poleg tega pa bodo tudi vse aktivnosti brez nagrad. Upam, da razumete, da LEGO nagrade ne rastejo na drevesu, da bi jih pa iz svojega žepa kupoval, sem se pa tudi naveličal. Klub pa tudi nima denarja. Take vrste KF bo poizkusno enkrat v marcu 2015.

2.5. Vsemu temu se lahko izognemo, če najdemo sponzorje, ki bi bili pripravljeni zakupiti oglasni prostor in s tem klubu dali potrebna sredstva za izvedbo KF-ja. Poznate koga?

2.6. Imate na to temo kakšno rešitev? Pač, kaj bi lahko dali namesto srečelova, da bi bilo uradno in znotraj okvirjev zakona ter prineslo sredstva za delovanje kluba?

Hvala za pomoč, predloge in morebitno rešitev.
LPG


Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 12:48 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Sep 2009, 15:23
Prispevkov: 662
Kraj: Lucija
Se povsem strinjam z zgoraj napisanim.
Se bom pozanimal malo okoli, če bi nam kdo pomagal s kakimi finacami.

_________________
Lego: najboljša kreativna igrača
Wanted
Moji seti
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 16:00 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3558
Kraj: Ljubljana
Jaz pri srečelovu ne bi nič spreminjal. Če so komu nagrade brez vezne, naj ne kupi srečk. nagrade si lahko pred nakupom ogleda.

_________________
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 16:48 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2010, 09:45
Prispevkov: 307
Edinkrat, ko mi je uspelo obiskati prireditev, sem kupil za 5€ srečk. Popolnoma jasno mi je bilo, kam gre denar, niti nisem pričakoval uporabnega dobitka. Konzumacija za vstopnino in švic prirediteljev, bi rekel.

_________________
http://www.brickset.com/search/?ownedBy=Chapachuk

https://www.flickr.com/photos/101783996@N06/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 16:52 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2096
Kraj: Ajdovščina
Se strinjam s Subixom, srečelov je čisto OK, problem je, da se ljudje bunijo, ker ne razumejo, da je srečelov podpora KFju in klubu, ampak je folk pač mal požrešen. Sej tudi jaz redno igram na loto (pa verjetno marsikdo od teh, ki so se bunili) pa ne grem vsake tri dni težit gospe v Mercator center na loterijo, da zakaj pa spet nisem zadel in da kolk je ona zaradi tega bedna. Tisti, ki igrajo na srečo in mislijo, da oni pa morajo zadeti nekaj v večkratni vrednosti vložka so pač naivni, ali pa bedaki... No žal tole moje besedičenje ne reši problema.

Enkat na leto bi ohranil srečelov v obstoječi obliki - če je kot tak še vedno izvedljiv - ali tudi to ne gre več? Mogoče bi bilo potrebno ljudem na nek način namigniti, da gre tudi za podporo delovanja KFja in zgolj za polnjenje njihovih žepov. Se mi zdi, da sem slišal Medexa večkrat reči, da vstopnine nimamo, imamo pa zato srečelov...

Na drugem kockefestu, kjer srečelova pač ne sme več biti, pa se mi zdi zelo fajn ideja, o kateri smo govorili pri večerji. Nekaj podobnega kot ima RegaKvak - vprašanje koliko je kock v vedru, ali podobno. Za vsako ugibanje se prispeva participacija, ne vem, 50 centov, morda 1 evro, nagrada pa je samo ena v neki vrednosti, ki jo je potrebno obelodaniti skupaj s pravili igre na nekem plakatu ob tej kišti kock. Vsak sodelujoči izpolni mali piltič s svojim imenom in naslovom, tistemu, ki se v celem KF vikendu najbolj približa se nagrada pošlje po pošti, nagrajenca pa se objavi na forumu. Zbir keša je v globalu verjetno malo manjši, a je strošek samo poštnina + nagrada, ki bi moral biti nekje v vrednosti okoli 100€, mogoče celo več, da bi dovolj dišala. Edino nekaj revežev mora po KFju pregledati vse lističe in določiti zmagovalca :-) Igra bi se lahko ponavljala pod imenom npr. "Skrivnostna kišta", glede na vaš bulk, pa bi kocke v vedru lahko bile vse enake in vsakič druge. Upam, da taka vrsta nagradne igre ne sodi v isti koš kot srečelov, ker potem sem brez veze zdej bluzil :roll:

Trenutno mi padejo na pamet še razne igre v stilu raznih lunaparkov in sejmov (met pinkponk žogic v lončke z nagradami ali podobno, vendar so te precej težje izvedljive, ker rabiš en kup rekvizitov in spet malo večji nagradni sklad, ki ga je potem težko pokriti...

Glede sponzorjev pa se mi zdi, da bo tako naokoli, v provinci bolj težka. Bo vsak, ki ti da 20 eur hotel jumbo plakat sredi dvorane, pa nek lokalni podjetnik, nima verjetno nobenega interesa da bi bil njegov znak obešen sredi neke OŠ v Ljubljani, tako da se mi zdi, da bi to morda zanimalo bolj ali manj velike igralce, ki se tržijo po vsej državi...

@chapachuk: Jaz tudi, pa verjetno veliko ljudi tudi. Tisti, ki pa v kockah ne vidijo te ljubavi kot mi in so želeli bolj ali manj zamotiti mulce za par ur, pa so že itak penasti, ker jih je mulc sfehtal za tiste tri srečke in bi jim itak samo velika škatla kock pomirila duha...pa še to ne...taki se bodo vedno muzali...da ne rečem kaj drugega.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 17:36 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Sep 2009, 15:23
Prispevkov: 662
Kraj: Lucija
Tudi jaz sem na vsakem KF-ju (razen na zadnjem me ni bilo) kupil nekaj srečk (beri min. 6) in se nisem bunil kar se tiče nagrad.

Ena od možnosti bi tudi bila igra kot jo ima REGAKVAK, da zapolnimo praznino na jesenskem KF-ju. Do naslednje jeseni bomo pa že kaj pogruntali, če staknemo glave skupaj. Imam prav?

Se strinjam glede tega kar je napisal MajklSpajkl, da jih ne bi zadovoljila niti največja škatla LEGO kock.

_________________
Lego: najboljša kreativna igrača
Wanted
Moji seti
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 18:48 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5260
Kraj: Ljubljana
Ne bo šlo s participacijo za štetje figuric ali metanje kuglic.
Za dobljen denar, je treba izdat račun in še to le za zadeve, ki so navedene kot pridobitna dejavnost. Razen, če ne gre za donacijo. A pri donacijah, se nič ne dobi v zameno.
Je začaran krog tole vse skupaj. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Okt 2014, 20:42 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2096
Kraj: Ajdovščina
Ah sej je vse ena sama donacija, oni donirajo keš, ti pa doniraš škatlco :-))), sej vem, kaže de je zos okol tega kar gost... :cent:

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 00:39 
Odsoten
Technic
Technic
Uporabniški avatar

Pridružen: 14 Avg 2009, 12:45
Prispevkov: 928
Nimam nobene uporabne ideje, le mnenje, da je itak logično, da je (skoraj) vsak vsaj potihem malo razočaran, če zadane nekaj, kar mu ne pomeni nič posebnega. Eni svoje razočaranje izrazijo na glas, kar si verjetno ni treba ravno jemat k srcu.

Meni je popolnoma jasno, da je tistih 5 eur, ki jih dam za 3 srečke ena skromna podpora klubu. Seveda se ne bi branila kake izmed glavnih nagrad, ampak srečk ne kupim zaradi tega. Otrokom je srečelov všeč in se jim zdi fino, da kupimo srečke in potem kaj dobijo.
Za to, kaj bo komu všeč, pa itak ne morete biti odgovorni vi.
Našemu fantinu je tako všeč en city plakat z letališčem, da nam že več kot leto visi na steni na hodniku, čeprav mene sploh ne gane in bi ga mirno zamenjala s kakim DUPLO plakatom. :D Kupček rjavih kock, ki jih je zadel letos, pa čuva v svoji škatli s kockami in ga ima samo za svoje stvaritve (nastajale so neke rjave pošasti), medtem ko je ta večja ob svojem kupču kock presenečeno izjavila: Kaj pa je to?

Ne glede na navdušenje / razočaranje nad dobitkom sem vsekakor ZA srečelov. Zdi se mi veliko boljša ideja kot vstopnina ali prostovoljni prispevki.
Tudi meni se zdi dobra ideja, da bi ljudem večkrat bolj konkretno namignili, da je srečelov podpora klubu.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 06:59 
Odsoten
Duplo
Duplo

Pridružen: 26 Jan 2012, 09:52
Prispevkov: 77
Kraj: Ljubljana
Delajte kar hočete. Hčerko in mene ste okužili. Plačal bom vstopnino, kupil srečko ali metal kroglico in podobno. Vseeno!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 09:45 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 23 Jul 2012, 12:54
Prispevkov: 1157
Srečelov je povsem okej v tej obliki. In v takšnem okvirju ga tudi razumem. Ene srečke dobijo več, druge manj. Tako da, to je bolj problem tistih ki pač nekaj pričakujejo in ni problem vas, ki to oganizirate in izvajate. Jaz se s tem nebi ubadal.

Poraja se vprašanje, koliko je stroškov z enim KF in delovanjem kluba. Če je to 100 €, pol ni drame, če pa je to 2000 €, potem pa je potrebno drugače pristopit.

Kako je z sponzorstvom (vsaj KF) velikih trgovin z igračami in tudi same LEGO firme. Zakaj pa nebi donirali na leto skupaj za 2000 € setov, pa se licitira, ali kako drugače strži v ta namen.Torej namensko. Skoraj ne morem verjet, da nek BC, Dire.., Pika.., Mill... Ne bi dal v sponzorstvo ene 5 srednjih setov na leto recimo. Vse te trgovine dajejo velik poudarek na LEGO igrače v svojih trgovinah. Potem še imamo v našem prostoru še kup spletnih trgovin, ki prodajajo kocke. To mi je res neznanka. In konec koncev je poleg hobija, tudi ena velika promocija kock LEGO na katerih eni veliko služijo.

Koliko pride obiskovalcev? Če jih pride res 1000 na en KF, pa če vsak da 1€ za vstopnino (nobenga ne bo konec. Upam trdit, da je najmanša vstopnina na svetu, ki nebo nobenga ubila in za tisti 1€ bo dobil lepo izkušnjo. Potem pa se na samem mestu naredi škatla in se vanj meče listke z imenom in priimkom ter naslovom in se na koncu izmed vseh, ki so vrgli listek žreba recimo 5 (donirani) setov, pa je.

To je bila moja rahla nevihta možganov.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 10:09 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 09 Dec 2010, 11:50
Prispevkov: 3
Moje skromno mnenje glede srečolova na KF-ju:
že ko se peljemo iz Kopra proti Ljubljani, razdelimo predviden "budget" za KF (žal na tokratnega nismo mogli priti zaradi obveznosti). Od parkirišča do prizorišča KF-ja se psihično pripravljamo na tistega "prijazno vsiljivega" (pa ne me narobe razumet) gospoda s srečkami. Vedno imamo vsaj 5 eurov na strani za srečolov, in skoraj vedno kupimo vsaj 3 srečke. Ob odhodu nas najmlajši sin vedno "sfehta" še za kakšno srečko. Dvakrat smo že dobili kar zanimive sete, v večini primerov pa stvari "krneki". So pa te nalepke ali razne čudne kocke last najmlajšega sina, ki jih čuva kot svoj zaklad in se še precej časa igra z njimi ali jih vlači v svojem kovčku povsod kamor gremo. Njemu npr. ti dobitki na srečolovu pomenijo ogromno, da ne omenim, da mora on vedno izbrati srečko. Če kupiš srečko v loteriji, ponavadi v njej piše: Srečo je treba deliti ali več sreče prihodnjič! Pa nismo pretirano jezni. Pri srečolovu je podobno. In kot že samo ime pove, srečo je treba uloviti. Večkrat, ko boš poskusil, večja je možnost, da dobiš kakšno od večjih nagrad. In to je to!
Če Vam srečolov takšen kot je ni všeč, Vam ne preostane nič drugega, kot da se elegantno "znebite" tistega "prijazno vsiljivega" gospoda, ki prodaja srečke in si za ta denar kupite nekaj po svoji želji med rabljenimi ali novimi kockami.
Kot že napisano, to je samo moje skromno mnenje od laika od "zunaj".


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 13:13 
Odsoten
Technic
Technic

Pridružen: 18 Apr 2008, 14:17
Prispevkov: 907
Glede srečelova jaz ne bi spreminjal, večina ga uporablja v skladu z namenom - to je zbiranja financ za delovanje kluba.

Na brezrečelovnih KFjih pa bi recimo naredil kako skulpturo, kjer bi namestil napis s pojasnilom nekoliko v stilu: "Kockeklub je združenje navdušencev, ki prostovoljno in brezplačno darujejo svoj čas in kocke za razstavo, s katero želimo tudi mladim prikazati lepote sestavljanja (...). Z donacijo nam lahko pomagate, da bodo KockeFesti še vedno dosegljivi vsem v enakem obsegu kot sedaj. (...) Za vaše prispevke se vam najlepše zahvaljujemo s to razstavo."

Ali lahko KK dobi dohodnino (oni delež, ki je namenjen človekoljubnim organizacijam)?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 13:40 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2096
Kraj: Ajdovščina
@teflon: Saj res, bravo, če se lahko športnim klubom nakazuje del dohodnine, se da verjetno tudi drugim organizacijam...neki bi se mogoče nabralo, sam kdaj se to dela... konec leta? Potem smo za to davčno obdobje že zamudili... Menda pa mora biti ta organizacija, kateri se nakazuje vključena v ta sistem, menda ne gre kar prosto po Prešernu komirkoli nakazovati... vbi se bilo potrebno na davčno pozanimat. Če bi to uredili, potem bi lahko na KFjih delili obrazce za dodelitev te dohodnine klubu.

Problematično je le to, da se KF ji ne pokrivajo s terminom oddaje davčne napovedi...vprašanje, kje bi do takrat ti obrazci končali...Kakorkoli, če bi vsaj zagrizeno članstvo potom tega prispevalo, bi bilo pa vendar nekaj.

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 13:46 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms
Uporabniški avatar

Pridružen: 28 Dec 2012, 21:17
Prispevkov: 2096
Kraj: Ajdovščina
Sem na hitro pogooglal, priznam, tale davčni sektor mi je bolj ali manj špansko selo, verjetno bi se bilo najbolje pozanimati pri dacarjih,...

http://www.informiran.si/portal.aspx?content=Ius070511&showMenu=1&showRightFrame=1

_________________
It's not me, it's my alter LEGO!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 23 Okt 2014, 15:35 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5260
Kraj: Ljubljana
Poznam to, vendar KK ne more "pobirat dohodnine2, ker mora nekaj let delovati v javnem interesu, da tudi pridobi tak status, potem pa bo tudi to šlo.
Do takrat, bo pa preteklo še nekaj KF-jev, če nas bodo seveda sploh potrdili, da deluje društvo v javnem interesu.
Torej, na to še ne računat nekaj časa.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2015, 16:34 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 21 Nov 2014, 16:25
Prispevkov: 8
Danes končno obiskali Kockefest.

1. na vratih nam je prijazen gospod razložil, da ni vstopnine ampak srečke. Takoj poštekali za kaj gre, kupili tri srečke, bili zadovoljni s kockami v malih vrečkah, kupili še tri srečke...

2. Na mizi zapravili 30 eur za posamezne kocke...

3. si ogledali čudovite kreacije

4. se zgužvali iz dvorane... ja fantje in dekleta, po moje rabite naslednjič večji plac :P

U glavnem. Ful zadovoljni z preživetim dopoldnevom. Nam so dobitki mega, mislim za slaba 2 eur so super!

Razmišljala sem edino o junior mizi, kjer bi se lahko predstavili mladi navdušenci s svojimi mini kreacijami. Da bi naredili natečaj, izbrali nekaj otrok, ki bi razstavljali in pol bi obiskovalci glasovali. Nagrada bi bila pač priznanje za 1. mesto v kategoriji... ne vem, na glas razmišljam..

Čestitke iz naše strani. :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Srečelov na KockeFestih
OdgovorObjavljeno: 22 Mar 2015, 19:30 
Odsoten
Mindstorms
Mindstorms

Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31
Prispevkov: 5260
Kraj: Ljubljana
Teja_mp, take izjave, kot je tvoja so BALZAM za naša ušesa/učke. :D

Junior mizo smo že imeli, pa ni bilo pravega odziva. Otroci so svoje kreacije sicer prinesli, vendar ne vsi naenkrat in niso jih imeli tam cel dan. Pač, bile so tam za čas njihovega ogleda razstave in potem so jih odnesli domov.
Tako nismo mogli prirediti ne tekmovanja, ne ocenjevanja.

Bo pa na naslednjem KockeFestu nekaj novosti. A o tem.... ;)
LPG


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 18 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group