Se vidi, da sem bolj obmorski tip, ne morem iz svoje kože. Zato spet predstavljam čoln.
Gre za hitrostni čoln, bolje znan pod imenom "cigara". Ti hitri čolni imajo veliko razmerje dolžina napram širini. Ponavadi imajo vgrajene zelo močne motorje, še premočne za svojo velikost. V ZDA imajo tudi hitrostne dirke s takšnimi čolni, tako s tovarniškimi kot predelanimi originalnimi. Tudi turistični dirkaški razred obstaja. Skratka, gre za čoln za nedeljske zabave in dirkanja premožnejših poslovnežev, ki se ob koncu tedna zabavajo na vodi z dodatkom adrenalina.
Tako izgleda originalna "cigara" v akciji:
Nekaj osnovnih podatkov:
ime MOC-a: Speed Boat
število kock: cca. 70 (brez minifig-a)
cena: cca. 8 EUR (kupljeno preko BrickLink-a)
Detajli bolj podrobno:
- prečni prerez trupa bolj okrogle oblike zaradi boljše aerodinamike
- predpisane tri luči za vožnjo v temi (zelena, rdeča in bela)
- zelo nizko in majhno vetrobransko steklo za boljšo aerodinamiko
- dolg zadnji del za vgradnjo velikega in močnega motorja
- na zadnjem delu spodaj vgrajena rešetka za izpuh motorja
- krmilo za manevriranje
Pridružen: 28 Mar 2008, 16:31 Prispevkov: 5321 Kraj: Ljubljana
Zanimiva barvna kombinacija.Vidim, da si zadaj namesto ukrivljenih kock uporabil kar ravne "strešnike". Klub temu, da je nastala reža, ne zgleda slabo, kot en detajl več.
Fajn mrcina, ni kej!
LPG
@legofrik
Pravzaprav je bila tam zadaj mišljena spodnja kocka, a je nisem uspel najti pri naših prodajalcih na BrickLink-u v bež (tan) barvi. Bom pa seveda zadevo zamenjal ob prvi priliki.
Super izvedba čolna. Kolikor vem ima premec večji kot. Če imaš možnost daj na spodnji del kocko, ki ima manjši kot med površino "morja" in stranico barke. Mislim, da bo prišla bolj športna.
_________________ Lego: najboljša kreativna igrača Wanted Moji seti
@strojnik80
Ne, nisi razumel. @abnormal mene samo heca in tokrat posredno. Se je pa fajn tako nasmejat. Drugače pa imaš prav, premec ima res večji kot v originalu. Žal nimam drugih kock, ki bi imele ostrejši naklon, tako da se moram sprijaznit s takšno obliko, kakršna je. Imaš morda ti kakšen drugi predlog, rešitev?
@abnormal
Brez skrbi, lahko se umesti tudi dva minifig-a. Je dovolj prostora v "cockpit"-u za dva. Ker pa imam samo enega dirkača s čelado, sem ga namestil kar na sredino.
"Čolniček" je prav simpatičen! Glede na priloženo fotko si res lepo zadel obliko, všečna pa je tudi barvna kombinacija - ravno prav pisan, da ga opaziš, ko dirka po morju.
Ne morete pisati prispevkov v temi Ne morete odgovarjati na teme v forumu Ne morete urejati prispevkov v temi Ne morete brisati vaših prispevkov forumu