Kocke klub - www.kocke.si
    Klub za kreativno igro - LEGO skupnost Slovenije

Danes je 31 Maj 2020, 12:26


Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: [MOC] Grad Galladorn
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 15:37 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
UPDATE!!!
Slika


Zadnji projekt do sedaj in tudi občutno največji mi je probral obilico časa. Vse skupaj približno 240 ur, sicer pa sem se z gradnjo začel ukvarjati v februarju 2010, končan pa je bil pred dnevi, torej avgusta 2010. Čeprav imam še nekaj načrtov, od gostilne pa do pekarne, bo to najverjetneje prišlo na vrsto čez kako leto, ali pa bo za vedno zgolj želja. Kakor koli, trenutno ima kreacija okoli 10,000 kock. Jasno, največ osnovna zgradba z stolpom, ki je bila tudi najprej narejena. Takrat je bilo vse v načru za KF4, potem pa se je sčasoma zadeva razvijala do sedanjega stanja. Dodana sta bila še dva stolpa, hiša, zunanje obzidje, njiva, vodnjak, staja za konje in krave ter mlin. Vse zgradbe (grad, stolpi, hiše,...) imajo funkcionalno opremljeno notranjost. Deluje tudi sistem za dviganje jeklenih vrat. Edina izjema je mlin, v katerem so PF elementi, ki zagotavljajo, da se mlinsko kolo vrti. Za notranjo opremo pa ni bilo prostora. V kreaciji ''je udeleženih'' skoraj 100 minifigov. Največ težav mi je delal mlin, saj je bil narejen povsem pri koncu, takrat mi je pa uporabnih kock že primanjkovalo. Odločil sem se za črno-belo barvno shemo, da ne bi bilo preveč enotno. Glede strehe mi je pa primanjkovalo črnih slopov (čeprav sem jih na koncu našel še celo posodico-nič kotnih), sem uporabil kar strehe avtomobilov, ker se mi zdi tako še lepše in bolj unikatno. Drugače se pa zadeva razprostira na meterxmeter veliki plati. Sicer mi je bilo pa najpomembneje, da ves grad funkcionira, se pravi, da deluje vse kar bi tudi v resnici (dvižna vrata, vodnjak, mlin, vrata, dostop do vseh nadstropij itd.). Kot drugo pa, da je vsa zadeva (vsaj kar se tiče zgradb) brez studov (edino mlin ima tako streho, ampak to je namenjeno tako).
Trdnjava ima več nadstropij, najnižje je Skrivna jama (v predelu skal). V njej urijo viteze, skrivaj pred radovednimi pogledi, saj imajo posebne priprave, te pa pozna le peščica ljudi. Do tega prostora se pride po dimniku, v katerega vstopimo za kaminom. Ob tem prostoru je še kraljeva zakladnica, ki je do kotička polna (ta je direktno pod glavnim stolpom. Nato je vhodna dvorana, kjer so tudi zapori in vhod na stolp ter manjša orožarna. Nadstropje višje sta kuhinja ter jedilnica. Tu plemiška družina pa tudi pomembni gostje dobijo najokusnejše jedi. Najvišje pa so fevdalčevi prostori, kjer je spalnica, umivalnica (namesto kopalnica) ter stopnice z loputo, ki vodijo na vrh gradu. Tu ima plemič predvsem mir in sklepa pomembne odločitve. Najvišji del gradu ima hišo z postljami za vojake, 2 stolpa (v kotnem je kapelica). Ob vsej višini gradu pa se dviga glavni grajski stolp, s katerega se vidi vsa okolica.
Na sprednji strani gradu sta vhod (z mostom) in kravja staja. Zadnja stran ima dimnik, ribnik ter leseno palisado. Desna stran ima zunanje obzidje, v katerem so konjski hlev, manjše skladišče od koder les in kamenje z dvigalom vlečejo na obzidje, saj je pretežko za vleko po stopnicah, pa tudi večje. V kotu je manjši vrt. Zunaj obzidja je pot, ki vodi v vas Pinewood, sicer pa do gradu pridemo iz velikega mesta Nordshire. Leva stran pa ponuja odpadno jamo, v kateri najdemo cel kup starega orožja. Sicer pa služi kot zatočišče za kmete, v primeru napada. Vidi se, da že dolgo ni bilo uporabljeno, saj je vse polno miši. Nad zatočišem je zelo lepa zidana hiša v katerem spijo najpomembnejši gostje. Prav skozi to hišo se pride v zatočišče (skozi luknjo v tleh, ki jo lahko zakrijemo). V hiši je tudi omara z knjigami, sicer pa ima tudi manjšo teraso. Pod teraso je shramba za živila ter vino. Le-ta je vedno polna in seveda zastražena pred roparji.
Ob gradu je še največa samostojna zgradba, in sicer mlin na veter. Tu iz žita pridelajo moko, kruh pa zamesijo v gradu. To je tudi edina zgradba, ki nima opremljene notranjosti, saj so notri vkomponirani PF elementi, da se mlin lahko samostojno vrti, poleg pa ima še osvetljavo (vrti se na daljinca). V okolici je še vodnjak, od koder kmetje zajemajo kristalno čist vodo, na zadnjem delu je njiva, na kateri pridelujejo krompir in drugo zelenjavo. Pšenica raste bolj stran od gradu na veliki planoti.
Povsem na sredini je kip, ki vabi radovedneže in goste na to podeželje.

Seveda, sedaj pa pridemo do slik:

Slika
Pogled na celoten grad in okolico

Slika
Zadnja stran, na kateri je lesena palisada, majhna mlaka, jablana ter mlin

Slika
Zunanje dvorišče z hlevom, vrtom in majhnim zunanjim skladiščem. Pred vhodom je kip ter peščena pot po kateri prevažajo pomembne surovine do gradu in iz njega

Slika
Oba stolpa (poleg glavnega). V kotnem je majhna kapelica, sicer pa ta večji z rdečo streho služi tudi zato, da do kotnega stolpa sploh lahko pridemo.

Slika
Plemičeva soba

Slika
Grad ima vse polno skrivnih izhodov - tale vodi do skalnega skrivališča pod gradom

Slika
Jedilnica kjer ves in vsak dan diši po okusnih jedeh

Slika
Zapor, razdeljen na dve celici. V tej vidimo enega od vodij bikove tolpe. Notri je postelja z majhno mizico ter skodelico na njej.

Slika
Še pogled na osrednji del skritega predela gradu. Celoten prostor je podprt z lesenimi tramovi.


Vse preostale slike (v večji velikosti) so na voljo na tem linku (Brickshelf):
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=442889


EB:
http://www.eurobricks.com/forum/index.php?showtopic=45640
CC:
http://www.classic-castle.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=19506

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Zadnjič spremenil Cedric the Brick, dne 22 Jun 2011, 17:32, skupaj popravljeno 11 krat.

Deli na Facebook-u Deli na Twitter-ju
Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 17:25 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Mar 2010, 21:31
Prispevkov: 61
Kraj: Ljubljana
Lepo lepo, streha iz sena je najboljša, a si rokice kupil ali imaš en kup minifigov brez rok?

Matko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 17:50 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
kup minifigov brez rok...

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 17:58 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 02 Avg 2010, 14:56
Prispevkov: 11
Kraj: Novo mesto
Všečno in zlasti zaradi enormne količine porabljenih kock - impresivno. :) Nekateri nismo te sreče, da bi pri svoji skromni zbirki zidakov uspeli zgraditi kaj tako veličastnega, zato toliko raje ogledujemo mojstrovine podjetnejših kolegov. :D Zelo so mi všeč leseni (pre)deli gradu, morda zato ker graditelji vse preveč pozabljajo, da je bil poleg kamna prav les eden najbolj uporabljenih materialov.

Eno vprašanje: Ali je tisto dimnik na zunanji strani stene s črnim pokrivalom? Če je, potem se pazi negodovanja spletične, ki ima spalnico ravno nad to dimno odprtino, najbrž se ji pošteno kadi pod nos. :P Je pa vsekakor pripravna stvar za dimljenje klobas.

Ali je kje tudi konjski hlev za najboljše kraljeve konje? To vedno pogrešam pri lego gradovih - sploh kakšno lepo notranjo postavitev.

Sicer pa zelo lepo in pohvalno!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 20:47 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 20 Avg 2010, 02:15
Prispevkov: 6
Odlična izvedba gradu. Zelo mi je všeč, da se zelo dogaja v gradu in obnjem veliko različnih stvari in se mi zdi, da tukaj že ne more biti dolgočasno ter zelo mi je všeč, da si dal zelo veliko minifigov.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 20:55 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
@Ereshkigal:

Konjski hlev je tam kjer je rumena, slamnata streha. Notri je prostor za 3 konje.
Sicer glede dimnika (ja je dimnik): princesa nima svoje sobe tam ampak si skupaj z princem lasti cel 3 štuk (ja notranjost je polno opremljena). Tam kjer je hiška spijo stražarji, oni pa pač morjo zdržat.

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Zadnjič spremenil Cedric the Brick, dne 25 Avg 2010, 00:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 21:28 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Pridružen: 12 Maj 2010, 15:36
Prispevkov: 72
Kraj: Ljubljana
Končno (še) ena Castle kreacija iz slovenskih rok (in možganov) za katero brez pardona lahko rečem:

EPIC!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 21:43 
Odsoten
System
System

Pridružen: 06 Nov 2009, 13:49
Prispevkov: 159
:shock: Super! Mi je všeč, da je življenje na gradu, kreacija ni mrtva, ni samo model :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 21:57 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2008, 20:41
Prispevkov: 398
Cedric, ti to res obvladaš! :rockon:

Grad me je navdušil že na zadnjem KF s takratnimi detajli, zato komaj čakam, da boš tega kdaj jeseni predstavil v živo. Vidi se, da ti je vzel veliko dela, da ne omenjam kock - ampak mislim, da se je splačalo! Mene navdušuje kombinacija kamna in lesa za gradnjo, sploh tista "hiška" na sredini stene pri dimniku mi izgleda zelo realna. Prav tako celo stvar lepo dopolnijo minifigi, ker za tak grad se spodobi, da je v njem in ob njem nekaj življenja. Zdaj komaj čakam, da bo kreacija končana in poslikani vsi detajli - najbolj me muči notranjost gradu in kaj si naredil notri.

Sicer pa mislim, da zmaga slika 3: perspektiva minifiga res lepo pokaže mogočnost utrdbe! :plosk:

LP, Bar.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 22:36 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jun 2010, 11:35
Prispevkov: 74
Ja seveda moraš obveno poslikati vso stvar z vseh možnih kotov, ker že od zunaj zgleda norooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo dobro. Všeč mi je ker je skoraj brez pinov, pa obliko si krasno zadel, zelo všeč mi je še dvorišče pa konjušnica. Caruješ :D


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 20 Avg 2010, 22:44 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
Glede oblike je tako: Želel sem da bi naredil nekaj drugačnega kot vedno vidim na BS folderjih, kjer večinoma mocarji delajo enromno ogromne gradove z obzidji in tisoč hiškami (čeprav sem nad večino izjemno impresiran), so si precej podobne ampak spet vsak drugačen).
Če pogledaš na osnovno zgradbo (brez hiš in stolpov), deluje kot ogromen, širok stolp zato sem ga hotel poimenovati Tower Castle oz. Rock Castle.
No, ja potem sem se odločil za bolj tako ime.


V mislih imam že dlje časa naredit mlin na PF motor, zaenkrat nimam dovolj kock, na srečo bo kmalu HP prišel in bom nabavil 2-3 hagridove koče, kar mi bo dalo precej potrebnih kock (nekaj jih vendarle še imam doma).

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Zadnjič spremenil Cedric the Brick, dne 25 Avg 2010, 00:08, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2010, 09:31 
Odsoten
System
System

Pridružen: 26 Avg 2008, 11:24
Prispevkov: 204
Kraj: Turjak
Wow :shock: Tole je pa že kr pošten grad pa profi zgrajen. Všeč mi je stolp, ki je podprt z lesom.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 21 Avg 2010, 17:25 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 02 Avg 2010, 14:56
Prispevkov: 11
Kraj: Novo mesto
@legofan3000:

Dobrodošel v klubu! Najbrž se imenuje nekaj v smislu BAFOL (Broke Adult Fans of Lego). :P


Rada bi videla hlevček z notranje strani, če se da. Me zanima, kako imajo konjički postlano. Dobra ideja s slamnato streho, samo da je ne bodo oblegovalci zažgali!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Avg 2010, 21:38 
Odsoten
Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2008, 09:27
Prispevkov: 3697
Kraj: Ljubljana
Še moj komentar:
Vsekakor si se potrudil in spravil skupaj dokaj veliko zadevo s precej elementi (grad, stolpi, hlev, hiše, vodnjak, ograda za konje, jezerček,...) in zgodbo. Notranjsot je tudi dodelana, v to ne dvomim. Pohvalno, osebno sem vesel vsakega MOCa na tematiko srednjega veka.

Ker grad ni fantazijski, pač pa samo izmišljen vendar iz realnega sveta, me glede same konstrukcije motijo prestrma klančina do vrat, nekatere strehe brez napuščev in neenotna barva streh. Ter najbolj očitno lesena podpora stolpa, ki v resnici teže stolpa ne bi zdržala.

_________________
Slika


Zadnjič spremenil subix, dne 25 Avg 2010, 08:55, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Avg 2010, 23:10 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
@subix:
Klanec pred vhodom je strm, da prepreči nasprotnikom vlečenje ovnov do vrat. Ni pa spet toliko, da ne bi mogel gor priti (se v živo bolje opazi). Sicer strehe so pač pisane, ker nimam dovolj črne ali rdeče da bi prekril vse površine (morda še spremenim enkrat). Kar se pa okolice tiče pa nisem hotel preveč tlačit notri, ker je meni lepše če je ravno prava mera. Drugače sem pa še nekaj dodal, kar se na starih slikah še ne vidi.
Res pa je, da verjetno stolpa tista lesena opora ne bi zdržala, čeprav je v notranjosti povsem prazen in je 1/3 ''vgrajen'' v samo strukturo osnovnega gradu. Ampak sam sem se predvsem oziral kako bo izgledalo, ne kako bi bilo to možno izpeljat v resnici.

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Zadnjič spremenil Cedric the Brick, dne 25 Avg 2010, 21:40, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Avg 2010, 10:18 
Odsoten
Duplo
Duplo
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jun 2010, 11:35
Prispevkov: 74
Res zelo lepa kreacija je tole. Vse polno raznih detajlov in ostalih pomembnih reči. Najbolj mi je všeč skrivni prehod. A res vodi do skrivališča?
Pa tudi okolica gradu je čudovita. To bi bili lahko taki veliki ekskluzivni seti pri LEGU.
Kreacija je 1A. Vse čestitke.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Avg 2010, 12:20 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Pridružen: 18 Avg 2010, 12:48
Prispevkov: 6
Kraj: Kranj
Zelo všečen grad, detajlni so super, mlin pa itak zmaga! 8) 20.000 kock bi tudi sam rekel, da si za tole zadevo porabil:D hehehehe

super je!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Avg 2010, 14:03 
Odsoten
System
System
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jul 2009, 23:58
Prispevkov: 138
Kraj: Ljubljana
Ja, mlin res vodi do skrivališča. Sicer po dimniku...

_________________
Nothing is true, everything is permitted
Slika


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Sep 2010, 13:22 
Odsoten
Primo
Primo

Pridružen: 27 Jul 2009, 07:43
Prispevkov: 11
Odličen MOC. :D Všec so mi skrivni rovi. :slinko:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Sep 2010, 13:10 
Odsoten
Primo
Primo
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Jun 2010, 12:59
Prispevkov: 31
Kraj: Novo mesto
Men je tvoja kreacija naravnost zakon! Najbolj originalna pa je slamnata streha, res dobra zamisel :idea:

_________________
Štrudelj, buhtelj in potica to so mastna nam sladica


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 29 prispevkov ]  Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura [ DST ]


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group